Malmö, Kivik, Dresden och Sydafrika, det är mycket på gång just nu.

Ja, just nu är det stressigt i fru Leanders liv :) Jag har påbörjat två distanskurser, jag spelar tennis förstås och jag planerar för full för kommande resor. Och  det vet ju alla som känner mig att det stressar nästan ihjäl mig även om jag bara ska åka på en kort helgtur :)

Den första resan som ska ske är att jag i morgon torsdag kör till Malmö, tillbringar natten där och har förhoppningsvis tid till att besöka vissa väl utvalda affärer, som t.ex. Scandinavian Photo :) På fredag eftermiddag är det sedan meningen att jag ska checka in på Systrarna på Kivik för en helgs fotoworkshop med fotograf Patrik Larsson. Det ska bli spännande för jag har hört mycket gott om Patrik från andra som har gått på hans kurser. När kursen tagit slut på söndagen så åker jag tillbaka till Malmö för ytterligare en natt där. Anledningen till att jag tar två hotellnätter är att jag hade just så många poäng hos SAS som skulle bli ogiltiga nu till årsskiftet. Lika bra att använda dem då tyckte jag.

Helgen därpå så tar jag och Pär tåget till Dresden och tillbringar helgen där. Vi har hört så mycket gott om Dresden så vi hoppas på att få en bra helg med fint väder. Jag var ju på väg till Dresden för ett och ett halvt år sedan då jag blev erbjuden en plats i Kiels damlag i innebandy som hade kvalificerat sig till Tyska mästerskapen som skulle hållas i Dresden. Tyvärr åkte jag ju på min tennisarmbåge då och kan man inte ens hålla i en tandborste så är det nog lika bra att hålla sig ifrån innebandyplanen. Men tjejerna skötte sig utmärkt och kom på en överraskande fjärdeplats. Hade varit väldigt kul att vara med även om jag inte vet hur mycket jag hade kunnat tillföra till laget.

Veckan därpå så kommer Jan, Lisa och Ruben hit. Jan och Lisa drar nästan genast vidare till Prag men Ruben stannar här över helgen. Det ser vi fram emot. Det är alltid trevligt med gäster.

Sen blir det väl lite lugnare igen fram tills den 27 november då jag åker till Sydafrika för att vara med på en fotovolontärsresa. Jag vet egentligen inte så mycket om detta projekt som jag hoppat på, men jag hoppas förstås på att det blir bra. Det låter i varje fall väldigt spännande med att sitta i ett gömsle i 24 timmar, sova under bar himmel, röja vägar från träd som elefanterna har dragit omkull osv osv. Två veckor ska jag vara borta. Ni förstår ju hur nipprig jag kommer att vara inför packningen när resan närmar sig :) Som ett första steg i förberedelserna har jag idag mottagit ett hyrobjektiv från zoomyrentals här i Tyskland. Jag har hyrt ett makroobjektiv att ta med mig till Kivik. Mest för att få en chans att se om det fungerar bra med zoomyrentals då jag vill hyra ett zoomobjektiv av dem att ta med mig till Afrika. Som sagt, objektivet kom idag och så här långt verkar allt vara som det ska. Det kom med expressbud och alla etiketter för att skicka tillbaka grejerna var redan gjorda så det ska nog bara vara att lämna in det hos ett ombud nästa vecka.

Vad har hänt här då? Så klart har jag spelat tennis, inte så mycket som jag önskat dock då jag har haft lite problem med min handled och inser att det är bättre att jag tar det lite lugnare. I går var jag på födelsedagskalas hos en av tennistjejerna. Det var riktigt trevligt även om jag för tillfället befinner mig i en bubbla eftersom jag har en inflammation i örat och doktorn har stoppat det fullt med tyg indränkt i medicin. Jag ska tillbaka till doktorn i dag. Hoppas han tar ut fyllnaden och säger att örat är friskt nu. Det är lite jobbigt att gå omkring i en bubbla. Balansen påverkas ju också så jag känner mig lite vimsig ibland.

I helgen var vi på Svenska klubbens kräftskiva. Vi hade verkligen tur med vädret. Under förmiddagen regnade det och var trist, men lagom till festen så tittade solen fram.

Jag tog förstås fler foton och vill någon se ett urval så finns det fler på Svenska klubbens hemsida. De som är märkta med mitt namn hör förstås till mig :)

Pisen har fått ytterligare två häftklamrar fastsatt i skinnet så nu går hon inte längre med ett stort hål rakt in i kroppen. På lördag ska Pär ta henne till veterinären för att förhoppningsvis ta bort klamrarna.

Jag brukar ju klaga på vädret här i Kiel. Men denna höst får till och med jag vara nöjd med. Men det hindrar ju en inte att ändå drömma sig tillbaka till Dalsland ibland och den fantastiskt fina sommar vi hade där i år.

Ja det var nog allt för denna gång. Får väl ut och testa makroobjektivet lite nu. Så var beredd på att jag kanske terroriserar bloggen med mina taffliga försök som vanligt :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

 

Kram /Marie

  • september 4, 2013 - 9:42 e m

    Bea - Vilka kul äventyr du har framför dig! Blir avis. När mina barn är vuxna ska jag också åka på fotoexpeditioner över världen!ReplyCancel

  • september 4, 2013 - 10:07 e m

    Christina Kicki Öhrby Lindahl on Facebook - Hektiskt liv! Jag ska bara jobba 40 timmar i veckan ;-)ReplyCancel

  • september 5, 2013 - 4:37 e m

    Marie Leander on Facebook - Kicki, du kommer väl ihåg vad en av våra klasskompisar sa om vår goa Maria när hon alltid fick så bra resultat på tentorna? ” Det är väl ingen konst för dig att få bra resultat! Du har ju två små barn och måste planera din tid för studierna. Det är mycket värre för mig som inte har barn att få tid att plugga! ” nu lånar jag hennes tankeReplyCancel

  • september 5, 2013 - 4:39 e m

    Marie Leander - Ja Bea, gör det. Då kan vi resa tillsammans ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*