Vardag i Kiel igen

Ja, nu rullar det bara på som vanligt här. Finns inte så mycket inplanerat mer än att Pär åker en snabbsväng till Sverige över helgen för att titta till Ulvåsa lite och att jag åker till Malmö den första helgen i mars för att gå en skrivarkurs, äh, nej, jag menar utskriftskurs. Tror inte jag skulle passa så bra på en skrivarkurs, skulle nog vara ett hopplöst fall. Men på utskriftskursen hoppas jag att jag lär mig en massa saker som jag vill kunna och sedan är planen att köpa en riktigt bra skrivare och börja skriva ut lite bilder. Vad jag ska göra med bilderna sen är ju en annan fråga.

På påsklovet åker jag och Pär till Mallorca på tennisläger igen. Det ska bli skoj. Och framförallt, ska bli så gott att få spela på lite grus igen. I veckan som gick så körde jag fem tennispass, men inte blir jag bättre för det :)

Som vanligt så slänger jag upp lite bilder som får dokumentera lite av det vi gjort här i januari.

_MG_4196

Så här såg det ut i skogen stora delar av januari. Inte särskilt vintrigt.

_MG_4218

Men en dag kom det faktiskt lite snö. Fast det blev inte så mycket av det.

_MG_4241

En lördag vaknade jag tidigt och tittade ut genom fönstret. Så klart att kameran åkte fram när det var detta jag såg.

Nästa morgon tvingade jag upp Pär från den sköna värmen i sängen för att vi skulle gå ner till vattnet. Jag hoppades förstås på en lika fin himmel som dagen innan.

_MG_4250

Men det blev inte så mycket av den varan. Solen orkade inte riktigt lysa igenom molnen. Och attans vad kallt det var. Minusgrader och isande vindar.

_MG_4251

Ni ser hur kallt det är va?

_MG_4254

Några tappra var ändå ute och promenerade.

_MG_4258

Den fina vyn man har om man tittar på andra sidan Förde.

_MG_4270

Solen gjorde sina små försök att bryta sig igenom, men lyckades inte riktigt.

_MG_4271 _MG_4281

När vi inte stod ut med kylan längre så gick vi hem och drack varm choklad och åt frukost. Det smakade väldigt bra.
På eftermiddagen tog vi oss en ny promenad. Gissa om vi blev förvånade när vi stötte på både is och hockeymatch i en park nära oss.

_MG_4287

_MG_4307

Pär är lite avundsjuk på grabbarna som spelar hockey.

_MG_4311 _MG_4337

Det var fortfarande kallt, men ganska uthärdligt väder att promenera i. Det är ju alltid trevligast att gå längst vattnet så vi bestämde oss för att ta den vägen hem.

_MG_4351

Men redan här började man ana att det inte var riktigt lika behagligt nere vid vattnet. Om ni tittar noga så ser ni Caterpillarfabriken till vänster om fyren.

_MG_4357

Luva på är ett bra alternativ en dag som denna.

_MG_4358

Flottan i Kiel.

_MG_4361

Nere vid vattnet kände vi ganska snart att det var outhärdligt kallt, så vi ändrade snabbt våra planer och gick genom skogen istället.

_MG_4365

Är detta den vinter vi kommer att få i Kiel i år eller? Snön kommer väl lagom till vi längtar efter våren kan jag tro.

_MG_4378

_MG_4393

Nu när det inte är några löv på träden så passade jag på att fotografera baksidan av vårt hus. Det är ju inget jag ser annars eftersom vi inte har tillgång till trädgården och man inte ser huset på sommaren när det är löv på träden. Vi bor på översta våningen.

Ja, som sagt, det mesta är som vanligt. Jag trotsar min väldigt onda fot och spelar tennis och Pär jobbar.

Förresten, det kom ett mail för ett tag sedan. Det löd så här:

Hej,
Din blogg har blivit nominerad till Bästa bloggen om att bo och leva utomlands i Supersavertravels Travel Blog Awards 2013! Travel Blog Awards är en utnämning där vi tillsammans kommer att nominera och rösta fram de skönaste resebloggarna i fem olika kategorier.
Ju fler nomineringar en blogg har, desto större är nämligen chansen att komma till final! Du kan hämta hem en widget till din blogg – den gör det lättare för dina läsare att nominera och rösta på dig! Widgeten hittar du här: http://www.supersavertravel.se/tavling/travel-blog-awards/2013/leva-utomlands.
Vinnarna inom respektive kategori kommer förutom den stora äran även att vinna en utgivning av sin blogg i bokform hos BoDTM – Books on Demand! Lycka till :) Med Vänliga Hälsningar Madelene

Jag fattade inget. Hur i hela friden kan min blogg ha blivit nominerad i den kategorin? Jag känner inte alls att den passar in där. Kanske den gjorde det när jag bodde i Kina eller i Houston och då vi hade skolbarn hemma. Men nu står där ju faktiskt inget matnyttigt för någon som vill läsa om hur det är att bo utomlands. Jag vet inte vem som nominerat mig. Men vem den nu än var så var det ju snällt tänkt, men jag struntade i att hämta hem Widgeten för att få folk att rösta på min blogg. Jag tycker helt enkelt inte den är värd att rösta på i den kategorin. Men om ni är intresserade och vill gå in och kolla vilka de andra bloggarna är och kanske rösta på någon som är mer värd att vinna så antar jag att ni kan klicka på länken i mailet jag fick. Om det inte redan är försent, jag vet faktiskt inte.

Nej, nu ska den upptagna hemmafrun iväg och äta lunch med Linda och Patrik.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*