Pingvinön

Idag har vi en mellandag här på Valdeshalvön då det regnar och blåser så det inte är någon mening med att åka ut till späckhuggarna i Punte Norte. Så då passar jag på att försöka få iväg ett blogginlägg om vår andra utflykt som vi gjorde i måndags. Målet för utflykten var pingvinön utanför Puera Deseado där vi bodde. 

För att ta oss ut till ön åkte vi en timme med denna gummibåt. 

Vädret var väldigt bra. Soligt och inte allt för höga vågor och resan gick bra ända fram tills vi stannade till vid en ö som var full av sjölejon. Efter att jag stått i den gungande båten ett tag och bara tittat genom kameran så mådde jag riktigt illa. Men det gick över så fort vi stigit i land på pingvinön som tur var. 

På vägen ut fick vi plötsligt sällskap av några delfiner. Tyvärr lyckades jag inte särskilt bra med att fånga de på bild. Det blev bara en liten skymt av dem.

Som sagt, vi stannade till utanför en ö full med sjölejon och det var en härlig syn. Och låter och luktar gör de också.

Att ta sig i land på pingvinön var ett litet äventyr i sig. Först gällde det att ta sig ur båten i säkerhet och sedan ta sig upp för de svinhala klipporna utan att stå på huvudet. Det gick bra och vi kom alla upp på ön välbehållna. 

Man kan lätt förstå varför ön kallas pingvinön. Mängder av pingviner fanns det. Det gällde bara att hålla sig till de markerade stigarna. Pingvinerna visade vägen.

Det fanns två olika pingvinarter på ön. Magellanpingvin och klipphopparpingvin

Magellanpingvin

Klipphopparpingvin

En nyfiken liten rackare.

Det gamla fyrhuset var övertaget av pingviner.

Luras inte av bilden, det fanns många pingviner här.

Vi hittade pingvinernas pool.

Efter bad måste man torka.

Man kom ganska nära pingvinerna. Tom Svensson in action.

Spännande landskap

Helt ljuvliga

Ruggning pågår.

Någon som kommer ihåg Fablernas värld? Visst ser detta ut som ugglan i det programmet? Hur som helst så borde han bada.

Gänget är ute på promenad.

 

Det gäller att putsa ordentligt efter badet.

På väg tillbaka till båten tog vi en tur ut till ett gäng sjölejon. Mitt i högen av sjölejon låg också en sjöelefant. Cool typ. 

Efter en fin dag på ön så återstod tillbakaresan. Eftersom det börjat blåsa ordentligt så blev det en ganska guppig färd. Men det gick bra. Lite ont i ryggen bara efter att landat hårt de gångerna man lyfte från sittbänken. 

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*