En vacker söndag

Det har varit en fin helg vädermässigt. Några få plusgrader och sol. Igår var vi först ute och promenerade i den fina parken och sedan cyklade vi bort till Norgeterminalen och betalade vår båtresa till Oslo i jul.

IMG_5752IMG_5759IMG_5762

Med alla dessa träd så blir det ju en hel del löv att ta hand om. Man ser ständigt folk vara ute i sina trädgårdar och kratta löv. På bilden nedan har husägarna samlat ihop trädgårdarnas löv och lagt i högar för att de ska bli upphämtade av kommunen senare i veckan.Vi får hoppas att det inte börjar blåsa innan de blir hämtade.

IMG_5767

Eftersom jag lyckats med konststycket att inte åka att handla någon mat på hela veckan så var det nu ett stort behov av att åka och fylla på förråden, så en tur till Citti-markt roade vi oss också med under lördagen. Jag kände under dagen att jag började bli lite sjuk och inte blev det bättre av att vara på shoppingrunda. På kvällen kände jag mig riktigt risig, frusen och ont i halsen. Och inte var det särskilt trevligt att vakna idag och känna att jag inte skulle klara av att gå upp utan att först ha stoppat i mig några alvedon. Men med några tabletter i kroppen så kom jag till slut upp ur sängen och trots att jag kände mig ganska risig så var man ju tvungen att ta sig ut i det fina vädret. Turen idag gick ner till vattnet. Vi var inte ensamma om att vilja njuta av vackert höstväder vid vattnet.

IMG_5771

Men något som det inte var lika gott om som vanligt var segelbåtar. Jag förstår dem, jag skulle inte tycka att det skulle vara särskilt lockande att ge mig ut på havet i en segelbåt när det bara är ett par plusgrader i luften. Men någon tapper seglare såg vi. Kanske det var dags att segla båten till vinterförvaring, vad vet jag.

IMG_5770

Inte heller så många väntande färjeresenärer såg vi. På båthållsplatserna såg vi bara några fiskare.

IMG_5775

Även den trevliga Seebar har slagit igen för säsongen. Jag längtar redan tills vi kan gå ner på kvällen och sätta oss där och njuta av vårvärmen.

IMG_5785

Men det finns ju andra restauranger som har öppet och är solen framme så är det uteservering som gäller oavsett temperatur. Undrar vad Texasborna skulle säga om detta? Sitta ute och äta när det bara är ett par plusgrader skulle nog vara helt otänkbart för de flesta. I Texas har de ju extrasändningar på nyheterna med varningar om temperaturen närmar sig nollstrecket. Långa listor presenteras på allt man ska tänka på. Och faktiskt så är det skillnad på upplevelse om det är två grader i Kiel eller två grader i Houston. Våra hus här är ju anpassade att klara av kallt väder. Det är inte husen i Texas, så när det blir kallt där så fryser man riktigt ordentligt inomhus. Hellre 20 minus i Sverige än 2 minus i Texas måste jag nog säga om jag bara ska befinna mig inomhus.

IMG_5792

Det var även glest mellan båtarna i hamnarna. Den här illröda båten låg ensam i en av hamnarna. Den måste vara helt nymålad så som den lös av rödfärg.

IMG_5786

Någon som vet vad det här är? Jag har ingen aning. Men det var ganska vackert.

IMG_5790

Pär njuter av solen denna vackra söndag.IMG_5780

Om knappt två veckor åker vi ju till Houston, det ska bli såå kul. Samtidigt som vi är där funderar jag på att äntligen göra slag i saken och köpa mig en Mac. Jag har så många gånger klämt på en Mac när det har varit dags att köpa ny dator, men varje gång så har PC vunnit kampen om mina pengar. Men Fredrik fick ju en Mac i våras och han har nu verkligen försökt övertala mig att gå över till Mac. Så denna gången lutar det verkligen åt det hållet. Vad tycker ni? Mac eller PC? En av nackdelarna är ju att jag inte kan använda Windows live writer att skriva mina blogginlägg med och när jag läser om liknande program till Mac så verkar det inte finnas så många program som kommer upp i samma klass. Och det som verkar komma i närheten går inte att köra med Mac:s senaste operativsystem. Men det kanske blir åtgärdat inom snar framtid. Men det vore ju konstigt om det skulle vara en sån liten skitsak som avgjorde valet mellan de två maskinerna. Nej, det är inte det som avgör, snarare att jag redan har en massa program som te.x Office och Photoshop som inte är helt billiga att ersätta till Mac-varianter. Tur att jag är berättigad till studentrabatt på upp till 80% av normalpriset på Adobes produkter:) Ja, ja, vi får se om det följer med mig en Mac i väskan när jag åker hem igen.

