En söndagskväll i Kiel

Oj vad man kan hitta på helt onödiga saker att syssla med i bland som slukar upp all tid. Föremålet för tidsslukningen denna gång var min första Texasblogg som jag en gång i tiden skapade med One.com:s bloggverktyg. Då tyckte jag att det fungerade alldeles utmärkt. Men efter hand upptäckte jag att de saknade en hel del funktioner som andra bloggverktyg har. Så efter två år så bytte jag ju tillbaka till blogspot och började blogga på min andra Texasblogg. Men flera gånger har jag saknat arkivfunktionen på min första Texasblogg. Det har hänt att jag ska visa något för någon eller bara själv är nyfiken på att gå tillbaka och titta på något speciellt. Då är det väldigt krångligt att hitta rätt och navigera runt bland de olika inläggen. Så jag kontaktade supporten (ser ni, nu har jag blodad tand på det här med support) och frågade om man inte kunde lägga till ett arkiv på ett enkelt sätt. Nej, blev svaret, man kunde förstås sätta olika kategorier på varje inlägg med tex. månad och år. Men det innebar ju att jag fick gå tillbaka och kategorisera alla inlägg och det var jag lite för tjurig för att göra. Kan alla andra bloggverktyg ha det automatiskt så ska man väl inte behöva göra det själv. Jag fick också rådet att installera wordpress på One.com då kan man ju enkelt få till ett arkiv. Jo, det vet jag ju, jag har ju installerat wordpress på Bluehost där jag kör min Kielblogg ifrån. Men när jag sen frågade om jag enkelt kunde flytta min gamla blogg till wordpressinstallationen så blev svaret återigen , nej. Nehä, varför gav hon mig då rådet att installera wordpress för att få ett arkiv när jag sen inte kunde flytta bloggen kan man ju undra.

Men vid det här laget så hade jag blivit så tänd på iden att installera wordpress på one.com, liksom bara för att se om jag lyckades med installationen och fick igång den. Så det gjorde jag. På Bluehost så trycker man ju bara på en knapp så installeras hela paket automatiskt. Riktigt så enkelt är det inte på One. Men med lite instruktioner som jag fått från supporten och diverse inställningar ang. databaser osv så gick det ändå ganska smidigt. Så när jag nu ändå hade wordpress installerat så tänkte jag att det var ju lika bra att köra över den gamla bloggen dit. Så nu har jag ägnat åtskilliga timmar med att kopiera och klistra in varje blogginlägg för hand i den nya installationen. Nackdelen var ju att man gick miste om kommentarerna jag fått på vägen. Så de kopierade jag från den gamla bloggen och kommenterade liksom in dem i den nya, så nu ser det ut som det är jag som skrivit alla kommentarerna i andras namn :) Men nu har jag iallafall min första Texasblogg med en arkivfunktion precis så som jag ville ha det. Själva layouten är ju inte färdigbearbetad, men alla inlägg finns på plats. Det bästa med detta helt meningslösa projekt har varit att jag har fått vara med om en resa igenom mina två första år i Houston. Riktigt kul att bli påmind om sånt man redan glömt. Om det är någon som vill kika in på min första Texasblogg och se hur vi hade det vår första tid i Houston så kan ni titta här www.texasleander.com/houston   men som sagt, layouten är inte klar. Den andra Texasbloggen hittar ni här www.texasleander.blogspot.com

Japp, det är sånt här jag ägnar mig åt istället för att te.x göra min tyskaläxa :), men det är ju så mycket roligare.

Pär har hunnit komma hem till Kiel och åka härifrån igen sedan jag bloggade förra gången. Idag drog han iväg till Houston. Jag är allt ganska avis på honom.  Jag gav honom ett litet uppdrag att utföra i Houston. Nämligen att gå till At&t och få min iphone 4 upplåst. Jag har ju jailbreakat och låst upp den och använt den här i Tyskland fram tills jag nu fick min iPhone 5. Men den har ju bara varit upplåst till ett speciellt simkort, så den är ju ganska meningslös om jag t.ex. inte kan stoppa in ett svenskt simkort i den. Så i går så ojailbreakade och låste jag den. Så nu är den som ny, med det senaste operativsystemet och allt fungerar jättefint förutom att man inte kan ringa med den eftersom den för tillfället bara fungerar med At&t. Så nu hoppas jag att han kommer hem med en upplåst telefon. Jag har nämligen läst att At&t numera låser upp de telefoner vars kontrakt har fullföljts eller betalats av. Det gjorde de inte när vi flyttade därifrån.

