En snabbrapport

Jag har egentligen inte så mycket att rapportera, men en liten snabb uppdatering kanske är på sin plats.

Jag backar till förra lördagen då jag och Pär hängde på Patrik och hans föräldrar till Hamburg för att titta på Bundesligafotboll. Jag fasade lite för att sitta på läktaren i två timmar i den kylan som var. Så det var långkalsonger tjocktröja, väst, vinterjacka, handskar och pannband som gällde. En tjock handduk att sitta på fick också följa med. Det gick faktiskt mycket bättre än befarat. Vi satt långt upp på läktaren och taket skyddade nog oss ganska mycket från den bitande vinden.

En välbesökt fotbollsmatch trots vädret.

Svenskgänget är redo för match.

Fotbollsmatchen går väl inte till historien som den mest välspelade och händelserika precis. Men det är som alltid en fantastisk stämning på läktaren så man får njuta av det i brist på lysande spel. Tyvärr blev det förslust med 1-0 för Hamburg. Inte godkänt.

Efter matchen åkte vi tillbaka till Kiel och käkade en god middag. Tack för sällskapet familjen Gustavsson, det var mycket trevligt. Och tack Patrik för att du bjöd oss med på matchen.

På söndagen när vi vaknade bestämde vi oss för att traska ner till vattnet och sätta oss någonstans för att äta brunch. Det var lättare sagt än gjort visade det sig. De första två ställene som vi försökte med var fulla och det tredje stället vi gick förbi har vi hört en hel del dåligt om så vi tvekade att gå in där. Men inte kan de väl misslyckas med frukost tänkte vi och gick in. Vi hade tur och fick det sista bordet. De hade ingen buffe som de andra ställena hade. Men deras frukosttallrik för två räckte långt och väl till oss.

Vi blev mätta.

Utanför var det nästan stormvindar och ibland kändes det som fönstret skulle braka ihop av de hårda vindarna. Det var inte speciellt lockande att lyfta på rumpan och ge sig ut i kylan när man var klar. Men ibland har man ju inget val.

Undrar om fåglar kan bli sjösjuka? I så fall var det nog stor risk för det en dag som denna. Lite svårt att fånga på bild, men de guppade verkligen runt på riktigt höga vågor.

Hej och hå, här gungar det!

 

Vi promenerade den korta sträckan hem och slappade ett par timmar innan vi bestämde oss att gå in till stan. Vinden hade lugnat ner sig lite så det var inte lika bitande längre. På vägen in till stan gjorde Pär mig uppmärksam på en fin staty. Jag har gått förbi den flera gånger och inte sett den. Känns som den är lite felplacerad.

Den här segelgrabben förtjänar en bättre placering tycker jag.

Fredrik är ju här nu och i fredags drog jag med honom på en 7 kilometer lång promenad fram och tillbaka till stan. Trevligt men kallt. Igår tog vi tre bilen till Hamburg för att shoppa lite kläder till mig och Pär. Jädrans vad kallt det var och jädrans vad mycket folk det var överallt. Jag föredrar nog lilla Kiel tror jag. Vi blev alla trötta på att shoppa redan innan vi börjat, så det blev typ ett par byxor och en tröja var till mig och Pär mest bara för att inte ha åkt i onödan. Vi är verkligen inga proffsshoppare.

I kväll ska vi gå på 1/8-delsfinalen i handboll. Vi lyckades komma över en extrabiljett så att Fredrik också kan följa med. Givetvis inte platsen bredvid våra, men inte så långt ifrån. Det kommer nog att bli en rafflande match. De förlorade bortamatchen med 4 mål, så de är piskade att göra en riktigt bra match. Vi har ju aldrig sett THW förlora när vi har varit på plats, så jag hoppas att de klarar av det idag också.

Idag har jag också gjort en förfrågan på en riktigt spännande resa, men det är stor risk att den är fullbokad så jag kan inte ta ut någon glädje över den ännu. Men jag hoppas förstås.

Nu ska vi försöka få ut något av dagen.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*