Geneve om en knapp vecka

Japp, på måndag åker jag och Pär till Geneve. Pär åker förstås dit i jobbärenden och nu när vi bor betydligt närmre än förut så ville jag passa på att hänga på. Det ska bli riktigt kul att komma dit igen, titta på förändringarna i vårt bostadsområde  och träffa lite bekanta hoppas jag på att göra.

Äntligen har vi haft en strålande vecka här i Kiel. Blå himmel varje dag och temperaturer mellan 20-25 grader. Vi har varit ute mycket förstås, både cykelturer och promenader har det blivit.

I helgen som gick så hade vi långhelg eftersom det var den Tyska enhetsdagen i måndags.

Från Wikipedia

“Tag der Deutschen Einheit

Tysklands återförening firas framför Riksdagshuset i Berlin den 3 oktober 1990.

Tag der Deutschen Einheit (tyska: ”Tyska enighetens dag”) den 3 oktober är Tysklands nationaldag sedan 1990, och firas till minne av att återföreningen mellan Västtyskland och Östtyskland fullbordades detta datum 1990. Den 3 oktober är en nationell helgdag i Tyskland. Detta datum fick Tyskland också fem nya delstater, sedan det gamla Östtyskland införlivats i förbundsrepubliken.”

Vi firade denna dagen med att äntligen få lite bättre iordning på vårt sovrum. Så nu är det mesta i någorlunda ordning  här, lite småpyssel med diverse saker återstår förstås, men det får man ta en annan dag. Pär åkte också och jobbade en stund trots helgdagen och jag passade på att studera.

I söndags cyklade vi över Kielkanalen och fortsatte sedan att cykla en bit längst med kanalen. Inte särskilt långt, men en lagom tur en skön söndag.

Kanaltur

CIMG4420

Målet var att ta oss tillbaka till vår sida över denna bron. Gällde bara att hitta en väg som tog oss upp på bron.

CIMG4422

Nu har vi kommit under bron, gäller bara att komma upp på den också.

CIMG4429

Det blev en ganska lång omväg för att ta sig upp på bron, men det gick ju bra när man cyklade. Hade varit värre om man promenerat.

CIMG4432

Men till slut var vi iallafall uppe på bron. Enligt Kiel-Kanalens hemsida så är detta den mest trafikerade konstgjorda kanalen i världen. 2010 körde i genomsnitt 87 stora fartyg om dagen på Kielkanalen. Då har man inte räknat med alla fritidsbåtar och andra små fartyg. Kanalen är 98 km lång och man sparar ca 460 km på att köra igenom kanalen istället för att köra runt Danmark.

CIMG4435

En spikmatta var fastsatt på bron. Det är ju bra, så ingen får för sig att cykla däruppe, eller?

CIMG4444

CIMG4446

En annan gång så får det nog bli en längre tur längs kanalen.

Här i Kiel finns det otroligt stora och många lövträd. Så nu när hösten har kommit så är alla trottoarer gula av alla löv som faller till marken.

CIMG4454

Förra veckan passade vi också på att sätta oss nere på Seebar en sista gång denna säsong. Inte alls fel att sitta där och kolla in aktiviteterna på vattnet.

CIMG4418

Annars så har det blivit mycket tennis och en del joggingrundor faktiskt. Ska nu bara försöka bli vän med mina nya inlägg. Just nu känns det inte alls bra, så jag måste gå tillbaka till OT och se om de kan justera dem lite, för jag behöver verkligen något som hjälper min fot.

Vad det gäller min Lillpise, så har nu min goa syster sagt att hon får stanna hos dem. Det är en sån otrolig lättnad för mig. Vi har kanske en annan lösning på gång, men att veta att hon får stanna i Laholm om det behövs är så skönt. Nu är jag på riktigt gott humör och för tillfället trivs jag ypperligt här. Tänk vad en kattproblemlösning och lite gott väder kan göra för humöret.

I förra veckan så träffade jag svenska Linda och halvsvenska Pia på en fika. Det var en trevlig stund med en härlig blandning av svenska och tyska. Ja, jag höll mig till svenskan hela tiden förstås, men för de andra två blev det lite mer blandat, lite engelska kröp också in mellan varven:) Likadant är det på tennisträningen. För mig fungerar det ypperligt, det är lätt för mig att hålla mig till svenska eller engelska eftersom jag inte pratar någon tyska. Men för stackars Patrik så blir det lite snurrigt. Han måste förklara allt på två språk och göra snabba växlingar mellan språken. Men jag tycker att han klarar det väldigt bra. Och jag börjar faktiskt förstå en del tennissnack på tyska nu, så riktigt allt behöver inte översättas, men nästan.

I helgen bokade vi nästa resa till Sverige. Vi hoppar på färjan onsdagen den 2:a november och åker tillbaka måndagen den 7:e.

Nej, nu väntar mina skolböcker.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • oktober 5, 2011 - 5:32 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Åh va fina bilder du har tagit!ReplyCancel

  • oktober 6, 2011 - 9:57 f m

    Ditte - Vad skönt att Lillpisen får stanna!! Klart att det känns bra för dig!
    Härliga foton och fina upplevelser! Du verkar ha full fart på det mesta! Studier,tyskan,vänner m.m. Tror det håller en i gång!
    Roligt med en tur till Genève nu och senare till Sverige.
    Jag förbereder mig för att åka till Beijing den 11/10 och senare i december till Thailand, så det är lite småpyssel just nu. Roligt!
    Många kramarReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*