Midsommar och Kieler Woche, en sen uppdatering

Nej, jag har inte lagt ner bloggen. Jag har bara inte hittat motivationen till att skriva eller att ta tag i tillhörande bilder. Jag antar att det beror på att jag skrev färdigt om Namibia och sedan gick luften ur mig. Men jag ska försöka ta mig i kragen och få till lite nya inlägg. Jag vet ju hur kul jag tycker det är att om något år gå tillbaka och läsa om vad jag egentligen har hittat på. Mitt minne är ju inte så bra så då är det bra att ha bloggen att gå tillbaka till och minnas.

Idag tänkte jag sammanfatta vår midsommarhelg då vi hade besök och då Kieler Woche startade.

Under midsommarhelgen hade vi alltså besök av Gustav, Stig och Bosse. De kom med Stenafärjan på midsommaraftons morgon och jag och Fredrik gick till terminalen och mötte upp dem. Sen tog vi en promenad genom stan och längs Kielline på väg hem. Detta var ju dagen då Kieler Woche tjuvstartade så det var fullt med aktivitet i varje hörn. På vår väg hem så såg vi också att det fanns lediga banor på tennisklubben så vi bestämde oss för att genast gå hem och byt om och gå ner för att spela lite. Vi hann inte mer än att börja slå några bollar innan regnet började ösa ner. Det var bara att söka skydd under taket och vänta på att det skulle sluta regna. Som tur var så slutade det ganska snabbt så vi kunde fortsätta att spela. Sen blev det lunch hemma innan vi tog en promenad till hotellet där Stig och Gustav skulle övernatta. Gustav är allergisk mot katter så han kunde inte sova i vår lägenhet.

Medan jag hade tennisträning med mitt lag på eftermiddagen så förberedde de andra midsommarmaten. När jag sen kom hem så var det bara lite småfix kvar att göra innan resterande gäster, Patrik, Linda och Kjell anlände.  Det blev en trevlig kväll med mycket prat.

Sill och midsommarstång hör midsommaren till.

På lördagen promenerade vi ner till stan. Gick en runda genom det den internationella matmarknaden där man kunde smaka mat från världens alla hörn. (utom Sverige som inte hade något matstånd i år) Men vi var inte hungriga så vi bestämde oss för att återvända hit på kvällen. Vi fortsatte vår promenad och fick lyssna på musikunderhållning i vart och vartannat hörn och trots massa olika matstånd i långa rader så blev det till slut pizza och fiskbröd som fick lugna våra hungriga magar någon timme senare.

En broöppning fick vi också se på vår promenad.

Efter en väldigt lång promenad så var det skönt att komma hem och bara ta det lugnt ett tag innan det var dags för nästa runda på stan. Är det Kieler woche så är det:)

Under Kieler Woche får man räkna med att se en och annan märklig typ.

När det började kurra i våra magar framåt kvällen så promenerade vi ner till rådhusplatsen och den internationella matmarknaden.  Valet föll på något ställe där man kunde sitta ner och äta. Det blev Österikiskt.

Uppe från våra sittplatser hade vi bra koll på vad som hände utanför. Gott om folk var det.

Efter att vi ätit var tanken att gå ut och ställa oss och lyssna på Alfred Hammond som skulle sjunga på den stora scenen just utanför det Österrikiska tältet. Medan vi åt tog jag mig en kik ut mot scenen för att kolla om det var någon mer som tänkt att lyssna på It never rains in Southern California killen.  Ja, det var det visade det sig.

Men folkmassan hindrade inte oss från att stanna och lyssna. Det regnade ju inte och det var varmt och skönt så varför inte passa på att njuta av stämningen.

Tre av fem Leanderbrödrar på plats i Kiel.

Ja, just det. Det regnade inte de första tio minutrarna av konserten. Men sen gjorde det det. Och så klart sparade han låten vi alla ville höra till sist.

Tur att vi hade paraplyer med oss. Ursäkta den usla bildkvaliten, lite mycket brus i denna bild , men det var mörkt:)

Det var inte alla som brydde som om att det regnade. Att vara fin var viktigare:)

När herr Hammond äntligen hade levererat den efterlängtade sången så slutade det att regna och vi stannade kvar och lyssnade på ytterligare något band en stund innan vi promenerade hemåt i natten. Nere på Kielline var det fortfarande full ös och det såg inte ut att bli lugnt på många timmar än.

När det väl slutat regna så var det en fin kväll att vandra hemåt i.

Eftersom det säljs öl precis överallt under denna vecka så gäller det att ha tillräckligt med toaletter till hands.

På söndagen åkte vi ut till Schilksee för att se vart alla segeltävlingar ägde rum.

Många båtar finns det i Schilksee.

Men att få något grepp om tävlingarna är inte helt lätt. Men här pågick någon slags tävling kunde vi konstatera.

När vi kände oss färdiga i Schilksee så åkte vi hem igen. Jag och Bosse stannade sedan hemma medan resten av gänget åkte till Schleswig för att köra gokart.

Måndagen startade sedan jag och Bosse med att kliva upp tidigt för att hinna spela lite tennis innan regnet skulle dra igång igen. Vi hann spela nästan två timmar innan det började ösa ner så vi var nöjda även om vi blev dyngsura på vår korta promenad hem.

En lunch på stan hann vi sedan med innan det var dags för gästerna att kliva på Stenafärjan som skulle ta dem tillbaka till Göteborg. Med på resan fick de Fredrik som skulle på information i Halmstad angående hans volontärsuppdrag som chaufför under fotbolls EM.

Oj, vad duktig jag känner mig nu som äntligen har rapporterat om midsommarhelgen bara en knapp månad senare:) Vem vet snart kanske det kommer en ny uppdatering med rapport vad som övrigt har hänt här i min lilla värld :)

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*