Macro i Svarttjärn

De få dagarna då Pär var kvar i Svarttjärn gick förstås alldeles för fort. Vi körde två röjsågar, både med tråd och klinga för att försöka få fram lite tillstymmelse till trädgård.

Lite skillnad blev det till slut ändå.

En kväll åkte vi in till Åmål och spelade dubbelltennis med Lars och Åsa. Det var väldigt trevligt, dels att träffa de två vilket var många år sedan sist och sen att spela lite tennis. Tack för att ni ville spela med oss.

Redan på onsdagen så åkte Pär tillbaka till Kiel och jag, Fredrik och Pisen fick klara oss själva här. Jag fortsatte att köra med röjsågen, tvätta altanen och lite annat småpyssel. Men mest har jag bara slappat, jag har lite svårt att hitta motivation att göra något vettigt när inte Pär är här. Tur att Fredrik var här och gjorde mig sällskap några dagar.

När jag har varit ute och gått så har förstås kameran varit med. Jag försöker att få till det där med macrofotografering. Men det vill sig inte riktigt. Dels så har jag inget riktigt macroobjektiv och dels så är jag nog inte tillräckligt tålmodig och noggrann. Men någon gång kanske det ska bli lite bättre. Men ni tåmodiga läsare kommer att få stå ut med mina hopplösa försök här på bloggen. Jag vill ju gärna dokumentera mina misstag och förhoppningsvis se en förbättring så småningom. Här kommer några av de första försöken. Ni som kan det här med macro kom gärna med lite tips.

En kväll tog jag och Pär en promenad ner mot tjärnet. En bit därifrån såg jag att det var lite skön dimma över vattnet. Lite märkligt att den var väldigt koncentrerad på ett ställe bara.

Men det visade sig att det var bara faster Stina som var i farten.

Svarttjärn, tjärnet som byn har fått sitt namn ifrån.

Klas och Lena får gott om krusbär i år.

Det var meningen att Fredrik skulle åka till Halmstad under på lördagen eller söndagen. Hans uppdrag som chaufför under Dam-EM skulle börja på måndagen. Men plötsligt fick han en förfrågan om han kunde starta redan på lördagen. Efter lite betänketid och efter att ha fått löfte från mig att han skulle få skjuts så sa han att han kunde börja redan på lördagen. Eftersom han gärna ville ha med sin cykel och SJ inte tar cyklar  på sträckan Åmål-Göteborg så behövde han få skjuts till Göteborg. Då tyckte jag att jag likaväl kunde köra hela vägen till Halmstad. Så sagt och gjort, det blev till att slänga ihop en liten väska, ordna kattillsyn och fixa lite annat smått och gott för att sen sätta oss i bilen för att köra till Halland. Tänk ena stunden sitter man lugnt och fridfullt i soffan och dricker kaffe för att i nästa stund plötsligt vara på väg till Halmstad.

På vägen stannade vi i Mölndal på Scandinavian foto. Jag har aldrig besökt den butiken så jag tyckte det var ett bra tillfälle. Oj vad mycket grejer de hade som man gärna skulle vilja ha. Men jag gick därifrån utan att köpa något :)

Väl i Halmstad så mötte vi upp Erika och begav oss sedan in till stan där det var fullt ös. Dels var det en väldigt fin sommarkväll, dels var det SM-veckan och dels skulle Gyllene Tider ha konsert nästan mitt i stan någon timme senare. Det var riktigt trevligt att se så mycket folk på stan.

Mer om SM-veckan och Halmstad i nästa inlägg.

Nu ska vi förbereda oss för att åka till Arvika för den viktigaste matchen på året. Nämligen den stora släktdrabbningen, Stora Matchen.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • juli 23, 2013 - 3:04 e m

    Ditte - Nu var det ett tag sedan jag tittade in på bloggen. Har läst i kapp!
    Att se dina vackra foton är en alldeles särskild upplevelse.
    Det ser ut som du och de dina har det bra hemma i Sverige och att du helt klart har omäxling i tillvaron.
    Många kramar och rankar!ReplyCancel

  • juli 24, 2013 - 10:59 f m

    Christina Leander on Facebook - Enastående vackra bilder Marie. Ha en fortsatt skön sommar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*