Dåligt tennisspel och Nationaldagsfirande

Det är inte mycket som händer här just nu. Men något finns ändå att rapportera mellan alla Namibiainlägg.

Denna veckan har jag fram till fredag spelat/tränat tennis i sammanlagt 8 timmar och det har verkligen varit en katastrofvecka tennismässigt för mig. Det värsta med det är att vi har hemmamatch imorgon. Så som jag spelar just nu borde det vara förbjudet att ens släppa in mig på en tennisplan. Men tyvärr är det ju så att jag spelar etta i mitt lag och kommer att åka på storstryk i morgon. Det finns många tjejer i mitt lag som bättre förtjänar att spela förstasingeln, men det går ju tyvärr inte att ändra på rankingen. Så det är bara till att hoppas på att de andra kan vinna sina matcher i varje fall.

Jag har också utan att lyckats försökt bli medlem i Åmåls tennisklubb. Tänkte att jag skulle bli medlem så att jag kan träna där när jag är i Svarttjärn i sommar. Men jag har ringt under deras kanslitid utan att någon har svarat och jag har skickat email utan att få något svar. Ganska märkligt tycker jag eftersom man på deras hemsida kan läsa att de i måndags skulle ha krismöte. Jag tolkar det som om de har brist på medlemmar. Borde de då inte ta emot två nya medlemmar med öppna armar? Nåja, jag får väl försöka ringa dem igen och se om jag är välkommen. Tyvärr finns det ju ingen tennisklubb i Bengtsfors så Åmål är det närmsta som står till buds. Hade det funnits något annat alternativ hade jag valt det med tanke på hur ointresserade de är av att få nya medlemmar.

I torsdags firade vi nationaldagen tillsammans med Svenska klubben i Kiel. De hade ordnat firande på skonaren Twister och det var en väldigt trevlig tillställning med många goda smörgåstårtor och tunnbrödssnittar.

Längst fram till höger i bild ses den nya svenska kolsulinnan här i Kiel.

Twister är en Holländsk båt, därav den Holländska flaggan.

Denna kom direkt från kanalen och har säkert kommit hit med tanke på Kieler Woche som börjar om två veckor.

Förra helgen var det tydligen något roddjippo på Förde. Jag har ingen aning om vad det var för tävling med mycket folk var samlat i varje fall.

En vanlig syn i Kiel under sommaren. När dessa stora kryssningsfartyg kommer in så ökar det på folkmängden i stan ganska mycket :) Men just denna folksamling var nog här för roddarnas skull tror jag.

Det är trångt på vattnet och ändå har Kieler Woche inte börjat ännu.

Jag, Pär och Fredrik var ute och cyklade förra helgen. Jag cyklade 48 kilometer och Fredrik och Pär cyklade 55 kilometer. På vägen hem cyklade jag över högbron över kanalen. Då måste man ju stanna och fotografera:)

En ganska lugn stund i slussen.

Annars händer här inte särkilt mycket. Jag försöker få färdigt alla inlägg om Namibia. Jag har bara två dagar kvar att redovisa, men vi hann ju med så otroligt mycket på de två dagarna så det tar tid. Men snart så..

Nu ska jag mentalt förbereda mig för min match imorgon :)

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*