Tid över

Det känns verkligen konstigt att ha tid över för något annat än jobb. Så jag passar på att slänga in ett inlägg till även om det inte hänt så mycket sedan förra inlägget. Det var ju ganska nyss :) 
Men innan jag skriver mer om Africa Mercy så blir det ett par bilder på fina Sam som firade jul hemma hos oss. Ett charmtroll som inte förstår att om han bara är lite lugnare när han vill lika med katterna så skulle det inte göra lika ont på nosen. 

Nu åter till Africa Mercy. Dagen så här långt har varit väldigt lugn. Det enda som stod på schemat idag var den guidade turen kl 11.30. Så den är avklarad. Det var väldigt bra att få den rundvandringen. Nu har jag lite bättre koll på vad som finns på skeppet även om jag inte kan lova att inte gå vilse. Det enda som saknades på turen var att besöka sjukhusavdelningen. Tyvärr så var det ett fall med vattenkoppor där runt jul. Så nu är det besöksförbud både på skeppet och på Hope center som är en anläggning som tillhör Mercy Ships som ligger 5 km från skeppet. Jag hoppas verkligen att vi får tillfälle att besöka dessa ställen innan vi åker hem igen. Att besöka skeppet utan att se en enda patient eller vårdavdelningarna känns ju verkligen snopet. Men det är ju självklart att säkerhet för patienterna går först. Så vi får se vad som händer och hoppas på det bästa. 

Efter den guidade visningen så gjorde sig hungern påmind och det var dags att hämta lunchboxen jag gjort iordning under frukosten. Det är nämligen så att på lördagar och söndagar så serveras endast frukost och middag. Lunchen får man plocka ihop på frukosten, antingen med typ mackor eller rester sen middagen kvällen före. Jag valde middagen från kvällen före och det smakade lika bra idag som det gjorde igår. Så jag blev definitivt mätt. 

Nästa punkt på mitt schema för idag är middag, osäker på tiden dock. Sedan blir det en liten svenskträff hos Ulf. Så det är en riktigt lugn dag för mig i dag. Jag tror att följande dagar kommer att vara mer späckade. Imorgon börjar dagen med ett obligatoriskt måndagsmöte för alla kl 7.45, det övergår sedan i ett informationsmöte för oss alla nya där vi bland annat ska få veta mer om våra arbetsuppgifter. 

Nedan kommer några bilder från min och Stanleys lilla deckspromenad tidigare på dagen. 

Allra högst upp på skeppet finns en liten pool. Det är tydligen en omgjord container. Inte många meter lång men jag kan tänka mig att det är gott att gå upp här och bara slappa i poolen en stund i bland.

Mercy Ships område utanför skeppet. Jag vet inte riktigt var som finns innanför tältdukarna, men det kanske jag får reda på så småningom.

Om man vill ut och jogga eller bara promenera så rekommenderas det att ta sig upp en våning och springa/gå runt dessa byggnader.

Just nu så är det inte så klar sikt här i Dakar. Luften är full av ökensand som blåser in. Så allt är väldigt sandigt och dammigt här. Jag känner igen fenomenet från Kina där luften kunde vara helt röd av sand ibland.

Utsikt från andra sidan av skeppet.

Vi får se om jag har ork och tid imorgon att skriva något nytt. Hur som helst så är det spännande att se vad dagen har att erbjuda. 

Vill ni få mer information om Mercy Ships så besök gärna vår webbsida på www.mercyships.se  eller sök på youtube så kan ni se många fantastiska filmer om livsförvandlande operationer som har skett här på skeppet. Här är en länk till en story jag kan rekommendera https://youtu.be/XrlIhzkBNh4

Ha en fortsatt fin dag och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*