Första fotodagen i Argentina

44 timmar efter att jag lämnade hemmet i Göteborg steg jag in på hotellet i Argentina. Då hade de hemma i Sverige hunnit med att sova sig igenom två nätter.  Det var en lång resa och dessutom hade vi två långa stop  på vägen, i Frankfurt och Buenos Aires. När vi landade i Comodoro Rivadavia blev vi upphämtade av Frank Wirth som Zoom fotoresor samarbetar med. Frank har jobbat med alla de stora namnen inom naturfotografi och de stora tv-bolagen som till exempel BBC. Han har många berättelser att berätta.  Vi insåg att vi hade tur som kom den dagen vi gjorde då det har varit skyfall och stora översvämningar i stan. De städade vägarna i stan med plog som om det vore snö. Flygplatsen hade varit stängd i tre dagar och öppnat igen samma dag som vi kom.  Efter vi landat skulle vi åka i 3.5 h för att komma till Puerto Deseado, men pga. översvämmande vägar så tog resan 5.5 h. Idag är vägarna hit avstängda igen pga. mer regn. Så vi är väldigt glada över att vi är här. Efter att ha sovit några timmar var det dags att ge sig ut på äventyr. Meningen var att vi skulle åka ut till en ö, men pga. dimma som gjorde att vi inte skulle kunna se något så ändrades planerna.  Frank sa redan innan vi åkte att han inte var säker på hur långt vi skulle komma pga. allt regnande. Och det visade sig att vi inte skulle ta oss särskilt långt. Men innan resan tog slut hann vi med att göra några stopp och fotografera lite fåglar. Och det vi ni ju, det är inte riktigt min grej.   

Efter ett par kilometer så sa Frank till oss att vi skulle hålla i kamerautrustningen ordentligt för nu skulle han gasa på för att ta sig igenom en stor vattensamling. Det gick inte så bra. Vi kom igenom vattnet men sen var det stopp. Vi blev ordentligt fast i leran.

Vi lämnade bilen och gick iväg till ett ställe där ugglor brukar hålla till. Det var ett litet äventyr att gå dit på dessa leriga stigar. Det var mer än en person som satte sig på rumpan i gyttjan. Och när vi kommit fram så var inte ugglorna hemma. Så det var bara till att gå tillbaka till bilen och försöka komma på hur vi skulle få loss den. 

 

Trots tappra försök med att bygga vägar av sten framför hjulen så satt bilen fast. Till slut fick Frank ringa efter hjälp. 

Under tiden vi väntade på att hjälpen skulle komma så gick jag runt och tittade efter något att fota. Och givetvis såg jag bara motiv där jag skulle vilja använda mitt makroobjektiv som var det sista jag lämnade kvar hemma då det var fullt i kameraväskan. 

Jag visste att jag skulle ångra det beslutet. Men jag fotade med makro med mitt tele istället. Men det blir ju aldrig samma sak tycker jag. Och inga bilder kan jag visa här heller, för internet är så uselt här och plötsligt går det inte att lägga till fler bilder i detta inlägg. 

Till slut kom hjälpen i form av en fyrhjulsdriven bil och två unga killar. 

Efter några inte helt lyckade försök så lyckades de tills lut få loss bilen genom att dra den baklänges. 

Nu när bilen var loss så var det bara till att vända tillbaka till hotellet och tvätta av sig den värsta leran. 

På tal om hotell, det var meningen att vi skulle bo i stugor under vår tid här. Men de har tydligen brunnit ner, så det blev hotell istället. En lite annorlunda upplevelse att bo på hotell och härja fritt i deras kök. Det är vi själva som står för matlagningen och maten lagar vi i hotellköket. Eller vi och vi, det är mest Frank som lagar mat. Vi andra assisterar så gott vi kan. 

Efter lite tvagning så blev det en runda till stormarknaden för att handla lite. För min del blev det frukostflingor,vatten, bananer, vin och chips. En lite udda kombination kanske :) Frukosten fixar hotellet men flingorna som serveras är som rent socker så jag ville komplettera lite där. Inte för att det är så lite socker i mina flingor heller, men de är lite matigare i varje fall.

Resten av dagen var det fria aktiviteter på hotellet som gällde då det inte fanns några möjligheter att åka någonstans pga vägförhållandena. 

Så det blev lite bildgenomgång och så började jag skriva på det här blogginlägget. Men eftersom internet är som det är här så har det tagit ett halvt dygn. Vet inte om det överhuvudtaget kommer att publiceras. Jag tvivlar lite på att det kommer att fungera. Men om ni läser detta så har det ju uppenbarligen fungerat till slut. 

Kanske jag komplettera med lite fler bilder senare om internet samarbetar lite mer. 

Nu ska vi förhoppningsvis åka ut med en båt och stiga i land på en ö med pingviner. 

Ha det gott och ta väl hand om varandra. 

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*