Första jobbdagen, Africa Mercy del 4

Idag började jag jobba på riktigt här på Africa Mercy. Klockan ringde och väckte mig kl 5.oo, så då var det bara till att stiga upp. Jag hade försökt att tänka på allt och lagt ut allt jag behövde utanför min lilla sovalkov så att jag inte skulle väcka min alkovgranne. Vet inte om jag lyckades, men jag tycker själv att jag var ganska tyst :)

Jag och Stanley blev placerade i disken på vart första pass och det passade mig ganska bra. det var bara till att diska på så fort man kunde. Arbetshjden är ju inte optimal precis så man blev riktigt trött i ryggen efter ett tag när man stått böjd över den alldeles för låga bänken. Men det gick bra ändå och porslinet blev rent och jag tror inte vi sinkade systemet något heller. 

Redo för arbete. Det är Anneli som tagit bilden.

När allt var klart efter frukostrusningen så fick vi en knapp timmas paus. Då passade vi på att träffas hela svenskgänget uppe på bryggan för att ta ett gruppfoto. 

Sen var det bara till att gå tillbaka till hytten och lämna kamerautrustningen, byta om och gå tillbaka till matsalen. Nu var det lunchen som skulle serveras och då fick jag vara på station styrbordssidan. Det innebar att ställa fram all mat som skulle serveras på den sidan, fylla på när något tog sju, torka om det blivit kladdigt. Att fylla på när det tagit slut innebar flera gånger att man fick ta sig upp för en trappa och in i köket och hämta påfyllning i något kylskåp. Upp för trappan var inga problem, men det var allt lite nervöst när man skulle ta sig ner för de smala trappstegen. Man ville ju inte vara den som hällde ut mat i hela trappan precis. Men det gick bra som tur var. När matsalen stängt så var det städdags, vilket innebar avtäckning av alla bord och upp med alla stolar, sopa och moppa golven och ner med stolarna igen. En och samma person gjorde inte alla dessa uppgifter utan vi var flera som hjälptes åt. Men det var några intensiva timmar och det var skönt när det var dags för lite paus igen. Denna gång två timmar. Pausen har jag utnyttjat till bildredigering, klippkortsleverans och bloggning. 
Får se vad kvällspasset har att erbjuda. 

Igår kväll så tog jag kameran och stativet med mig ut p däck och tog några bilder. Det gick inte så bra då det blåste alldeles för mycket för att kameran skulle vara alldeles stilla. Men det får ändå bli en bild på bloggen.

Utsikten från styrbordssidan.

Sen lämnade jag fartyget och gick upp på en annan byggnad utanför och tog några bilder på Africa Mercy. 

Nu är det dags för mig att gå till matsalen igen. 

Vi hörs. Ha det gott och ta väl hand om varandra.

/Kram

  • januari 7, 2020 - 8:04 e m

    Anna Gustafsson - Tack, så kul att läsa, ska bli spännande att fortsätta följa dig!ReplyCancel

  • januari 7, 2020 - 10:10 e m

    Annelie Enochson - Så kul att läsa om ert arbete! Vilka fina foto du tar men så är du ju proffs med! Hälsa Stanley!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*