Däckbyte

Efter en behaglig överresa till Kiel så kom vi hem till lägenheten i tisdags morse. Måste säga att det är väldigt bekvämt när man 15 minuter efter att färjan lagt till, har kört hem, parkerat, tömt bilen och befinner sig i lägenheten med all packning.

CIMG4596

 

 

 

 

 

Det enda hindret på vägen var de lövhögar som  trädgårdskillen samlat ihop och lagt mitt på uppfarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pär hoppade på cykeln och trampade iväg till jobbet direkt efter att vi kommit hem. Jag tog en kaffe och vilade mig i form till tennislektionen som skulle börja kl 11. Lektionen gick bra, men foten bråkar som vanligt, det tar på psyket ganska hårt att hela tiden spela med smärta. Men det brukar ju gå över efter en stund, så det gäller bara att bita i och stå ut tills den stunden kommer:)CIMG4589

 

 

När vi var på färjan så upptäckte jag den djurrastgård som jag läst att skulle finnas. Det är inte alla som har havsutsikt när de uträttar sina behov! Ser ni vad det står på pålen? Lite kul tycker jag.

 

 

 

 

 

 

 

Efter tennisen stack jag hem och duschade och åkte sedan iväg till BMW-verkstaden. Det var dags att byta till vinterdäck och vi hade tid kl. 13.50 för detta byte. En timme skulle det ta hade vi fått uppgifter om. Men eftersom de även skulle kolla vår reservnyckel och vindrutetorkarna så ändrades plötsligt tiden till tre timmar!! Hmm, där stod jag och visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen. Det var för långt för att promenera hem och sedan tillbaka för att hämta bilen. Bussar hade jag absolut ingen koll på. Så räddningen fick bli en närbelägen Mc Donalds. Där satt jag och väntade i tre timmar. Tur att jag hade min Ipad med mig så att jag kunde roa mig under tiden. När tre timmar hade gått traskade jag tillbaka till verkstaden. Tror ni bilen var färdig? Nejdå. De hade hittat problemet med vindrutetorkarna men ville inte göra någon åtgärd innan de frågat mig. Innan jag gick därifrån så hade de sagt att de skulle ringa mig för att prata om eventuella åtgärder. Men de hade de alltså inte gjort, så då fick jag vänta ytterligare  i en halvtimme innan det problemet var åtgärdat. Men till slut blev den ändå färdig. Och jag kom hem strax innan kl. 6 på kvällen. Det var min eftermiddag det, lite roligare kan man ju ha det. Men de var iallafall väldigt trevliga på verkstaden så det var svårt att bli irriterad på dem. Och lite full i skratt blev jag när jag satte mig i bilen och skulle köra hem och möttes av denna syn.

CIMG4600

 

 

 

 

Vilken tur att de upplyser om att vi max får köra i 210km/h med dessa vinterdäck! Risken hade ju annars varit stor att vi överskridit den gränsen, eller, nej vi brukar hålla oss långt under den hastigheten faktiskt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det åter dags för tennis, skojsigt, skojsigt.

I eftermiddags så tog jag med mig kameran och gick ut i den ganska stora park som ligger bara några hundra meter från vår lägenhet. Meningen var att jag skulle ta lite kort på hösten. Men dels så hade den vackraste perioden redan passerat och dels var jag klantig nog att gå ut utan att ta med mig ett extrabatteri. Så det blev inte så mycket fotograferande. Men några bilder hann jag med innan batteriet la av iallafall. Och den här gången är det inte objektivets fel att objekten lutar, det är naturen själv som sett till det.

IMG_5737 IMG_5748-2IMG_5740IMG_5746

På min korta promenad i parken så mötte jag nog 20 hundar av alla dess sorter. Tur att jag inte är hundrädd och tur att alla dessa hundar är väldresserade annars hade det varit lite jobbigt att gå i denna park där man ständigt möter lösspringande hundar.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*