Laholm och lägenheter

På fredagen när vi ätit frukost så tog vi tag i lägenhetsletandet på riktigt. Fredrik gjorde en intresseanmälan till en studentlägenhet. Men när vi var inne på kåren och pratade med dem så fick vi reda på att det var ungefär 7-8 månaders väntetid på de lägenheterna. Ja, så det var ju inget att hoppas på. Han ringde på en andrahandslägenhet som lät intressant och som precis kommit ut på marknaden. Killen som hyrde ut den satt just på ett tåg och skulle vara borta under helgen, men under söndagen skulle vi kunna få komma och titta på lägenheten. Bra, något att hoppas på iallafall. Fredrik mailade även några andra. Några svarade inte alls och en svarade att det var många före honom på intresselistan. Så där fanns inget att hoppas på. Oops, kanske har glömt att berätta varför vi letar lägenhet. Fredrik fick i förra veckan besked om att han kommit in på sitt förstahandsval på högskolan i Halmstad. Det är en ettårig webbdesignutbildning som han ska gå. Mest i väntan på att han ska komma på vad han egentligen vill plugga.

Efter att vi varit på besök på den egentligen fredagsstängda kåren åkte vi in till Halmstad. Vi uträttade några ärenden innan vi satte oss på min favoritpizzeria för en sen lunch. Då roade sig Ella och Fredrik med kameran en stund.

CIMG4128CIMG4129

CIMG4131CIMG4133

Efter lunchen stötte jag ihop med min gamla klasskompis Åsa. Vad kul! Jag har letat efter henne på facebook, men eftersom hon delar namn med ca en miljon andra så har det inte lyckats. Men nu fick jag ju träffa henne i riktiga livet, vilket förstås är så mycket bättre. Vi lyckades avhandla det viktigaste på några minuter innan hon var tvungen att rusa vidare. Men vår träff ledde iallafall till att vi fick kontakt på fb och också till att Åsa gick hem och lyckades hitta några fler av våra gamla klasskompisar från förskoleutbildningen. Jättekul att få lite kontakt med dessa godingar från högskolan.

På fredagskvällen var vi hemma och höll Ella sällskap medans hennes föräldrar var på inflyttningsfest hos grannen.

På lördagen stack familjen Togelid ner på stan där stadsfesten pågick. Jag och Fredrik åkte till Båstad där tennisveckan pågick för fullt. Vi åkte mest dit för att kolla hur det såg ut i Båstad när detta spektakel ägde rum. Vi var där under dagtid och då var det ganska lugnt. Mycket folk förstås, men ganska lugnt och sansat.

CIMG4139

Jag blev erbjuden att köpa en biljett billigt till Robins semifinal som just skulle börja. Ägaren av biljetten hade precis varit och försökt sälja tillbaka den till biljettluckan, men det fick han inte så då gick erbjudandet till mig som råkade stå i närheten. Men tyvärr så hade han ju bara en biljett över och vi behövde ju två om det skulle vara någon mening med det hela, och i biljettluckan fanns förstås inte en biljett över. Men vi hade ju faktiskt inte kommit dit för att titta på matchen så det gjorde inte så mycket.

Man kunde inte låta bli att imponeras av mastodontbåtarna som låg längst in i hamnen. De var mycket större i verkligheten än vad det ser ut på bilderna.

CIMG4140CIMG4145

Ganska snart så tröttnade vi på Båstad och åkte till Eurostop och shoppade skor och jacka.

Sen blev det förstås tv:n och bronsmatchen. Oj oj, vad spännande det blev. Kul att det gick vägen.

På kvällen stack Sussanne och Patrik till stan igen för stadsfesten. Ella sov över hos en kompis och jag och Fredrik tog det lugnt hemma tillsammans med Lillpisen. Hon gillar skarpt klösbrädan vi köpte till henne förra gången vi var i Laholm. Den fungerar lika bra som klösbräda som liggunderlag.

CIMG4153

På kvällen hörde Erika av sig och berättade att hon visste någon som hade en lägenhet att hyra ut. Lite i dyraste laget, men vi bestämde oss för att ringa och se om vi kunde komma och titta på den. Jag ringde ägarinnan på söndagsmorgon och det blev bestämt att vi skulle komma dit kl. 12 då lägenheten var tom. Det är nämligen byte mellan sommargästerna då. Fredrik gillade lägenheten och hon lovade efter att vi bett om det att Fredrik skulle få endast en månads uppsägningstid. Det är bra ifall det skulle dyka upp ett billigare alternativ under läsåret. Vi lovade att höra av oss med besked inom ett par dagar. I väntan på att killen från i fredags skulle höra av sig så stack vi till stan och käkade. När vi precis slagit oss ner på ett fik för att ta en kaffe efter maten så ringde han och sa att vi var välkomna att titta på lägenheten om en timme.

