En långhelg i Sverige

Ja, nu sitter vi åter på Stena-färjan, nu i riktning mot Kiel. Vi har haft en bra långhelg i Sverige och hunnit med mycket. Jag vaknade utvilad i torsdags och hade till min stora förvåning sovit hela natten. Den natten sov jag nog mer än jag hittills gjort sammanlagt på alla mina andra resor med denna färja.

Vi åkte raka vägen ner till Halmstad. Hämtade upp Erika och Fredrik på vår gamla skola, Högskolan i Halmstad. Den har verkligen vuxit sen vi gick där. Vi var ju de första eleverna på den nybyggda skolan då i slutet av 80-talet.

Efter lite lunch tillsammans så åkte vi ner till Laholm för att hämta upp Lillpisen som skulle till veterinären. Vi hittade henne givetvis i Sussannes jeanslåda under hennes säng. Där låg hon och sov så gott när vi drog ut lådan. Det var så mysigt att se henne igen.

Hos veterinären skulle hon få ett kattpass som gör att vi utan problem kan ta henne över gränsen hur många gånger vi vill. Men för att få passet så krävdes en ny rabiesvaccination. Erika hade henne i knät en stund, men Lillpisen var inte riktigt nöjd med det efter ett tag och ville gärna tillbaka till sin trygghet i sin bur. Så Erika släppte henne på bordet och genast smet hon in i sin bur och vägrade att komma ut igen så länge vi var kvar på det hemska stället.

Känns bilden igen? Den övre bilden är från Våxtorps djurklinik och den undre är från Lakeside animal clinic i Houston.

pisenCIMG3968

Veterinären var en klok kvinna och bråkade inte med Pisen utan gav henne helt enkelt sprutan medans hon fortfarande var kvar i buren. Jag tror knappt att hon märkte vad som hände.

På kvällen åkte vi till Knäred för att hälsa på pappa och Gunnel. Där blev vi som vanligt bjudna på en god middag. Sen övernattade vi i Fredrik och Erikas lägenhet. Det fungerar bra att de bor ihop, men det var ju inte bara Erika som flyttade in till Fredrik utan även alla hennes kläder och dyl. så det är lite trångt för tillfället. Någon extra byrå skulle inte sitta fel. 

På fredag morgon åkte jag och Fredrik iväg för att hämta ett paket på posten och fixa den order av renost som min tennistränare i Kiel ville ha. När vi kom tillbaka till lägenheten möttes vi av en katt. Jag blev helt förvirrad för den katten var en exakt kopia av Lillpisen. Den kom fram till oss och gosade med oss och jag fick tillfälle att titta lite extra på henne. Det var verkligen kusligt vad lika de var. Den enda skillnaden jag såg var att Lillpisen bara har morrhår över det ena ögat. Morrhåret över det andra ögat tappade hon i Houston. Denna katten hade ett morrhår över ena ögat och två över det andra. Kan ni se vem som är Lillpisen och vem som är främlingen på de här bilderna?

 

CIMG4581IMG_4527CIMG4583

Tänk att Lilpisen som är en gatukorsning från Texas har sin tvilling i Halmstad.

Efter att Fredrik och Erika slutat skolan på eftermiddagen styrde vi bilen mot Ulvåsa och Svarttjärn. Det var förstås alldeles kolsvart när vi kom fram, men på morgonen möttes vi av ett riktigt höstlandskap.

IMG_5700-Edit

IMG_5718

Efter att ha stått tomt i en dryg månad så var det lite ruggigt i huset. Då är det gott att kunna tända i både kaminen i vardagsrummet och i spisen i köket. Efter inte så lång tid hade vi det lite väl varmt i huset. Men visst är det mysigt med kaminer.

IMG_5708

På lördagskvällen bjöd vi på racletteafton. Det var vi fyra, Bosse och Ingrid, Klas och Lena och Ruben som trängde i hop oss runt raclettejärnet och smälte ost på löpande band. Mmm, vad gott det är.

På söndagen var det redan dags för Erika och Fredrik att åka tillbaka till Halmstad. Jag körde dem till tåget i Åmål och som trevligt sällskap på resan fick de kusin Åsa som också hade varit på snabbvisit i Svarttjärn. Medans jag körde gänget till Åmål passade Pär på att uträtta sin favoritsysselsättning, nämligen att gå i sin skog och klappa på sina träd.

