Äntligen, Björngömsle, natt 3

Japp, som vanligt går det inte så snabbt för mig att uppdatera. Men nu hade jag tänkt att redovisa natt nr 3 i det finska björngömslet.

Meningen var ju att vi skulle sitta två och två i gömslena, men jag frågade lite försiktigt inför natt tre om det var möjligt att sitta ensam. Det var det om någon annan också kunde tänka sig att sitta ensam. Det var det som tur var. Det är ju absolut inte så att jag hade något emot de andra deltagarna och inte ville sitta med dem av den orsaken. Nej, det är bara så att jag tycker att det blir en helt annan upplevelse om man sitter själv. Så jag blev väldigt glad över att det var möjligt för mig att få ett eget gömsle.

Vi installerade oss som vanligt vid halvsextiden på kvällen och sen var det bara till att vänta.

_MG_3288

Min utsikt denna kväll.

_MG_3314

Helt otroliga färger i skogen.

Det var verkligen inte mycket liv framför mitt gömsle. Inte ens fåglarna behagade visa sig på en lång stund. Så när det äntligen dök upp en fågel fick man ju passa på att leka lite.

_MG_3326

Lek med lång slutartid.

_MG_3336

Snälla björn, du kan väl dyka upp här snart!

_MG_3341

Nej, ingen björn än på en stund. Men ytterligare en fågel kom på besök.

När man sitter där i gömslet och inget händer så sjunker man gärna in i egna tankar vilket man kan tillåta sig när man sitter ensam. Det är verkligen avkopplande även om det inte är särskilt bekvämt att sitta på en trästol och kika ut genom en liten springa time efter timme. Men plötsligt när jag satt där i mina egna tankar så ser jag något i skogsbrynet.

_MG_3366

Det är söta lilla Blondie som kommer springande.

_MG_3370

Visst är hon fin? Hon var otroligt stressad och kika bakåt hela tiden när hon gick på matjakt runt sjön. Så jag antog att det var en annan björn i faggorna.

_MG_3376

Mycket riktigt. Efter några minuter så dök ståtliga Brutus upp.

_MG_3381

Han är lite åtgången denna stora björn. En spricka i läppen och som man kan se på förra bilden så har han ett sår på kinden.

_MG_3382

_MG_3385

_MG_3390

_MG_3400

_MG_3404

När björnarna kommer så kommer också fåglarna. DE väntar på resterna som eventuellt blir kvar i matgömmerna.

_MG_3415

Vart tog min flickvän vägen? Bäst att springa efter henne.

_MG_3396

Där är hon ju.

Det var det sista jag såg av dessa två denna kväll. De försvann snart utom synhåll för mig. Och jag fick återgå till fågelfotografering.

_MG_3482

Ett kärlekspar.

_MG_3516

Lek med långa slutartider igen.

När det blivit för mörkt så kröp jag ner i sovsäcken och sov några timmar. Klockan stod som vanligt på ringning kl. 3.00.

När jag vaknade nästa morgon kunde man faktiskt njuta av en fin soluppgång.

_MG_3535 _MG_3542 _MG_3550

När det fina ljuset var borta så fanns det inte så mycket annat att göra än att vänta igen. Hade väl inte riktigt räknat med att något mer skulle hända. Men plötsligt ser jag något som rör sig på andra sidan sjön. Det tog en stund innan jag insåg att det faktiskt var en järv som kom på besök. Jag gjorde mitt bästa för att fånga den på bild. Men det var inte så lätt. Jäklar vilken snabb rackare det var.

_MG_3564 _MG_3605 _MG_3613 _MG_3627 _MG_3636

När järven försvunnit efter sin blixtvisit så hände inget mer denna morgon, utan nu var det bara att vänta på att klockan skulle bli sju så att man kunde promenera tillbaka till lodgen.

_MG_3654

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*