Juldagen

Nu är vi hemma i Kiel igen. Som vanligt sov jag inte många minuter på båten. Det gjorde inte Pisen heller. Hon kom fram från sitt gömställe under täcket under natten och var full av liv. Hon växlade mellan att gå omkring och trampa på mig i underslafen och på Pär i överslafen och sitta och kolla ut på havet. Hon hade inte alls lust att sova. Men framåt morgonen vaknade hunden i hytten bredvid, då var det dags att inta sitt gömställe under täcket igen.

Fredrik kom hem i fram till Bordeaux i god ordning även om det hängde på minuter några gånger.

Här i Kiel är det ca 7 grader, regnigt och grått. Inte mycket vinterkänsla här inte.

Att försöka ladda upp alla bilderna nedan på Stenafärjan visade sig vara ett evighetsprojekt, så till slut fick jag ge upp. Men nu kommer dokumentationen av juldagen. Jag låter mest bilderna tala, så var beredd på massor av bilder. Inget för långsamma uppkopplingar kanske:)

Vi vaknade till ett riktigt vinterlandskap även denna dag.

Tur att det även denna dag kom en snäll svåger och plogade.

Men inte stoppar en massa snö oss för att ta en skogspromenad. Jag, Pär, Erika och Bosse gav oss ut i snön på en härlig promenad.

Har man ingen halsduk så fungerar en kökshandduk lika bra.

Pär skulle tvunget ha den gamla bångstyriga sparken med sig en bit.

Kul i vinterlandskap.

Vi råkade störa två älgar som låg och vilade.

In på denna oplogade väg skulle vi gå.

Bra träning:)

Promenaden gick längs med den här bäcken.

Som vanligt hamnade jag på eferkälken efterom jag stannade och fotograferade överallt. Men det bekymrade inte mig. Så småningom kommer jag ifatt igen och det är ju bara att följa i deras fotspår för att hitta dem. Men det är inte alltid det blir riktigt som man tänkt sig. Jag följde exakt i Erikas och Bosses fotspår, det är bekvämt att gå i andras fotspår så besparar man sig lite snö i kängorna. Efter att jag tagit kortet nedan så packade jag ner kameran i kameraväskan (som tur var) för att jag tyckte att det såg lite småbesvärligt ut att passera på just det stället.

Och plötsligt när jag krånglar mig fram längs bäcken så bara försvinner ena benet ner i ett djupt mellanrum mellan två stenar. Där satt jag med ett ben dinglande i luften mellan två stenar och med det andra benet kvar uppe på den ena stenen. En inte allt för bekväm ställning kan jag lova. Kameraväskan var begravd i snö och jag kände att jag fått en rejäl smäll på låret som hamnat mellan stenarna. Men det var inte värre än att jag kunde ta mig upp själv och traska vidare mot de andra. Jag hade nog ganska mycket tur, det kunde gått riktigt illa faktiskt. Otroligt att Erika och Bosse hade gått exakt samma sträcka utan att råka illa ut. Och som väl var så klarade kameran sig också trots att den blivit dränkt av snö. För det hade lyckats komma in riktigt mycket snö i väskan.

När jag kommit ifatt de andra så skulle vi plötsligt ta oss över bäcken. Lite halvspännande var det men vi lyckades ta oss över torra alla fyra.

Väl över på andra sidan så lånade Pär kameran en stund. Haha, visst blev det fina bilder!!

Sen fick jag för mig att ta ett kort med min Iphone. Jag tog upp telefonen ur fickan och vände mig om för att komma lagom långt ifrån mitt fotobjekt. Det resulterade i att jag fick en uppstickande pinne rakt i knät och föll pladask rakt ner i snön. Men rent reflexmässigt så lyckades jag hålla iPhonen över snön. Och ett foto blev det till slut.

Till slut kom vi ut ur den farliga skogen som resulterade i en rejäl lårkaka och ett blått knä för min del :)

Pä hemvägen plockades sparken upp igen. En ganska våghalsig färd nerför backen utförde dessa tre galningar.

Ett snötäckt Svarttjärn.

Farfars vattenhjul ser riktigt fint ut täckt av snö.

Klas hade en hel del snö på sin veranda.

Slätta.

Vår Cowboyparkering var inte så välbesökt denna dag.

Väl hemma på Ulvåsa igen var det dags för oss alla fräscha upp oss så vi kunde gå bort till Slätta där det vankades julkalas med diverse släktingar.

Ja, det var en del av våran juldag. Fortsättning av min juldokumentation följer.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • januari 4, 2013 - 3:47 e m

    Anna G i Beijing - Wow, vilka härliga fina roliga bilder, tack : )
    jag åker i morgon till Beijing, haft en bra ledighet hemma i Sverige….
    kram kram

    ps hoppas lårkakan och knät läkt sigReplyCancel

  • januari 4, 2013 - 4:00 e m

    Marie - Tack Anna,
    önskar dig en trevlig resa tillbaka till Kina och en härlig vårtermin.
    Hoppas du återfår lusten att blogga igen, det är kul att ta del av en liten del av din vardag.
    Kram/MarieReplyCancel

  • januari 4, 2013 - 5:25 e m
  • januari 4, 2013 - 6:49 e m

    Ewa - Vilka fantastiska bilder och vad vackert!!! När vintern visar sig från den här sidan kan man faktiskt stå ut… I Västerås har det mesta av snön försvunnit och en otäck isbana visat sig. Bäst att stanna inne och äta upp ev. överblivet julgodis.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*