Bundesliga

Igår tog vi en paus i uppackandet och åkte till Hamburg för att kolla på Bundesligafotboll, HSV mot Herta (Berlin).

Vi åkte iväg tidigt, tanken var att parkera vid stadion och sedan ta tåg eller buss in till Hamburg för att käka lite. Men eftersom tyska motorvägar är som de är, alltså helt omöjligt att beräkna tidsåtgång så kändes det lite tight med tid för det när vi väl kom fram efter att ha suttit i bilkö den sista milen. Detta innebar då att vi hade väldigt gott om tid vid stadion istället. Vi fick vänta en timme innan ens stadion öppnade. Men vi tog oss en promenad runt hela arenan och fördrev tiden genom att förundras över alla dessa poliser i kravallutrustning som fanns runt hela arenan. Två timmar innan matchstart så blev vi då insläppta. Restaurangen som vi riktat in oss på visade sig bara vara öppen för VIP-gäster och till den skaran hörde ju inte vi. Så det fick bli hamburgare i ett av alla matstånden runt arenan istället. Vi var nog de första kunderna för dagen i just detta ståndet och eftersom de var hemmapremiär så var vi nog säsongens första kunder hos dessa två förvirrade ungdomar. På fjärde försöket så lyckades de servera en ostburgare till Fredrik utan ketchup. De tre första fick de kassera eftersom tjejen sprutade fullt med ketchup på dem fast vi ideligen upprepade INGEN KETCHUP.  Men som sagt, till slut fick vi rätt hamburgare allihop:)

När vi kom in i arenan var den ganska öde.

CIMG4275

Men ganska snart var den i stort sett fullsatt.

CIMG4301

CIMG4297

Alltid kul att se fotbollskillar göra lite stretchövningar. De tillhör ju inte de vigaste atleterna precis.

CIMG4286

Vi hade otroligt tur med vädret. När vi lämnade Kiel var det grått och trist precis som det varit hela veckan. På vägen passerade vi ett stort regnområde. Men när vi kom till Arenan drog molnen bort och vi hade en blå himmel ovanför oss och ca 24 grader. Härligt efter en vecka i regn.

CIMG4282

Det var bra stämning och en bra match. Slutresultatet var ganska rättvist. 2-2. Vi satt väldigt nära Berlinanhängarna och de var ganska duktiga på att göra sig hörda. Men de skötte sig ganska bra tycker jag. Det närmsta huliganincidenten vi kom av var när Berlin kvitterade med bara några minuter kvar och någon Berlinare i vild glädje kastade sitt fulla ölglas så att det hamnade vi den tomma platsen bredvid mig. Hade jag suttit på den stolen hade jag fått den i nacken, inte så kul, men nu fick jag ju inte det och jag kunde lämna arenan utan att vara nerdränkt av öl:)

Hertasupportrana visste hur man skulle fira ett mål.

CIMG4312

Som sagt, supportrarna skötte sig bra, men jag skulle inte vilja komma i vägen för dem om de skulle vara på dåligt humör. Man såg en del av deras känslor när Herta blev berövad en för dem given straff.

På det stora hela är vi väldigt nöjda med vår fotbollsutflykt. Det kan vi tänka oss att göra om. Men med tanke på biljettpriserna blir det nog långt mellan gångerna.

Nästa gång vi åker dit kanske kan bli till detta evenemang. Skulle vara kul att se.

CIMG4274

När vi kom hem stod en blomma och väntade utanför dörren. Det var vår trevliga hyresvärd som än en gång ville välkomna oss.

 CIMG4315

Idag har vi börjat dagen slappt. Jag och Fredrik sitter vid varsin dator, båda uppkopplade med hjälp av Iphonens 3g uppkoppling. Och någon problem med farten kan vi inte säga att det är. Ungefär 10 gånger snabbare än genomsnittshastigheten vi har på Ulvåsa.  Pär har stuckit bort till kontoret för att jobba undan lite. Undrar om det är för att han hoppas att vi har fixat det mesta här hemma tills han kommer tillbaka :) Han kommer nog att bli besviken när han kommer hem.

I morgon tar Fredrik tåget till Laholm. Och på tisdag är det tänkt att han ska flytta in i sin lägenhet i Halmstad. Jag kör honom till Flensburg, på det sättet behöver han bara byta två gånger. Det kan ju vara tillräckligt med all packning han har med sig.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

  • augusti 14, 2011 - 7:12 e m

    Elisabeth i Åhus - Bundesligafotboll! Så häftigt!ReplyCancel

  • augusti 14, 2011 - 11:30 e m

    Ditte - Har fått nöja mig med att se Milan spela mot Malmö FF på tv; milan vann på straff med ett mål. Senare i kväll var det Barcelona- Madrid, men matchen är inte slut ännu.
    Ingen livefotboll här inte!!
    En Bundesligamatch låter spännande….
    KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*