Idag måndag så stängde vi Ulvåsa för denna gången. Nästa gång vi kommer dit är i jul. Vi har då bokat Colorline till Oslo som omväxling. Själva båtturen tar ju betydligt längre tid, men resan från färjan till Ulvåsa är ungefär samma distans som från Göteborg till Ulvåsa. Kanske vi då ska passa på att ta in en av alla julgranar som växer på vårt lilla berg :)

IMG_5722

Ulvåsa i hösttider. Lite förvrängd bild. I verkligheten lutar inte vårt hus, jag lovar.

IMG_5717

Det är vackert i Svarttjärn även på hösten. Bakom skogsdungen skymtar man Ulvåsa.

IMG_5729

På vägen till Göteborg stannade vi i Bengtsfors och käkade lunch tillsammans med Ruben. Vi passade även på att göra några bankärenden och sen blev det en tur till Bergers. Jag hade nämligen fått ett uppdrag av Svenska klubben i Kiel att köpa en svensk flagga till den nya svenska konsuln i Kiel. Eller kanske det heter konsulinna när det är en kvinna, vad vet jag. Hmm, skulle aldrig gått dit, det blev dyrt. Jag hittade några fina julfigurer som jag inte kunde motstå, men men, det är inte så ofta jag köper prydnadssaker så det blir ju inte så dyrt om man slår ut det på många år:)  En flagga till Sveriges representant i Kiel blev det också, det var ju tur att jag fick uträttat mitt ärende iallafall nu när besöket blev dyrare än det var tänkt.

Nu sitter vi alltså på färjan och ska snart se till att få i oss lite mat. I morgon när vi anländer så åker jag hem till huset, lastar av grejerna och sen väntar en tennislektion kl. 11.

Om drygt två veckor åker vi till Houston. Det ska bli väldigt kul att komma dit igen. Tyvärr stannar vi bara en knapp vecka så det gäller att vara effektiv när vi är där.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/ Marie

  • november 7, 2011 - 11:38 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Är det meningen att ni ska ta med er katten till tyskland nu?ReplyCancel

  • november 8, 2011 - 4:48 f m

    Elisabeth i Beijing - Sverige är fantastiskt! Så mysigt ni har det i Ulvåsa! Härliga bilder! Vilken natur! Man längtar ju hem, haha! Låter gott och trevligt med racletteafton! Sååå häftigt att ni träffade Lillpisens ”tvilling”! Förstår att ni njöt av samvaron tillsammans med barnen, även om den var kort. Nu längtar jag hem till julen då vi alla i familjen är samlade igen. Vad roligt att ni ska tillbaka till Houston. Ser fram emot bloggande därifrån. Ha det bra och njut av hösten! Beijingkramizar från ElisabethReplyCancel

  • november 8, 2011 - 11:19 f m

    Marie Leander on Facebook - Ja, när vi åker tillbaka hem efter julresan till Sverige är det tänkt att hon ska flytta med oss till Kiel. Vi har fått tillstånd att ha henne här på prov. Jag är ju jätteglad för det förstås, men jag är inte helt säker på att Lillpisen kpmmer att uppskatta det.ReplyCancel

  • november 8, 2011 - 9:52 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Får han bli innekatt i så fall? Annars så tror jag säkert att han blir nöjd med att få vara med er.ReplyCancel

  • november 8, 2011 - 10:25 e m

    Marie Leander on Facebook - Nej det är tänkt att hon ska kunna gå ut och in. Vi vet inte än hur vi löser det rent praktiskt, men det ordnar sig hoppas vi. Innekatt vill vi inte att hon ska vara. ReplyCancel

  • november 9, 2011 - 6:25 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Ja just det, det är ju en liten dam ni har. Skönt att hon ska få vara ute. Det är ju det hon är van vid och vad katter egentligen vill :-)ReplyCancel

  • november 10, 2011 - 1:54 e m

    Marie Leander on Facebook - Japp, en mycket bestämd lite dam är det. Men stackaren kommer nog att frysa i vinter om det blir en riktigt kall vinter. Hon är ju van vid Texasvärme.ReplyCancel

  • november 10, 2011 - 2:31 e m

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*