Regn på golfbanan

Halv elva idag stod jag redo för en golflektion med Birger på Forsbacka Golfklubb.

CIMG4165

Två timmars lektion var inbokad, men efter en timme så öppnade himlen sig och vi fick springa för att ta skydd. Under ett litet tak stod vi sen och pratade om hur det egentligen gå till att få sitt gröna kort. Men enligt honom gällde inte så mycket av upplägget för mig eftersom jag redan klarade av alla moment som skulle klaras av. Så på torsdag, som är nästa lektionstillfälle så skulle jag tydligen få ett grönt kort. Men vad jag nu har förstått så räcker inte det för att få tillstånd att spela på riktigt utan fadder. Utan efter det måste jag gå ett antal rundor över 9 hål på 18 poäng. (Jag har fått tillstånd att göra det utan fadder)Men det kan bli lite knivigt att få till det på två veckor. Speciellt som jag inte har någon att spela med då jag är den enda i min familj som spelar. Men det blir väl till att gå ut själv då.

Jag har i eftermiddag läst igenom boken jag fick idag. Jag gick även igenom frågorna om vett och etikett som man ska klara av för att få godkänt. Det fanns en del mycket kluriga frågor, eller vad sägs om de här:

Vad ska du göra med dina begagnade fimpar och snuspåsar på banan?

  1. Lägga dem i bagen eller i närmsta sopstation
  2. De kan ligga på banan, de kommer ändå att försvinna med tiden

————————

Är det ok att dricka sprit på banan?

  1. Ja, så länge du kan gå upprätt.
  2. Nej, det hör inte hemma på en idrottsarena.

———————————

Vad är flytande genomgång?

  1. Att du dricker en öl samtidigt som du släpper igenom bakomvarande parti.
  2. Att vi spelar hålet samtidigt och släpper igenom i etapper.

—————————————–

Vad ska du göra om det kommer två äldre damer bakom som spelar fortare än ert parti?

  1. Fortsätta, då de förmodligen kommer att tröttna längre fram.
  2. Oavsett vem, ska jag alltid släppa förbi dem som är snabbare.

—————————–

Kunde ni svaret på dessa  kluriga frågor?

Jag kunde iallafall svaret på dem. Men ska jag vara helt ärlig så var det en del andra frågor som jag inte kunde svara på. T.ex så visste jag inte hur lång tid det tog för ett oreparerat nedslagsmärke att läka.

Sen är det ju alla dessa regelfrågor, de är desto jobbigare att komma ihåg.

Nog om golf. Jag glömde ju att berätta om klanten på IKEA igår. Tur att det finns ärliga människor när det finns klantar som jag. Jag lyckades nämligen med att glömma min Iphone på toan på IKEA. Jag hade den i bakfickan och när jag skulle gå på toa så tog jag ur den från fickan så att den inte skulle trilla ur och ramla i golvet. Ja la den på toalettpappershållaren, där kunde jag ju inte missa den, eller hur? Jo, det kunde jag tydligen. När jag och Fredrik en halvtimma senare stod i den långa matkön så skulle jag ta upp telefonen från väskan så att jag skulle höra när Pär ringde. Gissa om jag blev stirrig när jag inte hittade den. Efter lite eftertanke så kom jag på att jag glömt den på toan. Jag rusade dit, men den fanns såklart inte kvar. Förlusten av själva telefonen var ju inte hela världen. Det var min gamla Iphone 3G som jag jailbreakat och låst upp för att kunna använda den här i Sverige. Men vad som värre var var att den var helt öppen eftersom det inte blivit av att jag lagt in någon spärr på den efter att jag låst upp den. Det betyder ju att den som hittar den har fri tillgång till min mail, facebook, twitter, linkedin osv osv. Inte kul. Med inte så stort hopp gick jag fram till tjejen som tar emot alla kunder och frågade om de hade fått in någon Iphone. Jovisst, det hade de. Och efter några kontrollfrågor och kontrollsamtal så höll jag återigen min telefon i handen. Oj oj, vilken lättnad. Tur att det finns ärliga människor. Tusen tack till dig som lämnade in den. Inte för att jag tror att den personen läser min blogg, men kanske hon känner att jag skickar en hälsning till henne:)

Avslutar med ett par bilder från ett regnigt Ulvåsa och hur det kan se ut efter regn.

