Moto Cross VM, Uddevalla GP

Som vanligt är det ingen ordning på mina inlägg, men det spelar inte så stor roll tycker jag :)

I lördags morse satte vi oss på tåget till Uddevalla för att möta upp Fredrik som varit i Svartjärn och hjälpt till med höskörden. Grejen med att mörats i Uddevalla var att vi där skulle ta bilen och Fredrik kunde ta tåget tillbaka till Göteborg. Men innan vi fortsatte våra respektive resor så hade vi tänkt att kika in lite på Moto cross VM som var i full gång på Glimmingen motorstadion. Vi tänkte att det var väl bara att köra dit med bilen, parkera, strosa runt på området och se lite motorcyklar i farten och sen dra vidare. Men nej, riktigt så lätt var det inte. Parkeringen låg flera kilometer ifrån stadion och inte var det speciellt lätt att hitta dit heller. Väl där så kom det en buss och hämtade upp oss och körde oss till stadion. Några biljetter hade vi förstås inte, inga stolar, inga parasoller, inget solskyddskräm och ingen matsäck och en massa annat som vi såg de andra åskådarna kom släpandes på. Vi var helt enkelt väldigt orutinerade på detta område. Men biljetter ordnade sig efter en ganska lång stund i kön. Precis när vi kom in på området så slutade ett kvalificeringsrace och det skulle ta en stund innan nästa kom igång. Då hann vi i varje fall kolla runt lite och se ut en plats att stå och hänga på. Vi placerade oss precis vid ett hopp. Tyvärr var det ett stort insynsskydd som störde lite. Men några bilder skulle jag i varje fall försöka mig på. Ett utmärkt tillfälle att testa mitt nya 100-400mm objektiv.

Efter en stunds väntan så körde då ett nytt kvalificeringsrace igång och vi fick se dessa galningar på motorcykel på nära håll. riktigt häftigt.

Nu är ju jag ingen actionfotograf precis, ja ingen annan fotograf heller för den delen. Men det finns saker jag är mer van vid att fotografera om man säger så. Men det är ju alltid roligt att testa nya saker. Här kommer ett litet axplock av alla de bilder jag knäppte på detta 20 minuter långa race.

_MG_5472 _MG_5488 _MG_5496 _MG_5500 _MG_5533 _MG_5535 _MG_5537 _MG_5543 _MG_5544 _MG_5579 _MG_5615 _MG_5632 _MG_5633 _MG_5680 _MG_5719 _MG_5723 _MG_5724 _MG_5733 _MG_5735

Vi hade egentligen tänkt att dra iväg efter detta race, men då meddelande de i högtalaren att det kl 13.00 skulle komma ett JAS-39 Gripen och ha en liten uppvisning. Hm, det fick man ju inte missa nu när man ända hade betalt en massa entrepengar. Anledningen till att vi skulle dra vidare så snabbt vara att Pär gärna ville komma till Svarttjärn i tid för att hjälpa till med det sisa av höskörden.

Men vi väntade i varje fall in Gripenplanet innan vi åkte vidare. Men det får jag visa i nästa inlägg annars blir det lite väl mycket bilder här.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*