Balkongpromenad, NHL och NFL

När vi kom tillbaka till Kiel från Sverige så kom vår hyresvärds son och överlämnade en fin blombukett till oss. Vi har tydligen skött oss som hyresgäster så här långt.

IMG_6455 IMG_6469

Här har inte hänt allt för mycket denna veckan. Jag har förberett mig lite för min nya kurs genom att installera några program på datorn. Bland annat så har jag nu MAMP installerat. MAMP står för Macintosh, Apache, Mysql and PHP. En lokal webbserver som gör att man testköra alla funktioner på sin webbsida innan man laddar upp den online. Visst låter det som jag vet vad jag pratar om? Det gör jag inte, men det låter ju bra iallafall:)

Igår tog jag och tyska Katja en kort promenad längs vattnet i hör och häpna, solskenet. Sen tog vi en låååång fika och hann med att avhandla en massa viktiga saker. Väldigt trevligt var det. Katja är den tjejen som jag spelade den lyckosamma tennisturneringen i höstas med.

Idag regnade det som vanligt när vi vaknade. Lika bra att klara av shoppingen så snabbt som möjligt. Målet för dagen var att hitta en djuraffär där vi kunde köpa en adresstub till Lillpisen. Uppdraget lyckades efter lite sökande på internet.

När vi kom hem så fyllde jag telefon-och adressuppgifterna och satte sen tuben på kattens halsband. Sen öppnade jag balkongdörren och ropade på pisen. Hon upptäckte genast när hon kom in i rummet att bbalkongdörren var öppen och gick dit med bestämda steg.

CIMG4901 CIMG4902 

Ganska kaxig var hon när hon gick ut på balkongen och stack ut huvudet mellan spjälorna. Men sen upptäckte hon att det gick folk på trottoaren och det var en hel del ljud därute och blev betydligt försiktigare. Hon gick försiktigt runt hörnet på huset men kom lika snabbt tillbaka och gick tillbaka in. Hon tyckte att det räckte med äventyr för den här gången.

CIMG4906 CIMG4908

Då visade jag henne att man även kunde gå ut på balkongen på andra sidan lägenheten. Lite mer tveksamt denna gång gick hon ut och tog en kort promenad innan hon gick in igen.

CIMG4910 CIMG4911

Nu ikväll släppte vi ut henne på balkongen igen. Då var det betydligt lugnare ute och hon var väldigt sugen på att ta sig ut från balkongen och ner i trädgården. Men vi tyckte väl inte det var riktigt rätt tid att släppa ut henne kl. 11 på kvällen för första gången. Så hon fick komma in igen och så får vi nog ta det stora steget och släppa ut henne i trädgården imorgon och hoppas på att hon hinner lära sig vilka faror som finns innan hon drabbas av dem och att hon hittar hem igen om hon får för sig att ta någon längre promenad. Just nu sitter hon och är lite sur för att hon inte fick vara kvar ute på balkongen. För övrigt så verkar hon ganska nöjd med att vara tillbaka med alla för henne välkända möbler. Det är mysigt att se henne ligga i sin favoritfåtölj igen.

CIMG4914

Annars så har kvällen gått i sportens tecken. Vi slog idag till på en månads abonnemang på Viasat play. Det var nämligen dags för Houston Texans första slutspelsmatch på 17 år och matchen skulle gå på en för oss rimlig tid. Dessutom visade de Vancouver mot Boston som för ovanlighets skull spelade en dagmatch. Så äntligen har vi fått se lite NHL-hockey igen. Det kanske visar sig att vara ett vettigt köp eftersom regnet verkar fortsätta i all evighet här. Just nu är jag ganska avundsjuk på mina vänner i Houston. De har en ovanligt varm januari just nu. Annat var det när vi bodde där, då fick vi vara med  om två rekordkalla januari då flera av våra palmer strök med i kylan. Kolla på de två väderutsikterna och tala om vart ni skulle vilja befinna er just nu. Till råga på allt så justerades temperaturerna uppåt i Houston med flera grader. Så var inte fallet här kan jag meddela.

vader1 vader2

Ja ja, det är inte mycket man kan göra åt vädret. Det är bara att gilla läget och hitta på aktiviteter som passar omständigheterna.

Nästa vecka kör alla aktiviteter igång igen. Det blir bra att komma in i sina vanliga rutiner igen, med tyska, tennis och distansstudier.

Nej, nu ska jag koncentrera mig på matchen som Houston leder med 17-10 i halvtid.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*