Sol igen

Idag skiner solen igen och jag ska nu skynda mig ut en sväng. Det är bäst att passa på för om några dagar kommer snöfallet tillbaka. Vi som hade blivit av med all snö här lever nu i ett vitt landskap igen. I helgen var det inte riktigt läge att gå ut. Då såg det ut så här.

Idag har jag spelat en extratimme singellektion i tennis. Men att träna på morgonen efter att ha lyckats skrapa ihop max 1 1/2 timmes sömn är inte riktigt att rekommendera. Huvudet hänger inte riktigt med och därmed står också benen still :)

Måste ju också berätta att jag faktiskt tagit mig i kragen och skickat in de två första uppgifterna i min photoshopkurs. Den första uppgiften har jag ju dragit mig lite för eftersom att förutom att bara photoshopa så skulle man redogöra för varför man gör på ett visst sätt och vad man vill säga med bilden och en massa annat som jag i normala fall inte tänker på när jag redigerar mina bilder. Som vanligt så tror jag att de förväntar sig något fantastiskt arbete och en fantastisk dokumentation och jag drar mig i det längsta för att ta tag i det. Men så bestämde jag mig för att helt enkelt göra på det sättet jag brukar och förklara att det enda jag vill med mitt bildbehandlande i den aktuella bilden är att få den att se ut som jag minns att det såg ut när jag tog bilden. Så sagt och gjort, jag gjorde min bildbehandling, bara lite små justeringar med ljus, skuggor och färgmättnader. Alltså inget speciellt alls. Blev den godkänd då? Jovisst, godkänd direkt. Att jag aldrig lär mig att oftast så tror jag att alla uppgifter kräver mycket mer än vad det faktiskt gör och går därmed och ältar uppgiften i huvudet i evighet innan jag sätter mig och tar tag i den. Nåja, uppgift två var däremot i helt min smak. En uppgift där det bara handlade om handlag och som bestod i exakta direktiv. Gör detta och detta och skicka sedan in resultatet. Perfekt, ingen dokumentation och inga funderingar på varför, det var bara att se till att slutresultatet blev som det var sagt. Så den är nu också gjord och godkänd. Återstår nu bara uppgift tre som jag förstås kommer att fasa för i en evighet innan jag tar tag i den då den också är så där flummig och handlar mer om din egen fantasi än att kunna hantera photoshop. Nåja, det ska väl gå det med så småningom. Uppgift fyra gillar jag också, det är ett test med typ 1. x.2 frågor. Det testet blev jag godkänd på för ganska längesedan, fast det är nog tänkt att man ska gå färdigt kursen först innan man ger sig i kast med frågorna. Men jag kunde inte bärga mig så jag gjorde det tidigare. Busigt va?

Nej, nu är det ut i solen som gäller.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

  • mars 17, 2013 - 10:45 e m

    Ditte - Vad roligt med din photoshopkurs! Du är ju så duktig med kameran och annat också förstås….
    Det här med att förklara och bryta ner in i minsta detalj varför man gör si eller så kan ju ta död på själva fotandet. Tycekr du hittade en kanonlösning genom att förklara som du tänkt, utan att gräva 30 m ner i jorden…
    Jag skulle vilja lära mig mer och den dagen kanske kommer. Men jag är ju inte direkt teknisk….
    I övrigt tar jag en dag i taget och märker verkligen hur incidenten i onsdags slitit på mig. Och ändå är jag ju inte ens fysiskt skadad. Puh!
    Kramar och tankar!
    Och en härlig bild! Som vanligt!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*