Lite Kinaminnen

Idag har det inte hänt allt för mycket här hemma. Efter att ha sovit riktigt uselt i natt så masade jag mig upp vid niotiden för att hinna äta och dricka kaffe innan tennisen som började kl.11. Full fart på tennisen som vanligt, men en timme går alldeles för snabbt. Just som jag börjar känna mig ok i foten så är timmen över. De tvåtimmarspass som vi kör på torsdagar är mycket bättre för mig vad det gäller foten, men man hinner bli ordentligt trött även efter en timme så träning får jag iallafall.

Resten av dagen har jag mest suttit vid datorn och försökt att rensa ut bland de tusentals foton jag har på diverse hårddiskar. Då dyker det ju alltid upp ett och annat foto som väcker minnen. Och alltid förundras man ju av alla dessa obegripliga skyltar och lappar man ser överallt i Kina. Eller är det bara jag som inte riktigt förstår vad de menar med den här lappen som var uppsatt vid en lucka på Bank of China? Vet man inte om man har hämtat upp sin biljett eller inte innan man tittar på utskriftsdatumet? Jag menar, har man biljetten i handen och kan titta på den så har man väl hämtat ut den, eller?

luckinfo

Nu när jag försöker att lära mig tyska så möter jag ofta otroligt långa ord. I tyskan så gör de ju tydligen mer som i svenskan där man har många sammansatta ord. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska försöka uttala dessa ord rätt. Men när jag ser skylten nedan så är jag ganska glad över att jag aldrig behövde uttala namnet på det här stället för vår chaufför i Beijing. Många tillfällen att snubbla innan man är klar med hela ordet.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

I morgon står lite mer på programmet. Jag ska börja dagen med ett besök hos läkaren för att få påfyllning på min kolesterolmedicin kl. 8.45. Jag får hoppas att de håller tiden för kl. 10 så har jag tennislektion och sen kl. 11.30 har jag ett tvåtimmarsbesök hos frissan inbokat. Ojoj, lite körigt att vara hemmafru ibland:)

Jag får nog också börja fundera på att gå ner i källaren och leta upp adventsgrejerna, för när vi kommer tillbaka från Houston så är det ju redan andra advent.

Nåja, jag har ju två dagar på mig att fixa det så det ska nog ordna sig.

Tills nästa gång, ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • november 24, 2011 - 6:32 f m

    Elisabeth i Beijing - Haha, ja det är verkligen många härliga skratt man har fått under alla åren här i Kina när det gäller deras skyltar! Jag minns en skylt när vi var och badade förra året med SSB. Flickorna ville bada bastu och på dörren stod det ”No bakingsuits”, jag och Kerstin skrattade länge efter att ha fotat skylten. Jag hoppas att du hann med allt du skulle igår?
    Jag har också fullt upp nu innan det bär hemåt. Igår, jobb på SSB & vernissage hos härliga Kata(fd bildlärare på SSB), i morgon, jobb på SSB & AW, lördag, julmarknad på tyska ambassaden, söndag, lucia på SSB, nästa fredag, spelkväll/julfest hos Öhmans och däremellan shopping, skräddare, optiker, manikyr & pedikyr, m.m.! Blev du fin i håret? Jag tror att jag ska prova en ny frisör i kväll här i Lido! Behöver verkligen en haircut! Ha en fortsatt fin torsdag! TREVLIG RESA! Beijingkramizar från ElisabethReplyCancel

  • november 26, 2011 - 7:32 e m

    Ditte - Jag vill passa på att önska dig och Pär en trevlig resa till Houston. Själv laddar är jag inne på upploppet denna vecka med min tid i Beijing och snart njuter vi av sol, härligt blått hav och värme i Thailand. Men nu är Max med föräldrar på besök och det är verkligen jätteroligt.
    Kramar
    DitteReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*