IMG_4713

CIMG4164

Nu när vi inte har utedass längre så kan faktiskt det vara lite mysigt med regn och åska också ibland. (bara det inte blir för mycket av den varan)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • juli 19, 2011 - 12:03 e m

    Åsa Karlsson - Hej! Vad kul det är att läsa din blogg. Om du är nere i våra trakter så får du gärna höra av dej, om inte annat så kan vi ta en golfrunda. Vi spelar hela familjen i haverdal. Vilken tur att du fick tillbaka di mobil :-). Min är på lagning och helt plötsligt inser jag att jag är beroende av den, vilket jag trodde att jag inte var. Här har det varit en toppen dag på stranden och nu sitter jag på altanen och njuter av en härlig sommar kväll. Kram ÅsaReplyCancel

  • juli 20, 2011 - 2:12 f m

    Elisabeth i Åhus - Synd att vi inte bor närmare varandra för då kunde jag hänga med dig ut på banan. Roland tog hem mitt nya golfset nu när han kom hem och jag har slagit en hink med dem för första gången, vilka härliga klubbor! Puttern är helt fantastisk! Undrar om det är golfspelaren eller klubborna som avgör var bollen hamnar? Haha! Jag började spela golf som tonåring i en klubb med bara killar. Golf var en av många bollsporter som jag höll på med. Sedan hade jag ett uppehåll från golfen i 20 år! På den gamla goda tiden fanns inte det gröna kortet så när jag började igen så var det dags för mitt. Tack och lov satt bollkänslan kvar i kroppen och knoppen så jag fick mitt kort efter några utslag! Både tränaren och jag var imponerade, haha! LYCKA TILL med ditt gröna kort! Hoppas att det har regnat färdigt nu, det är inte kul att spela golf i regn!
    Visst är det underbart med ärliga människor! Tyvärr är ju inte alla det.
    Åhuskramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • juli 20, 2011 - 8:45 f m

    Ditte - Kul att du tar tag i golfen. Jag har det också som ett projekt. Grönt kort har jag….men jag minns inte mycket. Får ta lite privatlektioner innan jag kan gå ut på banan. Skall ”putta” lite här på båten så jag kommer i rätt stämning. Blir mer i höst.
    Vilken tur att du fick tillbaka din telefon! Och att det finns hererliga människor!
    Många kramar och hälsningar från Nordsjön.ReplyCancel

  • juli 20, 2011 - 1:05 e m

    Mattias Ottosson - Hej!
    Kul att höra om ditt golfäventyr. Jag har precis lyckats få grönt kort efter en intensiv period i början av Juni. Nu är jag i Åre och spelar på golfbanan här och på Frösöns GK i Östersund. Hittills har det gått tillräckligt bra för att klubborna ska få åka med hem igen.

    Ha det riktigt bra och lycka till med ”golferiet”! :-)
    /Mattias OReplyCancel

  • juli 20, 2011 - 3:28 e m

    Marie Leander - Hej Mattias. Kul att höra ifrån dig. Klart att glofklubborna får följa med hem igen, hur ska du annars kunna spela? Hör av dig om du och klubborna passerar Åmål nästa vecka. Då kan du vara mitt stöd när jag ska klara av mina nio hål på 18 poäng. Du har ju agerat lärare åt mig förut. Fast då var det väl C++ programmering det gällde:) Men är du lika duktig på att ge stöd i golf som du var i att undervisa i programmering så kommer ju mina nio hål gå galant. Ha det fortsatt gott i Åre.
    /MarieReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*