Födelsedagsfika

Ja, i söndags var det då dags att verkställa kaffekalaset vi hade bjudit in till.

Jag började förberedelserna kl 7 på morgonen med att lägga ihop tre tårtor, färdigställa en del andra kakor och laga lunch.

Tre nästan klara tårtor och den ständigt närvarande Sylviakakan.

Pappa och Gunnel kom hit vid halv tolv och vi åt lunch tillsammans och hann att prata en del innan de övriga gästerna kom.

Min pappa Conny och Pärs pappa Ruben pratar släktforskning, Fredrik kollar in sin släkt i den sammanställning som pappa gjort..

28 personer blev vi till sist och många kannor kaffe gick åt. Lite mindre åtgång på tårtorna var det dock. Antingen smakade den inte så bra, eller så var det inga tårtälskare vi bjudit.

Tur att man har trappor att sitta på när inte stolarna räcker till.

 Vi klarade oss från regn under hela tiden kalaset varade. Det hade kommit några rejäla skurar tidigare på dagen så vi klurade på in i det sista om vi skulle bli tvungna att tränga ihop oss inomhus. Men som sagt, inget regn och solen tittade till och med fram en liten stund och värmde de som satt på altanen.
När alla gästerna lämnat oss tog jag min Mac och satte mig i Jans och Stinas trädgård och tjuvade på deras internet för att få iväg filen jag nämnde i gårdagens inlägg. Visserligen var deras internet stabilare och snabbare än vårt. Men ändå tog det en timme att skicka iväg filen. Spelar ju ingen roll hur snabb internet de har för att ta emot data när de bara har 0.8 Mb/s för att skicka iväg data.  Men som sagt, det var snabbare och stabilare än vårt så efter en timme i solskenet i deras trädgård så var filen äntligen ivägskickad. Och nu har jag även fått besked om att boken gått i produktion så det är ju bra.
Medan jag satt och tjuvade internet så körde Pär en åttamilsrunda på Bosses motorcykel. Han fick inspiration av bilturen jag gjorde med Slättafolket för några veckor sedan.
I morgon åker vi till Göteborg. Det är meningen att vi ska titta på fotboll. Barcelona-Manchester U. Men med allt skriveri om biljettstrul så blir man ju lite fundersam. Men vi har köpt förstahandbiljetter på Ticnet så jag tror att allt är i sin ordning.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • augusti 8, 2012 - 9:31 f m

    Ditte - Oj, vilket fint kaffekalas! Och härliga tårtor!
    Dessutom sol! En fin dag i alla bemärkelser alltså!
    Kram!ReplyCancel

  • augusti 8, 2012 - 9:33 f m

    Ditte - Glömde! Jätteroligt med matchen Barcelona – M.U. !!! Och vad gäller biljetterna så skall det nog gå bra. Ticnet brukar vara pålitliga!
    Ha så kul! Både Bosse och jag är nog lite avis på er!
    Kram igen!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*