Flyguppvisning på Uddevalla GP Moto Cross VM och lite höskörd på det.

Just nu svämmar det ju över med antagningsbesked på mitt flöde på Facebook. En som tillhör de antagna är Fredrik som ska börja plugga i Linköping i höst. Civilekonom med Internationell inriktning blir det.

Nu börjar det inte helt lätta arbete för honom att hitta någonstans att bo. Han har kanske redan fått napp men man vet ju aldrig om det går i lås. Så om ni vet något så tas tips tacksamt emot. 

Tillbaka till Moto Cross VM. Kl 13. 00 prick skulle JAS-planet komma in över Glimmingen. Det gjorde det också. Prick kl 13 dök det bara upp från ingenstans. Inte så lätt att vara beredd med kameran där inte. Men sen flög den där Peter runt ett bra tag över oss. Häftigt är väl ett passande ord att sammanfatta uppvisningen.

Här kommer ett litet urval av alla de bilder jag knäppte. Det är verkligen roligt att prova på lite olika saker när man fotograferar. Det är ju lite skillnad på att fånga ett JAS-plan och en stilla bäck eller en pytteliten blomma.

_MG_5738

Här kommer Peter. Snabbast på Glimmingen.

_MG_5744

En liten välkomsthälsning

_MG_5754

Lite upp-och ner

_MG_5740

_MG_5841

Lite på sidan.

_MG_5808

Ser ni Peter?

_MG_5766

_MG_5831

_MG_5837

_MG_5846

En liten loop, sen…

_MG_5851

…en hejdå-hälsning. Några sekunder senare var han helt borta.

När Peter försvunnit bort i fjärran så skyndade vi tillbaka till parkeringen. Vi körde Fredrik till järnvägsstationen och sen fortsatte jag, Pär och Erika vår resa till Svarttjärn.

Vi kom fram alldeles lagom till sista dagens höarbete.

_MG_5855

Kristina och Stina krattar ihop hö som inte kommit med in. Jag hjälpte också till med att kratta när jag fotograferat färdigt.

_MG_5857

_MG_5868

Jan hämtar med traktorn. Har vi tur får vi hjälpa kusin Anna-Lena när hon kör in sitt hö. Hon har ingen traktor till hjälp utan där sker arbetet med hjälp av häst.

_MG_5873 _MG_5874

_MG_5879

Pär och Amar fick uppdraget att slänga i höet i uppkastaren eller höfläkten eller vad det nu kan tänkas heta.

_MG_5888

Erika fick det tuffaste arbetet. Hon stod uppe på höloftet där allt hö slungades in med hjälp av uppkastaren. Där skulle hon fördela höet och stampa ner det så att så mycket som möjligt får plats. Ett riktigt tungt arbete då man får hö både i näsa, mun och lungor och det kliar på hela kroppen.

_MG_5910

Skönt med en liten paus.

När arbetet var klart så var det dags för bad. Jag hoppade över bad denna dag, men som jag redan redogjort för så tog jag ju mitt premiärdopp dagen efter :)

_MG_5936

Pär

_MG_5948 _MG_5959

_MG_5965

Erika

_MG_5983

Inte så mycket kvar av den här fina gamla byggnaden längre som står nere vid tjärnet.

_MG_5987

Svarttjärnet.

Inte en sommar utan en bild på vårt hus såklart :)

_MG_5992

Och tro inte att ni slipper undan den obligatoriska utsiktsbilden från vår altan :)

_MG_5993

Idag väntar tennismatch mot Bosse, sen blir det Micke Rickfors och grillkväll på Sjömagasinet i Gustavsfors. Vi kanske ses där.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*