Lite bilder

Igår körde jag Fredrik till Flensburg. Flensburg ligger en knapp timme norr om Kiel och trafiken flöt på väldigt bra, så det gick smidigt att ta sig dit. Strax före ett gick han på tåget som skulle ta honom till Köpenhamn. Byte i Köpenhamn och strax före åtta på kvällen var han framme i Laholm.
Så nu är det väldigt tomt här utan honom förstås. Idag ska han flytta in i sin lägenhet på Rotorpsvägen och nästa vecka är det upprop på skolan och sen kör allvaret igång igen.

Efter att jag kommit tillbaka till Kiel igår så körde jag direkt till Caterpillar där jag och Pär hade ett möte med en koordinator för tyska språkkurser. Nästa vecka redan är det tänkt att jag ska köra igång. Två individuella 90 minuter pass i veckan är det tänkt. Ojoj, ser inte riktigt fram emot det, men det är bara att bita ihop och köra igång antar jag.

Igår tog jag också några bilder på vardagsrummet. Det är lite bättre iordning nu än vad det var för en vecka sedan. Eller vad tycker ni? Fortfarande återstår en hel del, såsom tavlor och fixa till i bokhyllan etc etc.

Måndagen den 8 augusti
20110816-123459.jpg

Måndagen den 15 augusti
20110816-123331.jpg

20110816-123345.jpg

20110816-123352.jpg

20110816-123358.jpg

I morgon hoppas jag på att DSL-lampan lyser på mitt modem så att vi kan få lite internet här i lägenheten. Jag är inte riktig vän med WordPressappen på Ipaden så det blir bra att få gå tillbaka till Live writer igen. Det stod ju den 17:e augusti på ett av alla de papper vi fått av telefonbolaget och vi antar att det är den dagen som det ska köras igång. Bara att vänta och se vad som händer i morgon.

Vi är ju som jag skrev förut väldigt glada över att ha en egen parkeringsplats. Men tyvärr har det varit lite ont om plats för två bilar där. Grannen har ena platsen och vi den andra. Båda bilarna får plats, men vi har fått kliva rakt ut i stora buskar för att komma ur bilen. Vi påpekade lite försynt att det var väldigt trångt och att de kanske kunde klippa buskarna lite. Dagen efter var buskarna klippta och det blev helt plötsligt mycket bättre plats. Idag är en kille här ute fullt upptagen med att lägga till en rad med plattor så att parkeringen ska bli lite bredare. Tala om bra hyresvärdar. Det är lite skillnad mot dem vi hade i USA. De var också jättetrevliga men det tog alltid väldigt lång tid att få något fixat. Här hinner man knappt tänka tanken innan problemet är löst. Men å andra sidan är det ju inte lika privat här. Våra hyresvärdar har full koll på oss hela tiden eftersom de bor på bottenvåningen i huset.

Nej, lite lunch och sen ska jag väl fortsätta att plocka lite här.

Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie

  • augusti 16, 2011 - 6:41 e m

    Elisabeth i Åhus - Sååå fint det har blivit i er nya lägenhet! Lägenheten verkar verkligen vara ljus och härlig! Jag är säker på att ni kommer att trivas som fisken i vattnet! Förstår att det är tomt nu när Frdrik har åkt. Men du kommer ju att ha fullt upp med tyskan, eller hur? Du kommer att fixa det hur bra som helst! LYCKA TILL! Åhuskramizar från ElisabethReplyCancel

  • augusti 16, 2011 - 8:34 e m

    Sussanne Togelid on Facebook - Sonen e avlämnad i sin nya lya! D såg ju bra ut. Lite saker som han inte fått med sig. Det kör Patrik inom imorron med efter jobbet.ReplyCancel

  • augusti 16, 2011 - 8:55 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack för hjälpen med transporten. Han ringde och sa att han var på plats i lägenheten. Ha sa också att Lillpisen knackat på källarfönstret i morse och väckt honom. ReplyCancel

  • augusti 16, 2011 - 9:41 e m

    Ditte - Vad mycket du/ni har gjort i lägenheten! Den ser verkligen jättefin ut!
    Och tyskan kommer att gå jättebra! Jag känner ungdomar som gått på Götheinstitutet en sommar och sedan tentat av gymnasietyskan med högsta betyg. Så ingen fara för din del! Tänk bara på kinesiskan och franskan! Tyska är lätt om du jämför……
    KramarReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*