Skogspromenad

Idag blev det en skogspromenad för min del. Tänkte att jag skulle gå runt tjärnet och samtidigt se om jag hittade lite blåbär. Jag visste att de hade huggit en del längs promenadstigen och förväntade mig väl inte att det skulle se helt ut som vanligt. Men att det skulle vara så förändrat blev en överraskning. Jag har gått den där stigen många gånger, men nu när jag kom dit så fanns det varken skog eller stig.

Så här är jag van att det ser ut. Bilden är tagen 2007 och Ella var bara tre år.

PICT3541

Nu ser det ut så här

P7200001P7200004

Och kusin Ella är sju år.

CIMG4122

Jag hittade många kantareller i skogen. Men jag lät dem stå till någon annan. Vi är ju inga svampälskare i vår familj så det kändes lite meningslöst att plocka dem. Annars så tycker jag att det är ganska trevligt att plocka kantareller, men om man inte ska använda dem så är det ju bättre att låta dem stå till någon annan.

P7200014

Det måste vara ett gott svampår i år. På min promenad såg jag mängder av kantareller. De flesta var väldigt små. Men om de bara får växa till sig några dagar så blir nog den glad som kommer förbi och kan plocka dem. Här är några av alla jag såg på min promenad.

Photo1

Blåbär fanns det dock inte lika gott om. I varje fall inte där jag gick. Men jag fick ihop några deciliter som jag gjorde paj av.

Idag bokade jag färjebiljetten till Kiel. Den 1:a augusti åker vi, och anländer till Kiel den 2:a. Det börjar verkligen bli på allvar nu. Det går mer och mer upp för mig att jag faktiskt inte ska återvända till Houston i höst utan börja om i ett nytt land och med ett nytt språk, igen. Men det har ju gått bra de andra gångerna så det kommer nog att gå bra denna gången också.

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och ladda för golfkursen i morgon förmiddag. De har lovat fint väder här i morgon. Hoppas att de har rätt.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*