Jobbdag, Africa Mercy del 13

Idag har det varit jobb från kl 5,30 till nu och nu är klockan 20,30.
Först frukostpasset i matsalen och det drog ut på tiden eftersom food service manegern ville ha ett möta med alla i köket och matsalen. Och det drog ut på tiden ganska mycket. Lite frustrerande att sitta på möte när man vet att det finns massor av disk kvar att diska. En av diskmaskinerna har gått sönder så vi har bara tillgång till en maskin just nu, så det tar ju lite längre tid allting. Men vi i disken fick till ett riktigt bra flyt så det gick riktigt bra ändå. Men med det långa mötet så tog det ändå tid. Så pausen mellan frukosten och lunchen blev väldigt kort. Jag ägnade den tiden åt att beställa böcker åt bokhandeln. 

Lunchen flöt på väldigt bra och trots att vi bara hade en diskmaskin så blev vi klara ungefär samma tid som vi brukar. Så det blev en två timmars paus. Den ägnade jag åt att jobba. Det blev lite klippkortsleverans och lite administrativt jobb för bokhandeln. 

Så denna dagen har bara ägnats åt jobb. Och snart måste jag sova. Jag är så trött. 

På lunchen kom den svensktalande tolken upp till matsalen för att hämta mat till de väntande patienterna. Då passade jag på att ta en bild på honom. Om det är så att ni beställt färdtjänst i Västra Götalandsområdet under de senaste 5 åren fram till augusti  2019 så kan det tänkas att det var denna trevliga man som svarade. 

Sen har jag ju lovat er den rafflande filmsnutten som visar min väg från hytten till jobbet. Håll i er nu för det är en riktig nagelbitare. Jag ber om ursäkt för den usla kvalitén, tur att jag inte håller på med film. Jag är verkligen usel på film. Jag har filmat på min lediga dag. Så det är det andra teamet som jobbar om ni nu skulle fundera på varför de andra jobbar för fullt och jag inte har kommit till jobbet ännu. 
Håll till godo. Jag tror att man kan titta i helskärmsläge om man tycker att det är en liten ruta. 

Imorgon gör jag sista arbetsdagen här på Africa Mercy. Fredagen är lite halvbokad för en eventuell intervju med en svensk journalist. Får se om jag lyckas ta mig ut till Gorée island innan jag åker härifrån. Och Pink lake skulle också vara häftigt att få se. Men vi får se helt enkelt. Men ett absolut måste är att fixa ett frimärke så att jag kan posta mitt vykort. Det är verkligen lättare sagt än gjort har det visat sig. 

Nu ska jag dra mig mot hytten och krypa ner i bädden. Tidig uppstigning imorgon igen.

Ha det gott och ta väl hand om varandra. 

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*