Söndag kväll

Inte så mycket har hänt sedan sist. Det har varit tennis tisdag, onsdag och torsdag. På cardiotennisen var vi bara två tappra som dök upp, så vi körde 1 1/2 timme istället för 2, men det var 1 1/2 intensiva timmar. I fredagskväll stack jag och Pär till gymmet och körde lite styrketräning, det är väldigt välbehövligt.

I går lördag tog vi en promenad på 3 kilometer in till tågstationen för att köpa tågbiljetter till Erika som ska komma hit i mars. En snabb tur in till en cykelaffär blev det också för att köpa en ny cykellampa till mig innan vi satte oss och åt lunch. Vi valde som vanligt vid den här årstiden att sitta inne och äta. Men restaurangpersonalen räknade nog med att det skulle komma några utesittare eftersom de gjorde i ordning uteserveringen. Jag och Pär som frös fast vi promenerade i rask takt.

Efter lunchen blev det en rask promenad hem igen. Vi har ganska mycket snö här i Kiel, men det blir nog inte så långvarigt. De säger att det ska bli plusgrader och regn i veckan som kommer.

En som nog uppskatter plusgrader är Pisen. Det är inte många minuter som hon är ute på balkongen innan hon kommer och desperat kallar på uppmärksamhet och vill bli insläppt. (sorry för den dåliga fotokvaliten, det är fotograferat med min Ipad)

Jag satt och slötittade lite på tv innan vi skulle promenera in till stan igen. Vi hade beställt bord på Tonis kl. 8. Då råkade jag hamna på ett program från Kongo-Kinshasa. Tyvärr han jag inte se färdigt det, men det var väldigt intressant att se eftersom man kände igen så mycket  från vår resa dit. Jag ska se till att hinna se den innan den försvinner från svt-play om en vecka. Vill ni se den så hittar ni den här.  http://svtplay.se/v/2706723/musik_special/beethovens_nia_i_tredje_varlden
Bor ni inte i Sverige behöver man en VPN-tunnel för att kunna se den.

Vi tog som sagt en ny promenad in till stan på kvällen för att käka på en restaurang som vi fått rekommenderat för oss. Det var ett trevligt ställe som var helt fullsatt. Maten var ok, men inte mer.

Idag söndag har det blivit lite vinterstudiotittande och sedan tog vi en promenad bort till gymmet. Annars har det inte hänt så mycket här , och veckan som kommer blir nog inte så speciellt annorlunda. Allt rullar på som vanligt och det är väl bra det antar jag.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • februari 13, 2012 - 11:41 f m

    Ditte - Alltid lika roligt att titta in på din blogg. Har nu också ”läst i kapp”.
    Jag har blivit riktigt sugen på ett besök i Kiel, har aldrig varit där och kanske har du lite tid över i vår om Per är ute och reser.
    Här svettas vi, men har det väldigt bra.
    Om några veckor är vi hemma i Stockholm igen.
    Kramar!ReplyCancel

  • februari 13, 2012 - 12:50 e m

    Marie - Du/Ni är såklart välkomna hit till Kiel i vår. Hör bara av er så ska vi nog kunna planera in det.
    Hur känns det att lämna värmen då? Skönt att komma hem till barnbarnet kan jag tro? Men den Svenska vintern kan man vara utan tycker jag.
    KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*