Fredrik gillade även den lägenheten. Den var lite billigare, bättre läge och modernare. Men den var bara tillgänglig under höstterminen och det skulle inte gå att säga upp den under tiden. Så det blev den första lägenheten. Detta gör även att det finns plats till Erika att sova över ibland om hon bestämmer sig för att plugga i Halmstad till hösten. Skönt att det löste sig så snabbt. Lite väl dyrt, men det får vi ta ett tag.

Idag ringde vi och gjorde upp med ägarinnan och fr.o.m den 8 augusti så kan Fredrik räkna sig som Halmstadbo. Tänk att Fredrik som har åkt jorden runt med oss och aldrig gått i skolan i Sverige plötsligt hamnar på Högskolan i Halmstad där jag och Pär träffades 1988. Vi var de sista högskolestudenterna på den gamla högskolan ute i Eketånga och de första som gick på den nya högskolan. Men fast de byggnaderna finns kvar som var helt nya när vi började där så går det nästan inte att känna igen området. Det har kommit så många nya fina lokaler runt om så det är svårt att tro att det är samma skola.

Vi hade egentligen tänkt att stanna i Halmstad för att gå på allsvensk fotboll på kvällen. Men eftersom det spöregnade och blåste halv storm så bestämde vi oss för att det inte var någon mening med att stanna kvar i stan i väntan på match. Men när det närmade sig matchstart så sken solen och vi bestämde oss trots allt att åka in och kolla på fotboll. Mitt kära HBK ligger ju ganska pyrt till i serien. Helt klart sist! Men med vårt stöd så kanske det skulle gå vägen. Eftersom det inte går så bra för HBK så tänkte både jag och Fredrik att det nog skulle vara ganska glest på läktarna. Men oj vad fel vi hade. Alla sittplatser var slutsålda och ståplatsläktaren var ganska så packad.

CIMG4160

HBK började riktigt bra och satte dit ledningsmålet i första halvlek. Härligt att se att vårt stöd gjorde nytta. Lagom till halvtid så drog mörka moln in över Örjans Vall och jag och Fredrik passade på att knö oss in under taket medans många gick iväg för att köpa korv.

CIMG4158

Men som tur var så gick ovädret förbi utan att släppa allt för mycket nederbörd över oss. Tyvärr så gick det inte lika bra för HBK. De började andra halvlek med att släppa in kvitteringsmålet.
Vår plan var att vi direkt efter slutsignalen skulle skynda oss tillbaka till Laholm för att se det mesta av första halvlek av VM-finalen. Men eftersom gräset var tvungen att klippas om innan matchstart så blev matchen 20 minuter försenad. Detta gjorde att vi bestämde oss för att sticka hem när det var en kvart kvar av matchen. Då stod det 1-1. Men när vi kört en bit så hörde vi på radion att Elfsborg gjort segermålet i den sjätte och sista stoppminuten. Va!!! Sex minuters förlängning!!! Stackars HBK! Vi skulle inte gått därifrån.

Idag måndag tog vi det lugnt på morgonen, åt frukost, packade och sa hejdå till Ella, Sussanne och Lillpisen. Fast helst skulle jag vilja packa med mig Lillpisen också förstås. Men hon verkar trivas ganska bra hos Sussanne, så det är ju bra.

Nu är vi tillbaka på Ulvåsa igen och imorgon ska jag åka till Forsbacka golfklubb och påbörja min gröna kortet kurs. Får hoppas att vi slipper regn här i morgon.

Ha det gott och ta hand om varandra,

Kram /Marie

  • juli 19, 2011 - 1:48 f m

    Elisabeth i Åhus - Kul att ni hittade en lägenhet till Fredrik! Inte alltid så lätt när man är student.
    Förstår att det var mysigt att gosa med Lillpisen igen. Vad fin hon är, tyvärr kan jag inte gosa med katter då jag är jätteallergisk. Tur man kan gosa med andra, haha!
    En fantastiskt blå himmel och en varm strålande sol väntar på mig därute på innergården, så jag måste nog slänga mig i solstolen en liten, liten stund (har respekt för solen). Härligt!
    Jag hoppas att solen strålar på dig också! Ha det fortsatt toppenbra!
    Åhuskramizar från
    ElisabethReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*