Fem bröder och lite orkidéer

I söndags var vi bjudna till Klas och Lena på söndagsmiddag. Då såg vädret ut som det gjort den mesta tiden denna sommar. Både sol och svarta moln. Man kan aldrig känna sig säker på att klara sig från regn.

 

Tänk, alla fem bröderna var samlade. Såklart att det måste dokumenteras. Hmm, vissa har visst inte blivit riktigt vuxna ännu.

Men när pappa Ruben kommer med på bilden blir det ordning och reda.

Det blev en bild på div kusiner också. Kolla in samarbetet! Johan och Åsa delar på ett par skor och Viktor agerar stöd åt fötterna som inte har skor på sig :)

Under den trevliga och goa middagen så berättade Lena att Pär hade massa orkidéer i sin skog. Gissa vad jag såg framför mig? Såklart sådana stora orkidéer man köper i affären. Hon berättade var de var och hur vackert det var och hur många de var. Så på kvällen bestämde jag och Pär att vi skulle ge oss ut för att kolla in dessa vackra blommor. Vi stötte på Lena på vägen coh hon undrade om vi ville ha guidning. Nej, vi hittar nog själva, men om du vill följa med så är det bara trevligt svarade vi. Vilken tur säger jag bara. Jag och Pär hade aldrig hittat dessa blommor själva. Dels såg de inte alls ut som jag trott och de första vi träffade på var väldigt små och för mig nästan osynliga. Men när vi väl ställt in ögonen såg vi ganska många orkidéer. Fortfarande inte alls lika de som jag sett framför mig. Men visst var de fina, och nu har jag också lärt mig att orkidéer är fridlysta. Alltid lär man sig något nytt.

Men det finns faktiskt andra blommor i Pärs skog också. Jag tycker blåklockor är fina också:)

Den här var fin också, men namnet har jag redan glömt.

Likaså den här, fin men namn okänt, eller rättare sagt, bortglömt.

Och som vanligt när man ska gå en skogspromenad i Svarto, så slutar det alltid att man sysslar mer med bergsklättring än promenad. Har man då en kamera som man är rädd om i ena handen så är det inte helt lätt att ta sig fram. Jag var ganska svettig när jag kom ut ur skogen igen. Men det var trevligt att se alla blomorna trots att de inte var så stora som jag trodde.

När vi kom tillbaka till Ulvåsa så hade vår eldningshög förvandlats till ett askmonster. Håll med om att det liknar skräphögen från ett barnprogram. Kan det ha varit vilse i pannkakan, nej tror inte det, men i samma tidsera ungefär, eller kan det ha varit ett barnprogram som mina barn tittade på? Inte helt lätt att hålla reda på alla barnprogram man sett. Hur som helst, vår askhög påminde mig om skräphögen i detta okända barnprogram :)

Ni som varit här uppe på Ulvåsa vet att vi inte har någon anlagd gräsmatta, men att området utanför huset blir grönare och grönare av allt ogräs som växer där. När vi kom upp till Ulvåsa förra fredagen var det en blomsteräng som mötte oss. Ganska fint, men så långt ifrån en gräsmatta man kan tänka sig.
Medan vi har varit i Kiel så har det också kommit en dörr på plats på övervåningen. Det var verkligen behövligt. Riktigt surt att behöva ta ner det stora fönstret och ersätta det med en dörr och ett litet fönster. Men det känns ganska surt att ha ett rum man inte kan använda pga att det blir alldeles för varmt också. Nu kan man man öppna och vädra och det gör en enorm skillnad. Jag har flyttat upp min dator i det rummet och har suttit massor av timmar och jobbat med den blivande hemsidan till Laxarby fiber och kunnat njuta av behaglig temperatur och härlig utsikt.
Meningen är att det ska bli en liten balkong också, den kommer också att fungera som ett litet tak över dörren därnere. Det tror jag blir bra.
Pisen gillar att vi har en blomsteräng utanför altanen. Då kan man sitta där och spana på alla rörelser nere i grönskan.
Nej, nu får det räcka för idag. I morgon kommer Sussanne och Ella hit och det är nog bra om jag har hunnit gå och lägga mig för att sedan hunnit gå upp innan de kommer.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • juli 23, 2012 - 10:57 f m
  • juli 23, 2012 - 11:39 f m

    Åsa i Jönköping - Kan det ha varit i ”Fragglarna” skräphögen var?? ;-)
    Nä inte de orkidéer jag hade i tanken heller, men de var också vackra! :-)
    Du tar så fina bilder Marie!
    KramReplyCancel

  • juli 23, 2012 - 11:44 f m

    Marie - Tack Kicki och Åsa för bildberömmet. Jag tycker ju själv att alla andra tar mycket finare bilder och att resultatet aldrig blir som man tänkt sig. Men jag gör så gott jag kan :)
    Ja, Fragglarna känner jag igen. Det var det nog. Får nog uppdatera mig på Fragglarna lite tror jag:)
    Snart kommer lite bilder från kryssningen.

    Ha det gott båda två.
    KramReplyCancel

  • juli 23, 2012 - 7:37 e m

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*