Träning bredvid Angelique Kerber

Ja, här kommer man extra tidigt till lagträningen på lördag förmiddag för att hinna värma upp lite innan träningen börjar. Jag vill utnyttja de ynka 60 minuterna vi har till att spela så mycket tennis som möjligt, så därför tycker jag det är gott att komma dit lite tidigare och värma upp på banan bredvid vår som brukar stå tom innan kl. 10. Men se det gick inte den här gången, den var upptagen av någon annan. Jag slängde ett litet öga på träningen som försiggick där och slogs av hur duktig tjejen var som tränade och hur hård träningen var. Inte riktigt den nivån man är van att se på banorna runt om sig. Då tittade jag lite extra och såg att det var Angelique Kerber, för närvarande rankad nr 6 i världen som körde ett pass. Inte undra på att det var hög kvalitet på träningen. Det var riktigt kul att få se lite på hennes träning. Skulle gärna tittat lite mer men jag hade ju min egen träning att tänka på så det fick vara. Kanske chansen kommer åter någon gång. Hon bor ju trots allt i Kiel så det händer väl ibland att hon befinner sig i hallen.

Efter min träning så stack jag och Pär iväg på lite shopping. Det var en ny cykel till Pär som stod på inköpslistan. Hans cykel blev ju stulen för några månader sedan och nu var det alltså dags att sätta sprätt på försäkringspengarna. Givetvis fick vi lägga till en bra summa för att få en likvärdig cykel eftersom han köpt den förra i USA och priserna är ganska mycket lägre där. Men nu har han en ny cykel och slipper hanka sig fram på vår alldeles för ……. men vad tusan skriver man? Hade cykeln varit för stor hade jag skrivit ”nu slipper han hanka sig fram på vår alldeles för stora gästcykel” Men nu vill jag säga att gästcykeln är för liten. Inte kan man skriva ”Nu slipper han hanka sig fram på vår alldeles för lilla gästcykel” ? Jaja, jag får väl skriva ”nu slipper han hanka sig fram på vår gästcykel som är alldeles för liten för honom”. Jag trodde att jag var ganska hyfsad på svenska, men tydligen inte tillräckligt bra för att klara av en mening om en för liten cykel.

Igår tog vi en provtur på 16 kilometer och han var nöjd med inköpet. Egentligen hade vi tänkt att cykla lite längre, men vi kunde inte slita oss ifrån femmilen på tv så klockan blev ganska mycket innan vi kom iväg så det fick bli en lite kortare runda än vad vi tänkt oss. Cykeln fick i varje fall godkänt av Pär.

Haha, jag visste väl att det hjälper att gnälla. Gnäller man bara tillräckligt så får man sin vilja fram :) Jag har ju gnällt ganska mycket över vädret här. Men dagen efter jag skrev mitt förra inlägg där jag gnällde lite extra över vädret så kom faktiskt solen hit till Kiel. Visserligen stannade den bara en dag för att nästa dag inte behaga visa sig så mycket igen. Men faktiskt har den visat sig flera gånger efter det så jag ska inte gnälla över vädret mer för tillfället.

Idag måndag har det varit helt fantastiskt fint väder och jag tog en promenad in till stan, men mer om det kommer i nästa inlägg. Nu blir det lite bilder från några av promenaderna jag tog i förra veckan.

I onsdags lockades jag ut av den härliga solen och bestämde mig för att gå en promenad genom skogen och vidare längs med vattnet. Det blev en härlig promenad om en något kladdig.

Det var något lerigt på skogsstigarna.

Lite rester kvar av vintern. Hoppas att det är det sista vi ser av snön den här säsongen i Kiel.

Lite våruppröjning pågick i skogen.

Nere i småbåtshamnen pågick också vårröjning och renovering inför den kommande båtsäsongen.

Men än så länge är det ganska tomt ute på vattnet,….

..inne i hamnen…

…och på Seebar. Men snart så blir det nog full fart även ute på vattnet.

På kajen var det som vanligt mycket folk. Just denna biten är inte den mest besökta. men även här var det en hel del strosare.

För att inte tala om uteserveringarna. Det spelar nästan ingen roll hurdant väder det är. Det finns nästan alltid folk som sitter på uteserveringen och fikar, året runt.

