Intensiv sista arbetsdag. Africa Mercy del 14

Igår var det riktigt intensivt på jobbet så jag hann inte blogga något. 

Även igår hade vi ett gruppmöte innan vi var färdiga med frukostpasset. Så det drog ut på tiden och rasten blev väldigt kort. Jag hann lägga mig på den minimala soffan vi har vi vår hytt en liten stund innan det var dags att ta på sig arbetskläderna och gå upp till matsalen igen. 
Nu har äntligen tre containrar släppts igenom tullen, men fortfarande är det några som sitter fast. Tydligen har de suttit fast i över en månad, så det har varit mycket som har varit slut och varje dag var det ytterligare någots som tog slut. Men nu börjar det fyllas på. Te.x har vi nu fått servetter i matsalen och peppar på borden och senap, massa kaffe och te. Och till barnens stora förtjusning så har det kommit nya flingor. 

En av tre containrar som kom igår. Detta var den lilla, tydligen var de två andra mycket större.

Eftersom det var sista dagen på vårt skift så var det storstädning som gäller. Så det tar ju alltid lite längre tid. Och dessutom så är en av två diskmaskiner trasig. Men vi har fått upp ett riktigt bra samarbete inne i disken och klarade oss nästan från att stå utan porslin i matsalen när trycket var som högst. Eftersom vi inte har lika många tallrikar och muggar etc som det finns personal ombord så måste allt porslin gå flera varv genom matsalen vid varje måltid. Så det gäller att hålla ett högt tempo. Denna gång var det bara tallrikarna som var slut för några minuter. Men som sagt, storstädningsdagarna tar alltid lite längre tid och när vi nästan var klara så fick vi reda på att vi skulle återsamlas redan kl 15 istället för kl 16. Så det blev en väldigt kort rast även denna gång. 
Jag kände att jag behövde lite luft så jag gick ut och satte mig ovanför bryggan en stund innan  det var dags att gå till mötet kl. 15. Det visade sig att de hade fixat glass och en tårta där det stod ”Thank you” på för att vi gjorde vår sista dag. Såklart missade jag att fotografera tårtan. Det kändes som de var ärliga när de sa att de var nöjda med arbetet vi gjort. Och viss nytta har vi allt gjort. Te.x när vi kom ner till sista frukosten så var det bara jag, Stanley och Marieke från Belgien som var där. Ingen av de fasta hade kommit och de är de som vet exakt vad som måste fixas. Vi hade ju hunnit lära oss det mesta, men full koll hade vi ju inte. Men Stanley och Marieke kunde i varje fall fixa så mycket så att när väl de fasta kom så var det inte så mycket kvar att fixa. Så frukosten kunde öppna i tid. Och jag skötte tre stationer ensam inne i diskrummet så att alla disk som tillkommit sedan middagen var borta när vi började servera frukosten. 

När denna långa arbetsdag till slut var över så var det bara till att rusa till hytten, ta en snabb dusch. I och för sig så är alla duschar snabba här på fartyget eftersom man inte får duscha längre än två minuter. Men denna gång var den extra snabb. Sen vidare till det obligatoriska torsdagsmötet. Idag var det lite extra trevligt att gå på mötet då Don Stephen, Mercy Ships grundare var på besök och höll ett underhållande tal. Dagen avslutades sen med torsdagsglassen i kaféet. Och sen stupade jag i säng. 

Nu är jag vrålhungrig, så dagens händelser får jag skiva om i ett senare inlägg. 

Ha det gott och ta väl hand om varandra. 

Kram /Marie

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*