Packmopedsturne-12

I onsdags var jag och Pär uppe på Majberget för att lyssna på gänget i Packmopedsturnen. Här kommer en massa bilder. Jag låter bilderna tala och skippar skitsnacket :)

 

 

Det var många som tog sig upp för den branta backen upp till Gammelgården. Ca 700 personer enligt Dalslänningen.

När vi kämpat oss upp för backen och kommit upp på berget och bänkat oss så kom Pärs kusin Erika och några av hennes kompisar och gjorde oss sällskap på bänken. Trevligt.

Pär, Erika och Anna njuter av musiken.

 

Patrik Isaksson

Göran Samuelsson

Mats Ronanader

I pausen kunde man vara med och bjuda på navkapslar som artisterna dekorerat. Pengarna gick till Bris. Bengtsforsborna var generösa och de två såldes för sammanlagt 2300 kr. Måste säga att det förvånade mig att folk fortfarande har så mycket kontanter på sig. Jag skulle kunna tänka mig att bjuda på en av dem, men eftersom jag sällan har mer än ett par hundra i plånboken så var ju det uteslutet. Jag tro inte att de tog VISA-kort :)

De verkar ha det ganska kul uppe på scenen.

Malla bjöd på härligt munspel.
 Lite trögstartad publik, men efter hot från Patrik Isaksson om att Åmål var bättre så kom de flesta igång :) Åmål kan ju aldrig få vinna över Bengtsfors. (fast de gjorde de nog ändå)
En blandning av gammalt och nytt.
Erika och Anna njuter av go musik.
Isaksson (var det Andreas du hette, eller? :) ) väntar på att göra extranummer.
Moneybrother.
Anna Stadling
 En riktigt bra kväll uppe på Majberget. De hade gärna fått fortsätta att spela ett tag till :) Vi njöt för fullt även om vi inte stod längst fram och dansade. Och kan ni tänka er, det var en kväll utan regn och utan myggor. Perfekt med andra ord. Sen gällde det bara för alla att ta sig ner för backen också. Men ner kommer man ju alltid, eller hur?
Vi hade parkerat bilen nere vid stationen. Där stod också alla dressiner och väntade på nya turister. Jag har aldrig provat att cykla dressin faktiskt, ser så väldigt jobbigt ut när de trampar uppför i backarna. Men, kanske man skulle testa någon gång.
Tillsammans med Erikas gäng satte vi oss sedan på terassen på Pitcher’s.
Men det blev inte så långvarigt då de stängde baren kl23!! Eller rättare sagt, de stängde baren kl 22.45 så att man skulle hinna dricka ur innan kl 23. Med målmedvetna steg gick vi då till Rosellmagasinet istället. Och kan ni tänka er, där var det fullsatt. Helt otroligt, en kväll i värsta semestertider så stänger baren kl 23 och det andra alternativet är fullsatt. Hmm, Bengtsfors marknadsför sig inte som något partyställe precis.
Istället hamnade vi alla hemma hos Erika och Stefan vilket pasade oss ganska bra eftersom vi var nyfikna på deras nya hus. Eller ja, ett riktigt gammalt hus, men nytt för Erika och Stefan. Det var väldigt kul att se det. Superfint var det. Där  satt vi tills klockan närmade sig två innan vi återvände till Svarttjärn. Som det kan bli, det var väldigt längesedan jag och Pär var ute till kl. 2 på natten:)
I går var jag ute och vallade runt Pär 10 kilometer i backarna här. Jag fuskade och tog cykeln medan Pär kämpade sig runt på ett imponerande sätt.
Och jag kunde när jag väntade på Pär efter nedförsbackarna konstatera att det ser ut att bli ett fint lingonår i år. Åtminstone i Svarttjärn.
Nej, nu får jag verkligen ta tag i lite bakning, inte min favortitsyssla som ni alla vet, men har man bjudit in på födelsedagsfika så får man stå sitt kast. Ska försöka att baka och kolla på kvartsfinalen mellan Sverige och Frankrike samtidigt. Önska mig lycka till.
I morgon sticker vi till Baldersnäs, Pär ska springa Baldersnäsjoggen och på eftermiddagen ska vi på middag till Jan och Stina. Den Kongolesiska pastorn som jag träffade i Kongo kommer dit. Det ska bli trevligt att träffas igen. Får försöka att få ur mig lite av den knappa franskan jag kan.
Bakning var det ja, nu kör vi.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • augusti 3, 2012 - 3:25 e m

    Ditte - Vad mysigt med en konsert ute i skogen med så bra artister. Kul idé!
    Lycka till med baket!
    Kramar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*