Någon passar på att njuta lite extra nu när solen är framme.

Det är mest frakt- och passagerar båtar och en och annat sånt här forskarfartyg som man ser på vattnet nu.

På torsdagen tog jag en promenad in till stan. Målet med promenaden var att köpa biljetter till åttondelsfinalen i champions league. Eftersom vi hade köpt kombibiljett till alla gruppspelsmatcherna så hade vi förköpsrätt till åttondelen och det ville vi såklart utnyttja. Jag hoppades på att komma över en prisklass billigare biljetter och framför allt biljetter där vi sitter bredvid varandra. Hittills har vi haft fyra platser emellan oss. Men vi har alltid kunnat byta oss till att sitta bredvid varandra så det har ju gått bra. Men nu ville jag alltså försöka hitta andra sittplatser och därför gick jag till biljettkontoret samma förmiddag som de öppnade. Men det hade jag inte mycket för. Det visade sig att jag bara hade förköp på exakt samma platser som vi hade på gruppspelet. Så det var bara att välja, antingen köpa de platserna eller chansa på att det fanns några platser över när förköpet är klart. Så valet var enkelt. Jag köpte samma platser igen. Och går de vidare till kvartsfinal så gäller samma sak där, vi har förköpsrätt till ”våra”platser”.

Efter att ha fixat biljetterna så slank jag in på Mc Donalds för lite lunch. Och kolla här Erika vad de säljer här i Kiel just nu :) Och på tal om curry wurst, curry wurstsåsen är inhandlad och kommer till Svarto i helgen.

Efter ett stopp på Starbucks så var jag färdig med stan för denna gång och promenerade hemåt. Gissa om jag blev förvånad när jag passerade detta vägbygge. Jag tror nog att ägarna till dessa cyklar också blev något förvånade när de upptäckte att inte bara cykeln var borta utan hela cykelstället som de låst fast cykeln i var uppgrävt. Som tur var så hade de inte transporterat bort dem särskilt långt.

Men det är klart, jag hittar hellre min cykel med tillhörande cykelställ borttransporterat några meter istället för att hitta den i detta skicket. Inte så mycket användbart kvar på detta transportmedlet.

Lite svårt att cykla på denna. Det är nog bara Pippi som klarar det.

Till sist så säger jag ett stort hurra till min tjej som fyller 23 år idag. Hipp hipp hurra. Hon firade som vanligt tillsammans med kusin Ella som fyllde 9 i fredags. Ett stort grattis även till henne.

 

Ha det gott och ta hand om varandra

Kram /Marie

  • mars 5, 2013 - 7:33 e m
  • mars 7, 2013 - 1:18 e m

    Ditte - Oj, vad mycket på gång. Ett aktivt liv, milt sagt….Med sporter av alla de slag. och Champions leage låter jätteroligt…
    Kul att din arm/armbåge nu är så bra att du kan spela tennis.
    Apropå tennisarmbåge, jag har fått det och utan att ha spelat tennis. Har haft jätteont i 6 veckor och fick idag en kortisonspruta. Hoppas den skall hjälpa….För jag är riktigt handicappad och kan inte bära eller göra något med höger arm. Puh!
    Som vanligt härliga bilder och nu har våren kommit även till Kiel och med vackert väder. Mysigt!
    Kramar!ReplyCancel

  • mars 7, 2013 - 3:49 e m

    Marie - Nej, vad trist att du drabbats av tennisarmbåge Ditte. Du får se till att begränsa din tid vid datorn. Det var mycket dator i kombination med för mycket tennis som gav mig alla problem. Och kortisonsprutor är lömska. Smärtan försvinner ett tag, men då är det lätt att tro alla problem är borta och så glömmer man bort att vara försiktig. Det tog 8 månader för mig att komma tillbaka och ännu känner jag mig inte helt säker på att det är helt över. Jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Jag vill inte tillbaka till läget där jag inte ens kunde hålla i tandborsten eller i en gaffel.
    Idag är det höstrusk här igen. Inget vackert vårväder alls.
    Och jag har återigen kommenterat på din blogg utan att kommentaren syns. Men kanske du sett den och det är ju det viktigaste.
    KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*