För ett år sedan!

Idag för ett år sedan fick vi nycklarna till lägenheten här i Göteborg. Dagen efter kom flyttlasset som stått i lager över sommaren efter att vi tömt lägenheten i Kiel. Det var också slutet på en helt galen månad för mig.

Egentligen började det redan i slutet av maj då vi flyttade ifrån Kiel. Då packades lägenheten ner och man skulle bestämma sig vad man behövde under sommarmånaderna i Sverige innan vi fick tillgång till flyttlasset igen. Då hade vi ju inte ens någon lägenhet i Sverige så allt var lite ovisst. Men vi hade ju Ulvåsa att bo i under sommaren så det gick ingen nöd på oss. Den galna månaden började på riktigt när jag i slutet av juli stod i Svarttjärn och packade väskor för tre resor samtidigt. Ni som vet hur mycket jag hatar att packa förstår att det var en utmaning.

Min första packning skulle med mig till London. Jag hade ju av någon obegriplig anledning med ett foto på en utställning där och nu var det dags för vernissage. Resten av packningen skulle med till Island och sedan vidare till Alaska. Island och Alaskaväskorna lämnade jag i Svarttjärn så att Pär kunde ta med dem till flygplatsen. Jag drog till Göteborg och vidare till London där jag var ca ett dygn.

_MG_4205 _MG_4212 _MG_4214 _MG_4280 _MG_4308

Sen åkte jag tillbaka till Göteborg där jag mötte upp Pär på flygplatshotellet. Lite omstuvning i packningen sen bar det nästa dag av till Island för att träffa Erika.

_MG_4860

På Island kan man dricka kolsyrat vatten direkt från marken.

_MG_5071

Det var gott om lokala regnskurar på Island.

 

_MG_5765

Ibland var vägen borta. Då var det tur att man hade en bil som klarade det mesta.

_MG_5101 _MG_5238

_MG_5812

Efter några väldigt trevliga dagar på Island så vinkade jag hejdå till Pär på Reykjaviks flygplats då han drog tillbaka till Göteborg. Jag tog planet till Anchorage istället. Men innan jag gick på planet stötte jag av en händelse på en Instagrambekant från Norge. Vi hade pratat lite genom Instagram eftersom han varit i Katmai och fotat björn. Det var helt galet när jag frågade mannen som satte sig bredvid mig i cafet på flygplatsen vad han hette på Instagram eftersom jag såg att han satt och kollade sin feed och det visade sig vara den norska mannen jag haft kontakt med. Världen är liten ibland.

Sen var det då det här med Alaska. Det blev ju inte alls som det var tänkt på grund av det usla vädret. Men resan blev i varje fall minnesrik även om det inte blev som det var planerat.

Nu blir det en liten bildkavalkad över djur och människor i dåligt väder :) De flesta har jag haft på bloggen förut.

_MG_7109

_MG_7112

Kan du backa lite? Du får inte plats i bild.

_MG_7127

Ni ser det horisontella regnet va?

_MG_7303

En liten stund av uppehållsväder. Då gäller det att passa på att njuta av livet.

_MG_8274

Här ser man hur nära vi var björnarna. Eller rättare sagt. Hur nära björnarna var oss. För vi gick aldrig så nära dem. De var alltid de som kom nära oss.

_MG_7550

Ja, en liten stund av uppehåll sa jag ju. Många bilder på blöta nallar blev det.

_MG_7680

Jag förstår hur du känner.

_MG_7575

_MG_8185

Tur att man hade vadarbyxor.

_MG_8242

Åhh, vad man vill krama lite.

_MG_8351

Här vadade vi också över. Inte så djupt kanske men jäkla vad lerig och halkig botten och vilket drag det var i strömmen. Man gick verkligen på helspänn. Det skulle inte vara så skoj att bada med hela kamerautrustningen.

_MG_8264 _MG_8309

_MG_8359

Lerigt var ordet. Och halkigt.

IMG_0767

Dessa tre godingar träffar jag på söndag igen.

_MG_8611 _MG_8675

IMG_0787

Kan man få önska sig lite ljusare moln på den kommande resan tack.

IMG_0958

Vi blev hämtade tidigare än planerat då ett nytt oväder var på väg in och de inte kunde säga hur många dagar vi skulle fastna om vi inte åkte just denna dag. Vi fick åka i omgångar och innan sista planet var på plats så hade dimman blivit betydligt tätare.

_MG_8498

Utsikt från stranden nedanför hotellet i Homer.

_MG_8729

Efter en lång flygning tillbaka till Sverige så landade jag i Göteborg där jag tog en taxi till hotel Spar Gårda där jag skulle bo tills vi flyttat in i lägenheten. Pär kom på kvällen med lite fräscha kläder så att jag slapp gå i mina smutsiga vildmarkskläder. Nästa dag blev det alltså kontraktsskrivning och dagen efter kom flyttlasset. Och det var slutet på en intensiv månad. Och nu har vi alltså redan bott i lägenheten i ett år. Och på söndag gör jag ett nytt försök att ta mig till Hallo Bay. Jag hoppas verkligen att vi kommer dit denna gång. Jag skull bli väldigt besviken om vi var tvungna att åka tillbaka till stället som blev vår nödlösning förra året. Väderprognosen lovar gott just nu i varje fall, så vi får hoppas att vi tar oss ut dit det är tänkt.

Och vet ni vad? Min packning står redan klar fast det bara är fredag. Det måste vara något slags rekord för min del.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*