När vi kommer hem från Houston så börjar en intensiv månad. Vi som inte har haft något besök från Sverige sen vi flyttade hit kommer fram till jul ha gäster varje helg. Riktigt kul tycker vi. Det blir nog många besök på diverse julmarknader för oss under december. Hoppas att vi får fortsatt så här fint väder så att Kiel kan visa upp sig från sin bästa sida.

Nu ska jag vila mig i form resten av dagen och hoppas på att mitt halsont är snabbt övergående så att jag kan spela tennis på tisdag.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • november 14, 2011 - 9:00 f m

    Synne (ABB-frun) - Å vilka underbara bilder! Antingen är du en superbra fotograf eller så har du en fantastiskt bra kamera :)ReplyCancel

  • november 14, 2011 - 10:40 f m

    Marie Leander - åhh, tack så mycket Synne. Jo, jag är mycket nöjd med min kamera. Det är en enkel systemkamera, Canon 550d tror jag att den heter i Europa, i USA där jag köpte den heter den rebell T2i. Men eftersom jag tar alla mina bilder i RAW-format så måste jag alltid ta bilderna igenom Lightroom eller photoshop, och där blir det alltid lite justeringar också så att det blir lite mer liv i bilderna.
    Hoppas ni kan andas lite bättre luft i Beijing nu, ni har ju haft en väldigt dålig luftkvalite i höst har jag förstått.ReplyCancel

  • november 15, 2011 - 5:15 f m

    Synne (ABB-frun) - Hej,
    det har varit väldigt bra luft några dagar men nu har det dragut iväg upp över 200 igen. Det är det som är väldigt jobbigt med att bo här! Man kan aldrig andas särskilt många dagar på raken…ReplyCancel

  • november 15, 2011 - 11:08 f m

    Elisabeth i Beijing - Sååå härliga bilder, Marie! Jag har suttit och njutit en lång stund av bilderna tillsammans med mitt kaffe! Ute i Beijing kan man inte njuta idag, grått, trist och urusel luft! Beijingkramizar från ElisabethReplyCancel

  • november 15, 2011 - 4:21 e m

    Marie Leander - Usch vad tråkigt med den dåliga luften Tur att det finns så mycket annat intressant och spännande med att bo i Beijing, annars hade det inte gått att stå ut. Ni får se till att lämna landet med jämna mellanrum så att lungorna får återhämta sig ibland.
    Elisabeth, jag väntar fortfarande på din blogg:)
    Kram på erReplyCancel

  • november 16, 2011 - 10:48 f m

    Elisabeth i Beijing - Haha, bloggen ja! Väntar man på något gott….. Ja, vi får se, nästa år kanske! Om luften var dålig igår så är den mycket värre idag. Men nu kan ju allt bara bli bättre! Eller? Åker tack och lov snart hem till den friska havsluften i Åhus! Härligt! Visst är det så att Beijing har så många andra fördelar. Wo ai Beijing! Beijingkramizar från ElisabethReplyCancel

  • november 16, 2011 - 3:36 e m

    Ditte - Härliga bilder! Nu tror jag nog att det får bli ett studiebesök i Kiel under våren. Kanske har du någon dag ledig? Jag är ju pensionär med gott om tid.
    Satsa du på en Mac. Även om det var lite knas på min airport,tror nu att det var av lokal karaktär.
    Hoppas att du snart känner dig pigg igen!
    Många kramar från Beijing.ReplyCancel

  • november 16, 2011 - 3:43 e m

    Ditte - Vilka vackra bilder! Blir verkligen sugen på ett studiebesök i Kiel i vår. Jag har aldrig varit där. Något nytt att upptäcka! Härligt!
    Trist bara att du blivit dålig. Men det finns nog tysk dundermedicin som kan kurera dig.
    Jättekul med resan till Houston! Lite värme är ju inte alls fel!
    Jag tycker du skall fundera på en Mac. Även om mitt airportkort tramsade så är datorn jättebra. Tror nog inte det var fel på datorn utan snarare de högre makterna som vill ha lite koll…..
    Många kramar och hälsningar.
    Och du, det blir snart ett besök på ”din koreanska ” restaurang. Du vet den med kaklet….ReplyCancel

  • november 16, 2011 - 7:23 e m

    Marie Leander - Åhh, jag vill också gå på kakelrestaurangen!
    Såklart att du ska göra en studieresa til Kiel. Men vänta tills vi har lite fler ljusa timmar. Efter 5 är det svart i Kiel.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*