Höst i Kiel

Jag vet inte riktigt vad som hände med den sköna våren. Nu har vi höstväder här i Kiel. Blåst regn och kallt. Jag hoppas på att våren snart hittar tillbaka. Men det blir bara grönare och grönare här i allafall. Det är ju gott att det finns lite vårtecken att titta på i kylan.

Så här ser vår utsikt på baksidan ut nu.

Träden blommar vackert runt om i stan.

Till och med demonstranterna verkar ha fått vårkänslor.

 Fråga mig inte vad de demonstrerade mot, men ett långt demonstrationståg hade de fått ihop. Här ser man en liten del av tåget.

Annars så har det inte hänt så mycket här under veckan. Det har blivit ett par gymbesök nu när jag inte kan spela tennis och idag var vi ute och joggade i parken en stund.
Men innan vi kom så långt som ut till parken så hade vi alla tre en väldigt slapp och go söndagsförmiddag. Ja, katten fortsatte förstås att slappa när vi gav och ut och joggade.

Kan ni tänka er,  när vi satt och slappade i våra fåtöljer så gick Pisen plötsligt ner till gräset jag sått till henne och började tugga i sig. Så kanske det kommer till nytta ändå, jag som hade tänkt att slänga det eftersom hon inte visat något intresse för det innan.

I veckan blev det bestämt att Erika, Fredrik och en av Erikas kompisar ska komma hit under påsken och vara kattvakter under tiden vi är i Istanbul. Vi hinner umgås på torsdagskvällen och fredag förmiddag innan vi åker. Riktigt kul att de till slut bestämde sig att komma hit. Lite synd att vi inte är hemma, men vi får ju några timmar tillsammans iallafall och de kan roa sig i Kiel som de själva vill medan vi är borta. Hoppas bara att det blir lite bättre väder än vad de har utlovat.

Vad det gäller min arm så är den mycket bättre på det stora hela. Oftast känner jag inte av det alls. Men gör jag vissa speciella rörelser så känns det att jag är långt ifrån kvitt det onda. Te.x gripa och lyfta samtidigt gör ganska ont. Att däremot lyfta saker utan att gripa dem med händerna går utmärkt. Jag kände också att just tennis inte är bra för armen ännu. Jag har köpt en tennisväska och då skulle jag förstås lägga i mitt racket i väskan. Bara den lilla grejen med att ta tag i racketen med ett riktigt grepp  och lyfta det från fodralet och lägga ner det i väskan kändes ordentligt i armen. Vad det gäller datoranvändandet så har jag drastiskt minskat min tid vid datorn. Men helt kan jag ju inte avstå då jag gärna vill komma framåt i min kurs. Jag har nästan helt slutat använda datormusen och använder pennan mer och mer. Det är till stor hjälp även om det tar lite längre tid för mig att använda pennan. Jag var inne ett tag på att göra som flera av mina vänner med framgång gjort. Nämligen att bli vänsterhänt när det gäller att jobba med datormusen. Visst, det skulle väl hjälpa en del, men faktum är att jag känner mig ganska sliten i vänsterarmen också när jag sitter vid datorn. Det räcker liksom att jag lägger upp armarna på skrivbordet och börjar skriva på tangentbordet så får jag ont. Jag kanske borde ta hjälp av någon kunnig som kan hjälpa mig att se till så att jag sitter ergonomiskt riktigt när jag använder datorn. Jag har hittat en guide på nätet som visar hur man lämpligen ska sitta och jag tycker att allt stämmer ganska bra med hur jag sitter, så jag vet inte om det verkligen skulle göra till eller ifrån. Nåväl, det blir ytterligare några veckors vila ifrån tennisspel för min del. Sen hoppas jag att jag är fit for fight igen.

Innan jag säger tack och hej för denna gång så tänkte passa på att göra lite reklam för Kieler Woche. Kieler woche är ett årligt evenemang här i Kiel. Ska tydligen vara världens största segeltävling och Nordeuropas största sommarfest. Jag har hört talas om detta evenemang ända sedan Erika låg med nyopererad arm på sjukhuset i Geneve och togs om hand av en sjuksköterska från Kiel. Många Kielbor är nog ganska trötta på detta evenemang, men vi som ska uppleva det för första gången ser fram emot att få se spektaklet. Är det någon som är sugen på ett Kielbesök några dagar under den veckan så får ni säga till. Än så länge har vi inga gäster inbokade under den veckan.
Här är iallafall trailern för Kieler Woche 16-24/6 2012. (sammanfaller med svensk midsommar, så är man väldigt traditionsbunden och vill ha riktigt svenskt midsommarfirande så ska man inte komma hit, för det bryr vi oss inte ett dugg om längre)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

 

  • april 1, 2012 - 7:44 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Jaså, Pisen har börjat äta av gräset. Då kommer nog en liten spya snart ;-)ReplyCancel

  • april 1, 2012 - 7:46 e m

    Marie Leander on Facebook - Ja, det kan man nog förvänta sig, men då är den nog ganska välbehövlig. Får bara hoppas att hon lägger den lättillgängligt :-)ReplyCancel

  • april 1, 2012 - 7:47 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - På nån mjuk matta brukar det bli :-)ReplyCancel

  • april 3, 2012 - 6:35 f m

    Elisabeth i Beijing - Gör ett nytt försök att skriva på din blogg. Har haft en del problem. Vet inte varför. Skam den som ger sig!
    Jag tror att höst/vår problemet finns över hela världen! Bilderna är ju härliga, har tagit liknande här i Beijing! Kollade vädret för 14 dagar framåt nu på morgonen och äntligen ser det ut som om temperaturen kommer att stabilisera sig här i Beijing. Det hade varit sååå skönt! Så här sen har inte våren varit under de 5 år jag har varit här. Längtar verkligen efter värme nu, långvarig sådan!
    Krya på dig i armen, trist att ha ont! Förstår att du längtar efter att spela tennis igen!
    Beijingkramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • april 4, 2012 - 10:22 e m

    Ditte - Vad skönt att din arm är på bättringsvägen!
    Ja, även i Stockholm blev det bakslag på våren. Men den kommer nog tillbaka.
    Mysigt med Istambul! Kanske lite varmare där?
    Glad Påsk och trevlig resa!
    ( Åker till Beijing den 12/4=semester, men kan man ha det om man inte jobbar…?)
    Kram!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*