Lunch i Långserud

Sakta men säkert börjar jag komma ikapp mig själv här i min dagbok.

Förra måndagen var det dags för Pär och Fredrik att lämna Svarttjärn för den här gången. Fredrik skulle åka till Halmstad och Pär skulle till Kiel. När vi kollade upp förbindelserna från Bengtsfors så fanns det lite olika alternativ, olika antal byten, olika antal minuter i väntetid och olika total restid. Pär fastnade för alternativet med rälsbuss från Bengtsfors till Mellerud. Det är  väl mest tänkt som en turistattraktion, men den tar ju en från punkt a till b, så varför inte. Fredrik förstod dock inte varför de skulle spendera 1 timme på tåg för att förflytta sig 44 km. Men sagt och gjort, gossarna lämnades av vid Bengtsfors station, bara att hitta rätt väg dit var en liten utmaning :)

Själv åkte jag tillbaka till Ulvåsa och spenderade alldeles för många timmar med den blivande hemsidan.

På tisdagen räddade Jan och Stina mig från hemsidan några timmar då de ringde och frågade om jag ville följa med dem och äta lunch i Långserud. Lite långt att åka för att äta lunch kan man tycka, men det var mer som en liten utflykt, och det var verkligen ett annorlunda ställe vi hamnade på. Det kändes mest som vi var hemma i någon gammal dams trädgård och käkade.

Det var ett annorlunda, men trevligt ställe och maten var helt ok. Och när man ätit färdigt kunde man strosa runt i alla uthusen och på övervåningen och kolla på både gamla och nya saker som var till salu.

På hemvägen vill Stina åka en liten omväg för att kolla in ett ställe. Sagt och gjort. Men det visade sig att detta ställe låg ganska långt in på avsticksvägen. Så när vi väl hade nått vårt mål så tyckte vi att det var trist att köra tillbaka samma väg och beslöt oss för att ta ytterligare en omväg för att komma hem. Allt som allt blev det många, många mils omväg. Men på köpet fick jag se massa ställen och massa vägar som jag aldrig sett förut. Den långa hemresan gjorde att vi var hungriga igen när vi väl kom hem. Det blev lite mackor och kaffe hos Jan och Stina. Tack för att ni drog mig med, det var en trevlig eftermiddag.

På torsdagen började jag dagen tidigt. Tågresa till Stockholm var det som gällde. Kl. 8.51 steg jag på tåget i Åmål och efter byte i Karlstad så anlände jag före utsatt tid i Stockholm där Ditte och Synne mötte mig. Mer om det senare.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*