Båtresa nu och då

Nu när jag kopplat in skrivare och scanner så passade jag på att scanna in en bild som jag tog i juli 1999. Vi var på Stenafärjan och hade påbörjat vår flytt till Genève. Vi tyckte alla att det var väldigt spännande och såg fram emot att komma fram. Vi trodde då att vårt utlandsäventyr skulle vara en tre-fyra år kanske. Inte kunde vi då tänka oss att vi fortfarande inte flyttat tillbaka till Sverige 2011. Jo, barnen har ju flyttat tillbaka. Erika började ridgymnasiet på Plönninge som femtonåring och sedan dess har hon ju varit kvar i Sverige (om man bortser från hennes sommarjobb på 6 månader i Paris denna sommaren) och Fredrik har nu i dagarna återvänt till Sverige för att plugga på högskolan i Halmstad. Fredrik har hunnit med en del ställen på vägen, Genève 7 år, Beijing 2 år, Houston 2 år och Montreal 1 år.  Men jag och Pär har alltså fortfarande inte flyttat tillbaka utan har just påbörjat vårt nya äventyr i Kiel. Om någon hade sagt till oss i juli 1999 när vi körde av bilen i Kiel för vidare färd till Genève att där skulle vi bo om 12 år så hade vi nog haft svårt att ta det till oss. Men, det är väl tur att man inte vet allt som väntar i framtiden.

Här kommer iallafall bilderna från Stenafärjan 1999 resp. 2011

Erika, Fredrik och Pär

IMG

Fredrik 12 år senare

IMG_4999

Vet ni vad något av det mest frustrerande är när man ska ställa i ordning allt i hemmet efter att ha flyttat till ett nytt land? Jo, alla dessa kontakter! Var man än hamnar så har man fel kontakter. När vi kom till Genève så hade vi bara svenska kontakter, när vi flyttade till Beijing så hade vi en hel massa Schweiziska kontakter på allting och när vi flyttade vi till Houston så hade vi en salig blandning av Schweiziska och Kinesiska kontakter. Alla svenska förlängningssladdar och grenuttag hade vi tagit till Sverige. Och såklart, nu när vi kommer till Kiel så skulle vi behöva alla dessa svenska kontakter men som alltså ligger i Dalsland.  Varför kan inte alla länder ha samma sorts uttag? Man blir lika frustrerad varje gång man ska få igång en elektrisk pryl och märker att det är fel kontakt på den. Nu blir det till att köpa en massa nya kontakter och byta ut alla felaktiga kontakter på alla grenuttag så att vi slipper problemet med att se till att vi har omvandlare till alla uttag.

I går var vi på Provinzial. Det är ett försäkringsbolag här i Tyskland. Når vi kom ut därifrån så var vi tre försäkringar rikare, men en hel del pengar fattigare. Inte roligt, men skönt att få det ordnat.

Nu ska jag ut och cykla en sväng. Troligtvis blir det till affären för att köpa lite middagsmat och kontakter.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • augusti 18, 2011 - 4:13 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Ha, ha när jag läste kontakter så trodde jag du menade vänner men förstod när du skrev om kablar att så inte var fallet.ReplyCancel

  • augusti 18, 2011 - 7:05 e m

    Marie Leander on Facebook - Haha, nä, såna kontakter brukar vara enklare att få till än elkontakter.ReplyCancel

  • augusti 18, 2011 - 9:29 e m

    Ditte - Håller helt med! Kontakter borde vara standardiserade!
    Nu har jag ett antal ”adapters” som gör att jag kan använda lite kinaköpta elapparater här i Sverige.
    Tennis, låter kul. Hoppas det blir bra med golfen också…
    Och du, vem vet om det inte blir fler kryssnngar för vår del….
    KramarReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*