SSB-Kryssning

Så har jag då kommit till min Stockholmsresa i mitt dagboksskrivande. Resan till Stockholm gjordes för att få träffa en massa goingar som har varit eller är anställda på Svenska skolan i Beijing.

Som sagt, uppstigning tidigt torsdag morgon för att hinna med tåget i Åmål kl. 8.51. Efter byte i Karlstad så anlände jag före utsatt tid i Stockholm. På centralen möttes jag upp av Ditte och Synne. Ditte och jag jobbade samtidigt på Svenska skolan så henne känner jag väl. Synne däremot känner jag bara genom bloggvärlden eftersom hon jobbade på skolan detta läsår.

Vi traskade bort till Vapiano och käkade lunch. Vi har ju Vapiano i Kiel också så jag kände till hur det gick till. Att man måste få ett kort när man går in som sedan registreras med det man äter så man kan betala när man går ut. Måste säga att Vapiano i Kiel vinner med hästlängder över Vapiano i Stockholm. Det var inte särskilt mycket gäster men ändå tog det en hel evighet innan man kom framåt i kön. Maten var det inget fel på dock. I Kiel är det väldigt ofta nästan fullsatt men ändå får man maten väldigt snabbt. Så 1-0 till Kiel så här långt.

Till restaurangen kom ytterligare några SSB:are och några mötte vi upp vid centralen senare. När alla var mätta och nöjda så var det dags att promenera bort till Birka Paradise och möta upp den sist anlända kollegan. Men innan Sussie hade anslutit så var det dags för ett gruppkort. Det var korvkillen som så snällt erbjöd sig att fotografera.

 

Hela gänget utom Sussie på plats.

 

Att vänta på ombordstigning i solen uppe på terassen var inte helt fel.

 

Lite förfriskning på soldeck var en utmärkt start på resan.

Fast det var supertrevligt att sitta och prata med alla så var jag ju tvungen att försöka få en blick ut över omgivningarna också. Stockholms skärgård är nytt för mig, så jag var helt tagen av alla vackra ställen som vi passerade. Stället på bilden nedan kanske inte var det finaste av alla vi passerade, men vad kan man mer behöva än ett hus precis vid vattnet och en tennisplan precis bakom huset. Tyvärr är det fotograferat genom glas så lite reflektioner får man stå ut med.

Nästan så att man skulle börja segla bara för att få anledning att befinna sig här lite oftare.

På vår väg mötte vi dessa tre seglare. Det var Lindas familj som var ute för att vinka på mamma och fru :)

 

Att senare på kvällen sätta sig och käka buffé smakade riktigt bra. Mycket gott fanns att välja på. Men som vanligt äter man lite väl mycket när det är buffé.

 Ett försök till att dokumentera vår fina middagsutsikt, men tyvärr med uselt resultat. Men utsikten var utmärkt, sällskapet var utmärkt och maten var utmärkt:)

Efter maten kunde vi njuta av solnedgången

Jag kom i säng runt ettiden tror jag, och eftersom jag sovit alldeles för lite de senaste nätterna sov jag fantastiskt bra. Jag som brukar ligga vaken hela natten när jag åker färja annars. Nästa morgon startade vi alla med att springa tio varv på joggingspåret. (eller minns jag fel nu?)

Nåväl, jogging eller inte, en liten frukostmacka och lite kaffe satt fint när man vaknat och gjorde att man klarade sig bra fram till den fantastiska lunchbuffén.  Sen kunde man alldeles för mätt men nöjd och glad bara njuta av den fantastiska omgivningen när vi gled in mot Stockholm.

Hmm, undrar vad Anna och Lena har hittat för intressant där uppe?

Birka Paradise var det skeppets namn, pumpaläns.

Det är verkligen en väldigt vacker huvudstad vi har. i den grenen förlorar Kiel med råge. Så Kiel-Stockholm 1-1 :) Vad rättvist va?

Ett stort tack till alla som följde med och gjorde detta till en superresa. Hoppas vi blir ännu fler nästa år. Ett extra tack till dessa tre som såg till att det hände.

Denna bilden är till dig Ditte! Tyckte att du som fixat alla bokningar borde få något extra. Så varför inte en bild på din favoritfågel?

