Cykeltur i Bordeaux

I går söndag så gav vi oss ut vid tiotiden och letade upp en av alla cykelställ där man kan hyra cyklar. Att cykla runt och upptäcka en stad är väldigt bra. Och det här systemet med uthyrningsplatser för en billig peng börjar dyka upp i väldigt många städer nu. Fantastiskt bra. Att hyra en cykel i 24 timmar kostade 1 euro. Så totalkostnaden för tre cyklar blev alltså 3 euro. Men för att få hyra dem så reserverades en deposition på kreditkortet för varje cykel på 200 euro, totalt alltså 600 euro. Får verkligen hoppas att allt blir rätt och de inte får för sig att ta den depositionen från kontot, i så fall blir det plötsligt väldigt dyra hyrcyklar :)

Vi cyklade ner till floden La Goronne och hamnade mitt i en löpartävling.

Vi kryssade mellan trötta löpare som precis tagit sig i mål och tog oss över till den lite lugnare sidan via denna fina bro.

Lite bättre att se tävlingen på avstånd.

Det låg många båtlik längs flodens östra sida.

Något som uppskattades av vissa. Inte dumt att ha ett eget hus till förfogande.

Våra cyklar för 24 timmar.

 Efter att ha cyklat norrut en bit så vände vi och cyklade söderut istället. Vi tog oss bort till en annan bro som ledde oss till järnvägsstationen där vi ville kolla in biluthyrningen.

Järnvägsstationen i Bordeaux.

Efter att ha kollat in vart biluthyrningen låg så slog vi oss ner på en uteservering och åt lunch. Tänk att kunna sitta ute i november och käka. Visserligen var det lite kyligt när solen försvann, men så fort den tittade fram så värmde den gott.

På vägen tillbaka till hotellet passerade vi universitet.

Början på den väldigt långa shoppinggatan.

Ett kaffestopp hann vi också med innan vi var tillbaka på hotellet.

I väntan på kaffe.

 Med både lunch och kaffe i magen så cyklade vi tillbaka mot hotellet. Cyklarna ställde vi tillbaka där vi tagit dem. Sen blev det några timmars slapp för mig och Fredrik. Pär jobbade som vanligt.

När det var dags för middag så promenerade vi bort till en raclettrestaurang som vi gått förbi dagen innan.

Där serverades racletten på riktigt vis, inte på det fuskvis som vi kör med hemma. Problemet med detta är bara att man äter väldigt mycket mer ost än man gör när man smälter bitarna själv i små järn. Men det är ju så gott och som tur är så är det ju inte så ofta man äter raclett på det viset. 

Osten innan vi gått lös på den.

Mums vad gott.

Halvvägs in i måltiden ser osten inte lika fin ut längre.

Med massor av ost i magen gick vi bort till en sportsbar där vi sjönk ner i varsin fåtölj och tittade på PSG mot Montpiller. Men utan Zlatan på plan är det inte riktigt lika intressant som när vår svenska superstar är med och leker. Men det var ganska slappt och gott att sitta nersjunken i en go stol med en drink i handen och slötitta på fotboll.

Innan matchen var helt slut så gick vi tillbaka till hotellet och tog kväll. Ytterligare en dag i Bordeaux var avklarad.

Idag måndag så stog bilhyra och utflykt till havet på schemat. Mer om det senare.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie