Besök i Kiel

Bosse har anlänt och redan hunnit åka hem igen, tiden går så fort. Jag hämtade upp Bosse vid Stena-terminalen kl. 9 i tisdags morse. Vi åkte hem och tog en kaffe innan det var dags att åka till min tennisträning. Bosse hängde på och var med och spelade. Patrik visade som vanligt ingen pardon utan körde hårt med oss som vanligt. Bosse var helt slut efter en timmes hård träning. Men han var också väldigt nöjd och tyckte att det var väldigt skoj. Så han sa direkt att han även skulle hänga med på onsdagsträningen. Kul.

Efter att tagit det lugnt någon timme därhemma så tog vi sedan en promenad genom Dusternbrookskogen och ner längs vattnet. Som tur var hade vi vinden i ryggen och solen i ansiktet för det blåste riktigt isande vindar. Men det var en härlig promenad.

Målet för promenaden var Louf och lite lunch. Vi valde att sitta inne, Det var det inte alla som gjorde. Jag fattar inte riktigt att man vill sitta ute och käka när det blåser isande vindar.

Mätta och nöjda kunde vi fortsätta vår promenad. Vi fortsatte längs med vattnet innan vi vände hemåt.

På kvällen tog vi en promenad tillsammans med Pär till Forstbaumschule. Lite middag och en öl satt ganska bra då.

På onsdagen var det sedan dags för tennislektion igen. Lika kul och lika jobbigt. Så jobbigt så att Bosse gärna ville ta det lugnt resten av eftermiddagen. Det blev lite lunch hemma sedan några goa och slappa timmar med en varsin bok. På kvällen när Pär kommit hem från jobbet tog vi sedan en promenad in till stan och käkade middag på Wirtshaus. På vägen hem tog vi vägen om Sky för att komplettera lite inför att Pärs kollega från Houston skulle komma hem och käka hos oss på torsdagskvällen. Sen var det ganska gott att komma in i stugvärmen.

På torsdagen var det tyskalektion som vanligt. Uäsch, det kändes inte speciellt lockande att ge sig iväg på cykeln när termometern visade minus 6 grader. Men det var bara att bita ihop och ge sig iväg. Jag lärde mig under cykelturen dit att jag behöver varmare handskar. Jag frös ordentligt om vänstertummen när jag kom fram.

Efter lektionen så mötte jag upp Bosse för lite lunch. Men det visade sig inte vara så lätt att få äta lunch redan kl. 11.30. Alla ställen öppnade kl. 12. Så det var bara att vänta. Det blev en Thailändsk restaurang. Ett mycket bra val, riktig god mat har de där. Det var faktiskt elaka Patrik som tog dit mig på lunch för någon vecka sedan. Efter det försökte jag och Pär att gå dit en fredagskväll. Men det var helt kört om man inte bokat bord. Tydligen ett riktigt populärt ställe.

Under tiden jag och Bosse njöt av vår lunch så började det att snöa riktigt ordentligt. Inget cykelväder precis.

Min cykel börjar bli översnöad.

Bosse förbereder sig för en promenad i snövädret.

Eftersom det var många som väntade på ett bord på restaurangen så bestämde vi oss för att gå på kondis för att dricka kaffe. Vi valde ett riktigt gammaldags fik med mängder av bakverk. Bosse var ordentlig och valde apfelstrudel, medans jag var onyttig och valde moccatårta. Jag bad om en liten bit, men då skrattade bara tjejen bakom disken åt mig och sa att det kunde man inte välja, Tårtan var jättegod men efter halva biten fick jag ge upp. Jag förstår inte riktigt hur folk kan få i sig dessa stora och mäktiga tårtbitar.
Efter kaffet promenerade vi hem igen. Bosse tog det lugnt och läste och jag städade lite inför kvällens besök. Framåt eftermiddagen var det sedan dags för Bosse att ge sig av mot Stenafärjan. Jag erbjöd mig att köra honom till båten men han valde givetvis att ta en promenad dit.
När jag blev ensam satte jag mig och pluggade en stund. Sen ringde Pär och meddelade att det blivit ändrade planer för kvällen och istället för att komma hem till oss så var det ett helt gäng som skulle ut och käka. Jag var välkommen att följa med. Men jag valde att sticka till Cardio-tennisen istället.
Ja, så nu sitter vi här med en massa raclettost. Det blir nog raclett för oss i helgen kan jag tänka mig.
Idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret så hade det blivit ännu mer vinter. Nu har vi riktigt mycket snö här. Jag är ingen snöälskare precis, men det lyser ju verkligen upp, så helt fel är det ju inte. Och nu är solen framme och jag funderar på att ta mig en promenad i det fina vintervädret.
Lillpisen är förstås inte riktigt lika glad över snön. Det här kortet är taget innan den senaste snön kommit. Som ni ser så har hon satt tre spår i snön. Sedan vände hon och gick tillbaka in. Nu finns det nästan ingen snöfri yta alls på balkongen, så nu funderar hon inte ens på att gå ut.
Ikväll ska jag och Pär spela tennis. Även denna veckan har jag tillgång till Sabines tid kl. 21. Så det ska bli kul att få spela med Pär för första gången sedan utomhussäsongen tog slut. Synd bara att det är så sent. Men vad gör man inte för lite tennis:)
Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • februari 3, 2012 - 2:43 e m

    Bea - Åh, så vackert med all snö! Jag älskar snö! Tyvärr blir det ingen skidåkning för oss i vinter, så jag kommer inte att få krama en endaste snöboll. Njut!
    (Därmed klagar jag inte på sommartemperaturerna vi har i Houston)ReplyCancel

  • februari 3, 2012 - 4:23 e m

    Elisabeth i Åhus - Så mysigt med snön, härliga bilder!
    I hela Sverige är det kallt men i Åhus har vi ännu ingen snö.
    Kan du inte göra en snöängel på balkongen, kanske Lillpisen skulle uppskatta det! Hihi!
    Soliga & kalla Åhuskramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • februari 3, 2012 - 8:11 e m

    Marie - Jag är egentligen ingen snöälskare. Men har snön väl kommit ner och vägarna är framkomliga och det inte är en massa slask så kan även jag tycka att det är vackert med snö. Men jag hade gärna bytt med dig Bea. De två sista åren vi bodde i Houston hade vi som du vet rekordkyla. T.o. m där fick vi uppleva snö och frysta vägbanor. Lite skillnad på den januari ni haft i år. Du gör rätt i att njuta av en go och myggfri värme.
    Snö får du uppleva när du kommer tillbaka till Varberg.

    Elisabeth, jag trodde att hela Sverige hade snö nu. Men tydligen har Åhus klarat sig undan.
    /MarieReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*