Internet

Precis som utlovat så fick vi idag internetanslutning och telefon inkopplat. Jag gick här på förmiddagen och väntade på att DSL-lampan plötsligt skulle lysa. Och strax efter kl.12 så lös den. Då återstod bara att konfigurera modemet med medföljande CD-skiva och inställningskoder. Lite halvnervöst att göra inställningarna när precis allt står på tyska. Men jag gjorde tydligen rätta val på varje punkt för nu fungerar både internet och telefon.

Igår när Pär kom hem från jobbet stack vi ner till tennisklubben för att höra hur man skulle gå tillväga för att bli medlemmar. Jag hade redan innan jag gick iväg märkt av en ganska hög aktivitet två hus bort men inte brytt mig om vad som hände. Huset i fråga är ett stort hus där inga privatpersoner bor utan är någon slags förenings/stiftelse-hus. På väg till tennisbanan passerade jag huset och blev inte lite förvånad när det kryllar av olika TV-bolag och fotografer och journalister där.

CIMG4321

CIMG4317

Tydligen skulle något stort hända för när vi sen kom hem igen så kunde vi se hur det fortsatte att strömma till fotografer. Jag har ingen aning om vad som var på gång, men de stannade till ganska sent på kvällen. Hmm, undrar vad som var så intressant?

Tennisklubben då? Jodå, vi fick så gärna bli medlemmar. Och det ska vi bli. När damen i receptionen fick höra att vi var svenskar blev hon väldigt exalterad och berättade att en av klubbens två tränare var svensk och sprang genast och hämtade honom. Patrik Gustafson heter han och verkade vara en trevlig prick. På lördag är det gratis träning för nya medlemmar och det hade jag tänkt att gå på. Får se hur det går. Jag har ju sagt väldigt länge nu att min fysiska form är under all kritik och varje gång jag sagt det så tror jag inte att det kan bli sämre. Men varje gång har jag fel, det visar sig hela tiden att den kan bli sämre. Usch och fy, nu måste ett krafttag tas. Men det är inte helt lätt att veta hur man ska bete sig med träning när allt man tycker är roligt gör ont i både fot och knä. Men, jag ska göra ett försök iallafall.

Efter tennisklubben så gick vi en lite promenad ner till fjorden. Vi gick bland annat förbi en av hamnarna här i Kiel. Vilken tur att jag inte har en segelbåt med en mast som måste fixas. Hur i hela friden är man funtad när man låter sig hissas upp ända upp i toppen. Att inte båten välter?

CIMG4320

Fredrik hörde av sig igår kväll när han var installerad i sin lägenhet. Han fick skjuts dit av Sussanne, Ella och Patrick, tack för det! Innan på dagen hade han fått låna Sussannes bil för att köra till morfar och Gunnel i Knäred för att hämta lådorna med grejer som vi skickat från Ulvåsa. Han fick också låna en cykel av morfar i väntan på att vi ska leverera hans cykel som fanns med i flyttlasset från Houston hit till Kiel. Tusen tack för hjälpen med både lådor och cykel!

Vädret här i Kiel har som tur är blivit lite bättre. Det har inte kunnat låta bli att regna lite varje dag dock, men inte alls som förra veckan och vi har till och med fått lite sol.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

  • augusti 17, 2011 - 3:27 e m

    Malin Melin on Facebook - Sa bra det verkar ga! Catrin och Anders med familj var har i lordags och hamtade alla saker, sa nu har de kommit till nytta ocksa! ReplyCancel

  • augusti 17, 2011 - 4:14 e m

    Marie Leander on Facebook - Vad bra. Hoppas att de kommer att trivas i The Woodlands. Nu är de väl snart dags för IKEA-lunch igen. Kommer att sakna det.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*