Nu är det kallt tycker jag

Usch vad jag är bortskämd med vädret märker jag. Alla tjatar om vilken ovanligt varm november vi har och jag tycker att det är alldeles för kallt. Och då hjälper det inte att alla säger att det är ju ovanligt varmt för då blir jag bara helt deprimerad över att tänka att det i normala fall är mycket kallare vid den här tiden på året. För mig räcker den här temperaturen mer än tillräckligt. Jag längtar redan till våren fast vintern knappt har börjat. Igår när vi skulle ut och cykla så letade jag upp min tjocka vinterjacka, och gissa vad som satt i den? Jo, ett liftkort från Syd Korea. Det innebär alltså att jag inte har använt den jackan sedan februari 2008. Inte undra på att jag tycker det är kallt när vinterjackan har kunnat vara gömd så länge. Bilden nedan är på Pär och Fredrik när de susar ner för backarna i Syd Korea. När vi var där råkade vi hamna i samma buss som hela världseliten i skidskytte, om ni är intresserade kan ni läsa om det i min Kinablogg.  Kändes lite underligt att stå i mittgången i en buss full med vältränade män med gevär måste jag säga.

pof4

Nåja, tillbaka till Kiel. Här har inte hänt så jättemycket den senaste veckan. Min tennistränare var sjuk så det blev inga lektioner på tisdagen och onsdagen, men jag och Britta kunde iallafall spela tillsammans på onsdagen och på torsdagen var det två timmars kardiotennis, så lite träning blev det ändå som tur var. Det är ju tråkigt att köra onödiga uppehåll nu när man har börjat komma igång så sakteligen.

I onsdags åt jag lunch med svenska Linda. Det är alltid lika trevligt och lärorikt att träffa Linda, hon har bott i Tyskland  i många år så hon har mycket att lära ut.

Igår söndag var vi i Sparkasse Arena och tittade på handboll. Det var en champion Leaguematch mellan Kiel och Belgrad. Vi har hört att det är väldigt svårt att få biljetter till ligamatcherna men att det skulle vara lite lättare till CL-matcherna. Min syster och hennes familj kommer ju hit i december och Patrick är som många vet väldigt handbollsintresserad. Så vi hade turen att det var en CL-match just när de kommer hit. Lite otur var det att det är Köpenhamn som de ska möta för det verkade vara väldigt stort intresse för den matchen också. När jag gick in på nätet för att köpa biljetter fanns det bara ett fåtal kvar. Men jag kunde iallafall köpa fem biljetter längst upp i hörnet av arenan, så att vi iallafall kan få känna på atmosfären. När jag hade bokat biljetterna till matchen i december så bestämde jag och Pär oss för att gå på studiebesök  i arenan redan i helgen. Det visade sig nämligen att matchen mellan Kiel och Belgrad inte var riktigt lika het som den mot Köpenhamn, så där fanns det några fler biljetter kvar. Så vi beställde två biljetter som två dagar senare levererades hem med DHL. Och igår var det alltså dags för vårt premiärbesök i arenan. Jäklar vilket tryck det var i hallen. Publiksiffran var 9700 personer och det innebar nästan fullsatt. Och tänk att det fortfarande finns sådana här stora arrangemang man kan gå på utan att behöva gå igenom sjutton säkerhetskontroller före. Det var bara en sekunds ögonkast på biljetten sen var man inne. Väl framme vid våra platser så förvånades vi över hur nära plan man satt. Vi satt i hörnet på ena målet och fick vara uppmärksamma hela tiden så att det inte kom en boll farande. Så med denna kunskapen så inser jag nu att vi nog kommer att få se lite handboll även om vi sitter längst upp i arenan.

Kiel har för tillfället tre svenska spelare, men eftersom Marcus Alm är skadad så var det bara Kim Andersson och Henrik Lundström på planen. Men det räckte gott och väl. Svenskarna skötte sig utmärkt och Henrik blev Kiels bästa målskytt med 8 fullträffar. Och det viktigaste av allt, Kiel vann matchen.

CIMG4620

 

 

Kim och Henrik.

 

 

 

 

 

Det var ordentligt tryck i hallen igår, men jag gissar att trycket blir ännu bättre när Köpenhamn kommer på besök.

 

 

 

 

 

 

 

I lördags när vi skulle åka iväg och handla så bestämde vi oss för att utforska omgivningarna lite. Så istället för att åka till närmsta affär så körde vi några mil bort och hamnade i Eckernförde. Det är en liten stad som ligger precis vid vattnet.

Capture2

Själva staden gjorde bättre intryck på oss båda än vad vi hade förväntat oss. Något större intryck gjorde dock inte pizzan jag åt. Om jag hade haft en poänglista över alla pizzor jag ätit så skulle denna absolut platsa någonstans i botten.

En mysig stad, men vädret var lika grått och trist där som i Kiel.

CIMG4612CIMG4613

I fredags åt jag lunch med en gammal klasskompis från elektroingenjörsutbildningen på högskolan i Trollhättan. Jisses vad roligt det var att träffa Sabina igen. Vi har inte setts sedan vi flyttade till Geneve 1999. Men tack vare hennes familjeförhållanden så är hon ofta här i Kiel, så nu finns det många chanser till att det blir lite tätare träffar. Det ser jag verkligen fram emot. Det var supertrevligt att träffas igen och prata om allt och alla:) Och givetvis var det tack vare facebook som vi överhuvudtaget fick kontakt igen.

Annars kan jag inte komma på att det hänt något särskilt. Nu ser vi mest fram emot att resa till Houston på fredag. Och vet ni vad, jag har nog bestämt mig. Det blir nog så att en Mac Book pro får följa med mig hem i väskan. Jag kontaktade Adobe och de säger att jag kan begära att göra ett plattformbyte på min programvara utan extra kostnad. Så det avgjorde nog saken till Apples fördel. Återstår bara problemet att hitta ett bloggprogram som motsvarar Windows live writer, vilket inte är så lätt har jag förstått. När jag nu kollat på nätet så upptäcker jag att det inte bara är jag som är väldigt förtjust i detta program utan även väldigt många Mac-älskare erkänner att detta program är överlägsen de som finns för Mac, och dessutom är det gratis. En lösning kan ju vara att helt enkelt installera Windows i Macen, men det känns ju lite onödigt bara för ett bloggprogram. Eller att köra LogMeIn när man bloggar. Men det kräver ju att man har tillgång till en windowsdator och det känns ju också lite väl krångligt. Men en sak är säker, jag vill inte använda WordPress inbyggda program för skriva inlägg, Både det och det för Blogspot är ju katastrofalt dåliga. Har ni några tips så dela gärna med er. Kanske en affärsidé för mina programmeringskunniga vänner, att knåpa ihop ett program för Mac som motsvarar Windows Live Writer och sedan sälja det för en tia per program. Det skulle sälja, jag lovar.

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen, jag var ute och sprang en runda och sen fastnade jag framför datorn istället för att hamna i duschen direkt, men nu ska jag ta mig en lång och varm dusch.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*