På väg till Kiel igen

Nu befinner jag, Pär och Lillpisen oss på färjan till Kiel. Pisen ligger som vanligt under täcket i hytten. Det har blivit hennes grej. Så fort hon kommer in i hytten så känner hon igen sig och ska genast under täcket. Försökte locka henne att komma fram med lite kattgodis men det gick hon inte på. Men när jag tog fram hennes favoritmat, kyckling med sås så kunde hon inte motstå utan kom fram och käkade, gick på lådan och sedan kröp hon tillbaka under täcket.

Vi åkte hela familjen ifrån Ulvåsa idag. Erika skulle vi släppa av vid tågstationen för vidare färd till Halmstad och Fredrik skulle till Landvetter för färd till Bordeaux via Paris. Vi planerade resan så att det skulle vara gott om tid för Fredrik på flygplatsen. Men som vanligt när mina barn ska resa så gick det inte riktigt som planerat. När vi närmade oss Tingstadstunneln så tog det plötsligt stopp. All trafik stod stilla och just då kom det ett trafikmeddelande på radion om att det just hänt en olycka inne i tunneln och två av tre filer var stängda. Vi insåg genast att det skulle ta tid att komma igenom och det var för sent att vända och ta en annan väg. Bara hoppas på det bästa. Mycket riktigt, det tog riktigt lång tid och vi stannade utanför Landvetter ca 30 minuter före beräknad avgång. Fredrik och jag rusade iväg in medan Pär och Erika parkerade bilen. Väl därinne så kunde vi konstatera att incheckningen var stängd. Jaha, vad gör man nu? Men vi hade tur att det var en dam kvar i bagageinlämningen som efter ett telefonsamtal gick med på att checka in honom. Så allt slutade väl så långt i alla fall. Han har inte kommit fram till Bordeaux ännu så än ska man väl inte ropa hej.

Tänkte jag skulle dokumentera ikapp lite och har nu ägnat flera timmar åt att få upp ett gaska stort antal bilder här. Men nu ger jag upp och nöjer mig så här för denna gång. Internet på den här båten är inte särskilt snabbt.

Så rapport från juldagen kommer kanske i morgon istället.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram och ett riktigt Gott nytt år önskar jag er alla.

/Marie

  • januari 2, 2013 - 11:56 e m

    Christina Kicki Öhrby Lindahl on Facebook - Då var det väl bra att ni räknat med att komma i god tid ;-)ReplyCancel

  • januari 3, 2013 - 1:28 f m

    Fredrik Ldr on Facebook - Nu är jag hemma. Hann precis med flyget från Gbg och fick springa för att hinna med sista bussen hem efter att bussen vid flygplatsen inte kunde starta motorn vilket gjorde att vi blev 20 minuter försenade till centrum.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*