När vi alla gått av båten och alla avsked var avklarade tog jag sällskap med Linda och Åsa och promenerade bort till centralen. Där skiljdes vi åt och jag gick ner och låste in min väska och fixade en tågbiljett till Västerås. Jag bokade så att jag skulle ha lite tid att titta lite i affärer i Stockholm innan jag reste vidare. Men ni som känner mig vet ju hur tråkigt jag tycker det är att shoppa så jag hann inte ens gå in i någon affär innan jag hade tröttnat på det. Men jag tvingade mig in på Åhlens iallafall eftersom jag ändå passerade byggnaden. När jag kommit ut på andra sidan varuhuset kände jag att det fick räcka med affärer för denna dag och gick och satte mig och tog en kopp kaffe istället tills det var dags att kliva på tåget till Västerås.

I Västerås blev jag hämtad av Ewa och efter ett snabbesök på Plantaget så åkte vi hem till Ewa och Staffan. Så trevligt att komma dit. Vi har känt varandra i fyra år och man pratar förstås om sina respektive hem ibland, men jag har ju bara set deras hem i Houston förut. Så det var jätteskoj att få tillfälle att komma hem till dem och se hur de har det. Vi åt gott på kvällen såklart och bara hade det slappt och trevligt. Nästa morgon kunde jag njuta i solen på deras nylagda altan medan de våndades med deras packning till Kroatien. Jag var väldigt glad och nöjd över att det inte var jag som behövde packa den här gången. Vid lunchtid blev jag skjutsad till tåget och tog mig ganska problemfritt tillbaka till Svarttjärn. Men med facit på hand så kanske man skulle packat ner sig själv  i en av deras resväskor. Här har det blåst och regnat hela dagen, och inte är det någon värme heller. Får verkligen hoppas att det blir bättre i morgon.

Sussanne och Ella kom hit idag och det hade ju varit trevligt om vi kunde ta oss ut i skogen någon sväng medan de är här. Visst, man kan väl gå ut i skogen när det regnar, men det är ju inte särskilt njutbart.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • juli 23, 2012 - 8:54 e m

    Karin Luiga on Facebook - Ha det så kul alla tjejer, kan tyvärr inte följa med.ReplyCancel

  • juli 23, 2012 - 9:13 e m

    Elisabeth Öhman on Facebook - Förstår att ni hade trevligt på Ålandskryssningen! KramReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 9:28 f m

    Sussie - Goa Marie – vad kul att läsa om vår resa på bloggen!
    Det var så underbart att få träffa er alla igen och höra vad var o en har för sig! Klart detta måste bli en tradition!
    Kram på dig och hälsa din familj!
    SussieReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 1:18 e m

    Gunnel Neander on Facebook - Det finns nog inget vackrare än Stockholms skärgård på sommaren. Inte ens Grekland är så vackert. Ha det bra. Kramar från oss i KnäredReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 6:22 e m

    Ditte - Tack Marie för härliga bilder och rolig text. Och visst var det en härlig resa! Jag tror att alla var nöjda!
    Vad gäller morgonjoggningen så är det lite svårt att minnas varven…Håller med dig….
    Din måsbild var helt underbar! Skall verkligen minnas den när mina måsgrannar sätter i gång. Kanske kan jag sätta upp en bild av den på balkongen?
    Ha det fortsatt bra i den svenska sommaren!
    PS Och jag har ordnat med Iphonen och är i gång…
    Många kramar!ReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 8:29 e m

    Bo Leander on Facebook - jättefina bilder (blommorna framför allt:-)ReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 8:36 e m

    Marie Leander on Facebook - Haha Bosse, det är bara som du säger, du tycker nog de på bröderna är bäst :-)ReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 8:36 e m

    Marie Leander on Facebook - Haha Bosse, det är bara som du säger, du tycker nog de på bröderna är bäst :-)ReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 8:45 e m

    Bo Leander on Facebook - nja, iofs, brorsbilderna är mkt bra, men isf TROTS motiven:-)ReplyCancel

  • juli 24, 2012 - 8:45 e m

    Bo Leander on Facebook - nja, iofs, brorsbilderna är mkt bra, men isf TROTS motiven:-)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*