Svenska klubben 40 år

I lördags höll Svenska klubben sitt 40-års jubileum och vi bestämde oss för att vara med på festen. Tillställningen hölls på officersmässen inne på marinområdet. Det blev ett tillfälle att få se en del av Förde från en vinkel man aldrig får se den annars. Otroligt fint belägen officersmäss måste jag säga. Betydligt trevligare utsikt än te.x officersmässan på I16 i Halmstad där jag tillbringade många timmar när jag var liten eftersom min mamma jobbade i köket där under en period.

Utsikten från Officersmässens terass. Tagen med min lilla kamera så tyvärr väldigt dålig kvalité.

 

Tyvärr var det många som inte hade möjlighet att komma med på festen, men ett femtiotal gäster var vi som fick njuta av den fina bordsdekorationen och den väldigt goda maten som serverades.


Efter maten bjöds det på musik och dans. De som inte ville dansa kunde roa sig med att fotograferas i den för kvällen inhyrda fotoautomaten. En riktigt rolig ide. Tanken var att man skulle fotograferas och sedan fick man två uppsättningar av fotona. En uppsättning skulle klistras in i gästboken och en uppsättning fick man ta med sig hem som ett minne. 

Jag passade på att smyga in i båset tre gånger :) En gång med min käre make och sedan med två av mina väldigt kära vänner här i Kiel, Linda och Patrik. Jag bjuder på dessa bilder, så håll till godo.

För mig och Pär var det en lönsam fest att gå på. Vi betalade 15 euro var och fick för det priset tre ursnygga foton :) riktigt god mat, fri tillgång till vin, öl och läsk plus en varsin lott. På lotten vann vi ett presentkort på Stena Line värt 150 euro!! Ibland har man tur.

Vi får se till att vi är här när det vankas 50-års jubileum också :)

På söndagen tyckte vi att det skulle sitta bra med en Brunch på något trevligt ställe. Valet föll på Maritim Hotel. Det blev en promenad dit, en dryg kilometer, helt lagom en dag som den. De hade inte en superstor buffé precis, men allt som serverades var riktigt bra, atmosfären var trevlig och utsikten var förstås perfekt. Så det blev en trevlig och behaglig söndagsbrunch.

 

Utsikten från vårt fönsterbord på Maritim Hotel.

Idag började jag dagen med tyskalektion som vanligt på måndagar. Sen fastnade jag vid datorn där jag jobbade med att få till en blogg att komplettera Laxarby fibers hemsida med. Får se om det är något vi ska använda eller inte. Beror lite på hur mycket ny information som ska komma in på sidan. Kritik uppskattas som vanligt. Och ni som bor i Laxarby, glöm inte att gå på informationsmötet i morgon tisdag den 6:e november.

Som sagt, jag fastnade vid datorn och just som jag började känna mig hungrig och det var väldigt nära att jag letade upp lite choklad att mätta magen med så ringde Patrik och bjöd hem mig på lunch. Det var verkligen en överraskning och riktigt smaskigt var det. Till det köket återvänder jag gärna :) Efter lunch och kaffe så skjutsade jag kocken till tennishallen och sen körde jag iväg på en av dessa otaliga avsköljningar av bilen. Denna årstiden är helt hopplös. Varje gång vi ska köra bilen så är den övertäckt med stora blöta löv och dekorerad med många härliga skitränder som fåglarna i trädet har åstadkommit. Kan någon svara på varför bilen bara får massa fågelskit på sig på hösten. Skiter inte fåglarna under resten av året eller?

På fredag åker jag och Pär till Bordeaux för att hälsa på Fredrik. Det ska bli väldigt trevligt. Får försöka att hitta tillbaka till de få franska ord jag kan tills dess. Katten stannar hemma och tas om hand av vår hyresvärd. De har pratat om att de kanske ska ta med henne ner till deras lägenhet under dagtid när vi är borta. Hjälp, jag antar att hon kommer att bli så bortskämd därnere så efter det vill hon väl inte komma tillbaka till oss. Nåja, hon har faktiskt inget val, för jag vill förstås ha henne här. Inget går väl upp mot en katt som väcker en kl 5 varje morgon genom att traska runt på huvudkudden och spinna. Och när hon väl fått lite kliande på huvudet går hon och lägger sig igen och sover sedan sött i flera timmar till. Knaskatt!
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • november 6, 2012 - 11:40 f m

    Ditte - Fester är alltid trevligaoch den här verkade det vara extra fart på.
    Kul med vinsten på Stena!

    Bordeaux verkar också skönt! Själv åker jag till Peking på torsdag och skall bara ha semester och njuta.
    Rapport kommer!
    Kramar!ReplyCancel

  • november 6, 2012 - 11:50 f m

    Ewa Noren on Facebook - Vad mysigt det låter, blir sugen på ett besök igen! Då får vi planera in en brunch på Maritim. Och solsken. 50-årsjubileum på Svenska klubben har vi inte tid att vänta på… :-)ReplyCancel

  • november 6, 2012 - 12:34 e m

    Marie Leander on Facebook - Ni är alltid välkomna, det vet ni. Sol kan jag inte lova :)ReplyCancel

  • november 6, 2012 - 12:38 e m

    Marie Leander - Ditte, ha det underbart i Beijing. Jag skulle gärna resa dit jag också. Jag såg att de fått snö! Kanske inte det vädret man vill ha, men det är ju inte för vädrets skull ni åker dit antar jag :) Hälsa alla som jag känner så gott från mig.
    KramReplyCancel

  • november 6, 2012 - 3:59 e m

    Linda - Vad fina vi är och skoj hade vi :-)ReplyCancel

  • november 6, 2012 - 5:58 e m

    Marie Leander - Linda, vi var jättefina och absolut hade vi skoj. Verkligen en kul ide det där med fotobox.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*