Halmstad med SM-veckan

I Halmstad var det som sagt fullt ös. Fint väder och en massa aktiviteter. Att det var något sportevenemang på gång förstod man av att man stötte på sportjournalister och tv-folk i vart och vartannat hörn. SM-veckan var ju i full gång. SM-veckan är en kul företeelse tycker jag. De samlar en massa sporter i en och samma stad och där kör de  sina Svenska mästerskap under en vecka. Många av sporterna är lite udda sporter som normalt inte får så mycket uppmärksamhet, men tack vare SM-veckan så får de också chans att locka publik både på plats och framför tv:n.

Erika har varit med och startat Halmstad Roller Derby , de är precis nystartade och har än så länge inte tillräckligt många deltagare för att börja tävla. Men de jobbar på det och vem vet, nästa år kanske de är med i SM :) Men såklart så var det det evenemanget som lockade Erika mest att titta på. Så jag och Fredrik hängde på och passade på att försöka lära oss lite mer om denna sport.

Men innan vi tog oss till Halmstad Arena och roller derby SM så åkte vi till Örjans vall där Fredrik skulle träffa den ansvarige för volontärerna för att få sina arbetskläder och hämta ut hans arbetsredskap för dagen, en skåpbil som han skulle köra till Göteborg och lasta full med div nödvändigheter såsom fotbollar och andra bra att ha saker under ett fotbolls-EM.

Fredriks arbetsredskap första arbetsdagen.

Innan det var dags för Fredrik att ge sig av till Göteborg och Ullevi så hann vi med att åka in till stan och se sprintstafetten. En lite annorlunda syn på Brogatan i Halmstad. Lite extra kul var det att Bengtsfors ställde upp med ett juniorbetonat lag och lyckades knipa bronspengen.

Det gäller att stå på benen, för det gör nog ganska ont att ramla på asfalten i den höga fart de kör i.

På andra sidan Nissan skulle det snart bli Vattenpolotävlingar. Men de hoppade vi över och åkte och tittade på Roller derby istället.

Vi hann också med att ta oss en snabb titt på lag-SM i friidrott som häll till bakom Halmstad Arena. En riktigt fin friidrottsanläggning har de ordnat där.

Vi fick se när Angelika Bengtsson lätt som en plätt gled över sin ingångshöjd. Ganska stor marginal ner till ribban.

Ett par äpplen som belöning för en bra prestation.

Sen var det dags för Fredrik att åka iväg till Ullevi och vi gick tillsammans ut på parkeringen utanför Halmstad Arena. Gissa om jag blev lite chockad när jag såg att passagerardörren på min bil stod på vid gavel. Hjälp, har det varit inbrott hann jag att tänka. Men efter en snabb titt så kunde jag konstatera att inget hade hänt. Det var helt enkelt så att jag nogsamt låst bilen när jag lämnade den men inte sett att Fredrik glömt att stänga dörren efter sig när han gick ur bilen. Tur för oss att det inte råkade passera några klåfingriga personer just under de timmarna bilen stod med öppen dörr. Nu tror ju inte jag att en stängd dörr på något sätt hade hindrat någon som riktigt gärna skulle vilja göra inbrott i bilen. Men man säger ju att tillfället gör tjuven och detta var ju verkligen ett gyllene tillfälle.

Efter att Fredrik gett sig av till Göteborg så åkte jag vidare till Knäred. Där blev det kaffe, kaka och en massa trevligt prat under några timmar.

Jag trodde ett tag att jag skulle behöva åka tillbaka in till Halmstad för att hämta Fredrik efter att han kommit tillbaka från sin Göteborgstur. Men det visade sig att han skulle köra till Landvetter i svinottan nästa dag och fick lov att ta tjänstebilen redan på kvällen för att spara lite tid.

På söndagen drog alltså Fredrik iväg tidigt på morgonen för att hämta upp en kille på Landvetter. Jag tog det lugnt på morgonen och körde sedan in till Halmstad där jag mötte upp Erika. Vi gav oss sedan ut till Tylösand för att titta på Beachhandboll. En helt ny företeelse för mig. Det visade sig att Halmstadklubben Drott spelade final på både dam och herr-sidan. Kul! Tyvärr förlorade tjejerna, men för min gamle handbollstränare Ulf Sivertssons lag gick det bättre. Trots att de hade noll koll på alla specialregler som finns i Beachhandboll så lyckades de knipa bucklan. Riktigt kul sport var det att kolla på. Hade jag varit betydligt yngre så hade jag absolut varit sugen på att börja spela.

Lagom avslappnat! Tv-kommentatorerna sitter nästan mitt i publiken och kommenterar i direktsändning. Lägg också märke till alla kablar som går ner för backen från de stora TV-kamerorna. En del av publiken ligger nästan på kablarna!

Sivertsson kör lite taktiksnack under en time-out.

Yes, vi gjorde det. Nu kan Drotts herrlag titulera sig Svenska Mästare både inomhus och utomhus. Att vinsten innebar att de ska representera Sverige i nästkommande VM kom dock som en liten chock för dem. Ja, vi får se om vi har tid att åka på det var svaret TV fick under segerintervjun av en av spelarna :)

När finalerna var avklarade så var det dags att hämta upp Fredrik som blivit klar med sitt uppdrag för dagen. Erika lämnade vi i Halmstad Arena där det var dags för finalerna i Roller Derby. Jag och Fredrik åkte ner till Mellbystrand där kusin Ella tränade Bechhandboll med sitt lag HK Höök ifrån Laholm. De tränade för den stora Beachhandbollsturneringen i Åhus. Tyvärr kom vi lite försent för att få se träningen. Men Ella bjöd oss ändå på några uppvisningsskott.

Efter avslutat träningspass så stod dricka och korvgrillning på programmet.

När vi kom tillbaka till Laholm så skulle jag försöka fånga deras två katter på bild. Erika hade bett om att få några foton på katterna för att skicka till tjejen på katthemmet som de kom ifrån. Det visade sig inte vara en helt lätt uppgift. De satt ju inte stilla många sekunder i taget precis :)

Branka

Snigel

På måndag förmiddag gjorde jag mig sakta redo för att åka tillbaka till Svarttjärn. Och framåt kvällen så möttes jag av en sällskapssjuk pise som välkomnade mig tillbaka.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*