Risvedens Naturreservat

I söndags så var Agnetha snäll och tog mig med när hon skulle åka upp till Risveden. Risveden är ett naturreservat utanför Skepplanda några mil norr om Göteborg.

Agnetha kom jag först kontakt med genom Patrik Larssons kursportal på Facebook. Sen träffades vi även på riktigt i höstas då vi båda deltog på Patriks workshop på Söderåsen. Jättesnällt av Agnetha att visa mig som ny i Göteborg  hennes fotoställen.

När vi åkte norrut så småregnade det en del och det var bara att hoppas att det inte skulle komma något större regn. Jag gillar inte att fotografera i regn. Jag är inte rädd för att bli blöt men jag vet att min kamera inte gillar regn så då blir allt så mycket besvärligare.

Men vi klarade oss ganska bra. Vid några tillfällen kom det några droppar men det var ganska kortvarigt som tur var.

Risveden visade sig vara en riktig trollskog med mycket mossa och en fin å. Stormen Egon hade ställt till det en hel del och gjorde det svårt att ta sig fram på vissa ställen och hade också tagit bort en del givna fotovyer. Men det gjorde inte mig något. Jag tog tillfället i akt på att träna på att fotografera rinnande vatten. Jag tycker inte jag har fått till det riktigt förut så detta var ett utmärkt tillfälle att träna. Med polfiltret på och med mycket moln på himlen så fick man tillräckligt långa slutartider utan att behöva fippla med ytterligare filter. Det passar mig bra, jag är en ganska bekväm fotograf. Inte vad det gäller att ta sig fram till ställen, utan när det kommer till att byta objektiv, filter o.dyl.. Speciellt när det är dåligt väder så blir jag extra bekväm då jag är rädd för att det ska komma in fukt.

Eftersom mitt bloggtema har tagit bort en för mig viktig funktion så har det blivit mycket jobbigare att lägga in bilder en och en så därför kommer nu de flesta bilderna i en hög

Ja, Risveden gav mersmak. Dit kommer jag nog att åka fler gånger. Men jag påminns också om att jag faktiskt måste ta mig ut i Svarttjärnsskogen då jag har sett när jag sprungit genom skogen med älgjaktsdrevet att där också finns många häftiga ställen. Det gäller bara att hitta dit, och tillbaka :)

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*