Nu är vi i Geneve och hur står det till med flygsäkerheten egentligen?

Igår efter att jag varit på min tyskalektion, kommit hem, suttit och skrivit lite webbkod och sedan ätit lite lunch började jag äntligen packa ner lite saker i resväskan. Men det var ju egentligen ingen brådska. Vi skulle ju inte åka hemifrån förrän kl. 3. Och när jag var färdig med allt annat så att jag inte kunde skjuta på packningen längre så var det säkert en halvtimme kvar innan klockan blev tre. Dessutom så kom inte Pär hem i tid så jag fick ytterligare 20 minuter på mig, så lite grejer kom det allt ner i väskan.

En knapp halvtimme senare än beräknat så satte vi oss i bilen och åkte mot flygplatsen i Hamburg. Det regnade ganska mycket hela vägen och givetvis så var det kö på vägen. Så när vi kom till flygplatsen så var det bara att hoppas på att bagagelämning och säkerhetskontroller skulle gå fort så vi inte skulle missa planet. De gick fort, väldigt fort till och med. Så fort att alla berörda missade något ganska väsentligt i sitt jobb. Nämligen att kolla pass eller id-kort på oss. Vi behöver ju inte pass nu längre för att resa från Tyskland till Geneve, men det är ju ändå flygbolagens skyldighet att kontrollera att det är den personen som står på biljetten som verkligen går på planet. Men vi lyckades alltså att lämna ifrån oss väskan, gå igenom säkerhetskontrollen, och gå på planet utan att en enda person bad att få se någon slags identifikationshandling på oss. Checkat in hade vi gjort hemma online så inte heller där kollades någon leg. Är inte detta ganska märkligt i dessa tider då det pratas så mycket om alla kontroller som görs för att det ska vara så säkert som möjligt att flyga?

Nåja, snabbt gick det iallafall, vi hade om vi velat kunnat ta oss ifrån vår parkerade bil och till gaten på 15 minuter. Men det ville vi inte, eftersom vi när vi kommit förbi säkerhetskontrollen såg att vårt plan var en halvtimme sent. Ganska skönt tyckte vi, som då gick upp och satte oss i loungen och tog oss lite mat och kaffe.

Väl framme i Geneve så tog vi en taxi till vårt hotell som just nu ligger mitt i ett byggnadsområde. Ganska mycket oljud är det här. Men det ligger ju centralt och bra så det kanske man får stå ut med då.

Innan vi tog kvällen så stack vi ut och fick oss en matbit. Givetvis så beställde vi båda en Sallad Vert till förrätt. Det är alltid så god dressing till grönsalladerna här. Jag tänkte lite extra på Fredrik när jag åt salladen. Han tycker att Sallad Vert i Geneve är gott gott, i gott gott.

Efter att tagit mig igenom ännu en natt utan att kunna sova mer än ett par timmar så gick jag upp och åt frukost med Pär innan han stack iväg till jobbet. Vi har nu fått ett nytt rum. Hoppas att det är lite tystare i detta rummet.

Efter att ha slappat ett tag på rummet så gick jag ut på stan. Den såg ut som vanligt, inte mycket hade förändrats, förutom priserna då kanske. Men det kanske mest har att göra med kronkursen nu och då.

Givetvis måste Jet d’deu fotograferas när man är i Geneve

CIMG4469

Liksom den berömda blomsterklockan

CIMG4489

CIMG4486

CIMG4485

Det finns en hel del fina klock-märken i Geneve.

CIMG4481

En del saker blir man snabbt påmind om. T.ex så hade jag helt glömt att i Geneve serverar nästan alla restauranger File de Perche. Men när man väl är här så går det inte att undvika att påminnas om det.

CIMG4482

I morgon ska jag träffa två mammor från min tid på Svenska skolan, på torsdag ska jag träffa min stora dataidol Bengt och på fredag ska jag luncha med min fd. kollega Cissi. Kul att få chansen att träffa så många nu när jag är här. Alltid roligt att bli uppdaterade om läget.

Nej, nu ska jag försöka skriva lite CSS-kod innan Pär kommer tillbaka från jobbet. Man kan ju inte skolka från skolan bara för att man inte är hemma.

Oj, jag glömde ju nästan att berätta det viktigaste av allt. Vi har nu fått tillstånd av vår hyresvärd att ha Lillpisen i lägenheten på prov. Hyresvärden har väldigt dålig erfarenhet av några andra fd. hyresgäster som hade katt, så hon har bara gått med på att det ska vara på prov till att börja med. Men jag är förstås väldigt glad för det och hoppas och tror att det ska gå bra när hon väl kommer på plats. Det stora problemet blir att lösa hur hon ska meddela sig med oss när hon vill komma in. Vi vill ju inte att hon ska stå och knacka på hos hyresvärden på bottenvåningen. Men det löser sig nog. Vi har tänkt att ta med henne till Kiel i jul. Så nu få jag börja forska i vad som gäller för att ta katten från Sverige till Tyskland. Men det blir ett angenämt problem. Hoppas bara att Lillpisen uppskattar detta lika mycket som jag. Jag är inte helt säker på det nu när hon etablerat sig så bra i Laholm. Men i detta läget är jag lite självisk och vill givetvis ha henne hos mig nu när vi äntligen har fått tillstånd till det.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*