Väl godkänd

Jag lämnade in min slutrapport i kursen Webbutveckling i slutet av oktober. Efter det har jag väntat och väntat och väntat på att få alla mina inlämningar rättade. Igår så blev då äntligen de två sista rättade. I kursen kan man få betygen underkänd, godkänd eller väl godkänd. Som slutbetyg för hela kursen fick jag till min stora förvåning betyget Väl godkänd. Självklart är detta något jag är väldigt nöjd över, men det var absolut inget jag strävade efter, utan jag ville bara lära mig så mycket som möjligt och bli godkänd. Men ibland kan man tydligen mer än man tror. Det är verkligen jätteskönt att nu äntligen kunna släppa denna kursen. Det hade inte varit kul att nu efter så lång tid behöva sätta sig in i uppgifterna igen för att korrigera eller komplettera. Nu kan jag till 100 % koncentrera mig på fortsättningskursen som jag anmält mig till och som börjar om knappt två veckor. Den kursen tror jag att kommer bli betydligt svårare för mig eftersom den handlar om saker jag aldrig pysslat med tidigare. Nämligen Skriptspråk. Får se hur det går, men hur det än går ska det bli kul att nosa lite på detta område.

Katten då? Jodå, det går ganska bra. Hon är ute och går i lägenheten ganska mycket med oss. Men om hon hör någon som öppnar ytterdörren nere i trappuppgången så blir hon på sin vakt och öppnar någon vår dörr så springer hon och lägger sig i sitt lilla krypin. Fast det varje gång har varit jag eller Pär som kommit in genom dörren. Där ligger hon tills någon kommer och pratar med henne. Då kommer hon fram efter en stund. Det är med andra ord där jag hittar varje gång jag har varit ute. Jag förstår inte vad det är som gör henne så rädd för eventuella främlingar och varför hon är på sin vakt hela tiden. Får hoppas att det blir bättre med tiden.

IMG_6451

Annars så gosar hon mycket med mig. Ligger gärna bredvid mig i soffan när vi tittar på tv och delar förstås säng med mig och Pär. Det där med att ligga bredvid i soffan är något nytt. I Houston gjorde hon oss gärna sällskap när vi tittade på tv. Men inte i soffan, utan i en fåtölj bredvid eller på sin lilla pall bakom soffan där hon kunde ligga och spana ut på gatan. Här i Kiel sitter hon ibland och tittar ut på regnet, men hon har ännu inte visat några tydliga tecken på att hon vill gå ut. Vi har väl tänkt att släppa ut henne på balkongen i helgen. Men först måste jag skaffa någon slags id-grej att hänga i halsbandet så att det finns en chans att vi får tillbaka henne ifall hon bestämmer sig för att rymma från balkongen och ge sig ut på upptäcktsfärd och inte hittar hem. Målet är ju att vi ska släppa ut henne på riktigt senare, men vi börjar med balkongen och ser hur länge hon nöjer sig med det.

Nästa vecka återupptar jag mina tyskalektioner. Så vet ni vad jag gör nu? Jo, jag pluggar faktiskt lite tyska. Jag kände att det nog var läge att repetera lite innan jag ger mig iväg på nästa lektion. Just att plugga tyska hemma är ju inget jag har ägnat mig åt tidigare, så några timmar kan jag ju försöka lägga på det även fast det är supertråkigt.

Annars så händer det inte så mycket här denna veckan. Regnet fortsätter att falla dagligen och tennisen börjar inte förrän nästa vecka, så just nu vilar jag mig i form. Verkar gå alldeles utmärkt tycker jag :)

Nej, nu ska jag återgå till mina tyskastudier.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • januari 5, 2012 - 4:25 e m

    Ewa Noren on Facebook - Grattis till VG – vad duktig du är!ReplyCancel

  • januari 5, 2012 - 4:44 e m

    Bea - Jag tror vi duktiga flickor anstränger oss mer än vad vi behöver när vi pluggar. Jag har också haft ambitionen att bli godkänd hela tiden, men när det drar ihop sig till tenta pluggar jag så in i h-vete och har fått VG på allting.
    Tänk om jag hade varit lika fokuserad för 15-20 år sedan!
    Och Marie, tennis i all ära, men ska ni inte åka skidor?ReplyCancel

  • januari 5, 2012 - 6:42 e m

    Elisabeth i Åhus - Grattis, vad kul att det går så bra för dig! Jag tror att tyskan kommer att gå bra med, bättre sent än aldrig. Lycka till!
    Jag tycker Lillpisen är jättefin trots att jag inte tål katter. Kul att följa hennes utveckling i Kiel.
    Jätteroligt att chatta på FB idag! Vi hörs!
    Åhuskramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • januari 5, 2012 - 8:56 e m

    Tessan - Hej så roligt för dig att få så bra betyg. Ännu bättre om du känner samma för tyskan.

    I morgon ska jag hem till Elisabeth som bjudit på middag, ska bli så mysigt.
    Hoppas på att få träffa dig snart också.

    Hoppas jul och allt varit bra, stor kram från ett blåsigt men dock härligt Malmö. (trots allt tråkigt som synd på nyheterna)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*