Supermatchen

Igår var det då dags för att åka och titta på den oerhört upphåsade Supermatchen mellan Barcelona och Manchester United.

Kl 1 åkte jag, Pär och Jan ifrån Svarttjärn. På vägen skulle vi fiska upp Bosse. Han blev uppfiskad, dock en aning senare än bestämt eftersom det pågick asfalteringsarbete på 172:an och det gick väldigt långsamt fram. När vi sen hämtat upp Bosse och kom ut på E6 så visade det sig vara asfalteringsarbete även där. Så det hela slutade med att vi kom ganska mycket senare till Göteborg än vad vi tänkt oss. Men vi hade gott om tid ändå så det gjorde inte så mycket.

Jag och Pär tog spårvagnen till Järntorget för att besöka affären Löp & Sko där jag tänkte investera i ett par nya löparskor. Personalen i affären var väldigt trevliga och hjälpsamma och verkade veta vad det pratade om. Och efter att ha stått på en spegel och senare sprungit på deras löpband så togs ett par skor fram till mig som hon trodde skulle passa. Och det kändes väldigt bra när jag fick på mig dem och sprang lite. Jag fick även prova ett annat par som också kunde passa min fot, men valet föll på det första paret. Och tänk, det paret var 200 kr billigare. De hedrar dem att de inte direkt tar fram det dyraste alternativet utan faktiskt tar fram ett par som de verkligen tror ska passa. Under tiden jag provade skor blev Pär så sugen på nya dojjor också så det slutade med att vi gick därifrån med ett varsitt par.

Medan vi hade provat skor så hade Jan och Bosse sammanstrålat med Erika och Fredrik som anlänt söderifrån med tåg. Vi letade upp dem på en grekisk restaurang på Heden där vi sen åt god mat. Dit kom sen också Stig, Gustav och några polare till Gustav. Mätta och nöjda promenerade vi sen till Ullevi. Det var vi inte ensamma om precis.

Det var inte helt lätt att komma in på Ullevi.

Till slut kom vi dock in och och kunde sätta oss i solskenet på läktaren. På vägen till Göteborg regnade det ganska ordentligt och även när vi satt på restaurangen regnade det en del. Så vi hade verkligen tur med vädret när vi kunde sätt oss och titta på fotboll i solsken.

Barcelona kom in och lekte lite ringlekar som uppvärmning innan de återigen försvann in under läktaren.

En fullsatt Unitedläktare.

Även Barcelonaläktaren var fullsatt, men måste säga att Unitedfansen var bättre på att låta högt.

Innan matchen kunde komma igång så behövdes en matchboll. Bollen och segerbucklan kom med helikopter. Lite överdrivet kan tyckas.

 

 

Vi hejade på detta laget.

Efter allt lull lull så kunde matchen äntligen börja.

Varför står TV-folket och ser hela matchen på en tv med ryggen mot planen?

Det var verkligen en fin kväll med fullsatta läktare.

 Ser ni snubbarna på taket på det höga huset? Undrar om de hade köpt biljett?

Folk på taket och fler på väg upp via byggnadsställningarna på utsidan av huset.

Efter en ganska underhållande första halvlek så byttes halva laget i Barcelona ut inför andra halvlek och resterande spelare byttes ut senare under matchen. Så underhållningsvärdet i andra halvlek var inte speciellt hög. Ganska sömnigt om jag ska vara ärlig.

Eftersom en vinnare tvunget skulle utses (när brukar det vara nödvändigt i en träningsmatch) så fick matchen avgöras på straffar eftersom resultatet var 0-0 efter full tid. Och eftersom alla vet att England inte kan vinna på straffar så gick segern enkelt till Barcelona.

När ett segrarlag då äntligen stod klart så var det prisutdelning och guldkonfetti som gällde. Men jisses! Var det Champions League eller en träningsmatch de just vunnit? Undrar vad alla dessa världsspelare tänkte om detta spektakel? Men kanske de är vana att uppleva sånt här när de åker runt och visar upp sig.
Fd. UEFA presidenten Lennart Johansson var med och delade ut pris. Oj, vad gammal han blivit.
Till slut avslutades kvällen med ett fyrverkeri.
Mycket rök blev det!
Vi var inte ensamma om att lämna Ullevi precis. Någonstans mitt i denna folkmassan kröp folk omkring för att hitta sitt paraply som låg bland hundratals andra. Detta eftersom folk bara fått lägga dem utanför stadium när de blev upptäckta i säkerhetskontrollen.  Just när jag och Erika gick förbi alla dessa paraplyletande människor hörde vi en dam klaga hos en av vakterna. Hon kunde inte hitta sitt paraply!! Och vad i hela friden skulle vakten göra åt det hade hon tänkt? Jag var i alla fall glad över mitt beslut att lämna min systemkamera hemma och bara ta med min pocketkamera. Annars hade jag väl fått lägga den bland alla paraplyerna :)
När vi väl kommit fram till bilen så väntade nya bilköer för att ta sig ur stan. Jag och Erika hade också hunnit bli hungriga igen och vi bestämde oss för att stanna på MC Donalds vid Bäckebols köpcentrum. Tyvärr var vi inte ensamma om det och eftersom vi hade några ganska otåliga herrar med oss så bestämdes att vi skulle köra vidare och stanna vid Burger King vid Stenungsundsavfarten. Sagt och gjort. Men det är var ju inte så svårt att räkna ut att även där skulle vara mycket folk. Och det visade sig att vara precis så, men ännu längre kö än på första stället. Men till slut fick vi vår mat ändå. Det var tydligt att varken Mc Donalds eller Burger King hade tänkt tanken att det kunde komma mycket folk efter matchen och var sorgligt underbemannade.
Mätt i magen kunde jag sen styra bilen tillbaka till Ulvåsa. Det var ganska gott att sen äntligen krypa ner i sängen framåt tresnåret.
Sammanfattningsvis kan jag säga att själva matchen var en besvikelse, i alla fall andra halvlek, men inramningen med fullsatta läktare och härligt väder var riktigt bra. Men allt annat trams kunde de sparat på och istället sålt lite billigare biljetter.
Vi fick ju med oss Erika till Ulvåsa medan Fredrik åkte tillbaka till Falkenberg. Men även han kommer hit i kväll, så då blir vi hela familjen samlad för några dagar. Trevligt.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • augusti 10, 2012 - 2:11 f m

    Synne - Jag är inte alls intresserad av fotboll men en sån där jättematch skulle vara kul att se nån gång live bara för att insupa stämningen! Kram från Kina!ReplyCancel

  • augusti 11, 2012 - 11:18 f m

    Ditte - En spännande? kanske mer rolig, upplevelse blev det i alla fall.
    Och jag läste din text och fick mig några glada skratt. Tack för det! Härliga bilder!
    kramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*