Sedan sist så har vi hunnit med ännu en Champions Leauge match i Sparkasse Arena. Givetvis var kameran med. Men jag måste erkänna att det är lite jobbigt att sitta och ta kort från de platserna vi har. Risken är nämligen väldigt stor att vi är i Tv-bild vid varje anfall på vår sida. Då vill inte jag sitta där med min kamera i högsta hugg :) Men några bilder blev det ändå. Men inga bilder är tagna när de anfaller mot vår sida :)

Pär följer uppvärmningen på nära håll. Gäller bara att hålla näsan borta ifall någon boll skulle komma på avvägar.

Maskoten gjorde som vanligt ett bra jobb.

Det var något märkligt med golvet i första halvlek. Det kom liksom vatten underifrån och la sig på mattan, ju mer de stampade desto mer vatten kom det. Till slut tog den Rumänska spelaren saken i egna händer och skötte golvtorkningen

Spelaren gjorde ett bra jobb som golvtorkare.

Men trots idogt torkande så fortsatte vattnet att komma upp och snart var alla spelarna på plan inblandade i detta vattendrama.

Men tillslut kunde matchen fortsätta och Kiel lekte ordentligt med motståndarna.  Men säg den tränare som är nöjd. Trots ett ordentligt övertag så gick Kiels tränare in på plan och visade OS-mästaren från i somras hur han skulle göra sina stegfinter :) Man kan ju verkligen fundera på om det verkligen var något som den franska landslagsspelaren behövde få undervisning om.

Tre glada och avslappnade svenskar på avbytarbänken zoomades in på storskärmen.

Ahlm spelade inte på hela matchen, de sparade väl på honom till hårdare drabbningar kan jag tänka. Ekberg spelade första halvlek och i andra så hoppade han bara in när det var dags för straff. Det verkar som han numera är Kiels straffläggare då jag på tv såg att han även idag på Bundesligamatchen hoppade in och la straffarna.

Pallika spelade de sista 20 minuterna och släppte endast in 4 mål. Han gjorde några riktigt giftiga räddningar. Men han hann även med att agera glovtorkare. Till publikens jubel la han sig ner och torkade golvet med sin tröja medan spelet fortgick på andra planhalvan.

Efter hans snygga parader så fick han bli intervjuad efter matchen. Efter det lilla jag kunde uppfatta så lät det som han behärskar tyskan väldigt bra. Vet inte hur många år han har bott här.

Annars så har det inte hänt så mycket här. Vi har bokat biljetter till Bordeux. Vi åker dit en långhelg i november och hälsar på Fredrik. På fredag kommer Erika hit och på lördag kommer Pär hem igen. I veckan ska jag roa mig med tyskalektioner och massage.

Så måste jag ju passa på att gratulera min gamla handbollstränare Thomas Sivertsson som numera är assisterande tränare för svenska damlandslaget. Jag hade honom som tränare när jag spelade med Halmstads idrottsflickor. Under min korta tid i Drott så hade jag hans bror Ulf som tränare. Tänk det känns som hundra år sedan jag spelade handboll.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie



  • oktober 18, 2012 - 11:43 e m

    Ditte - Spännande med abonnemang på handbollsmatcher. Då blir det ju av att man kommer i väg…
    Hoppas nu att din telefon skall fungera. Och jag tycker det verkar jättespännande med en iPhone 5. Håller fortf. på att lära mig hur min 4a fungerar. Men upplåst är den.
    Tack för härliga och levande foton från handbollen!
    Kram!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*